Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
29 септември 2016 г.
83  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Възраждат паметта за български професор от НАСА
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Областният управител на Видин Момчил Станков прие днес в кабинета си учени- възпитаници на своя именит съгражданин проф. д-р инж. Виден Табаков (1919 - 2015). Роденият в с. Стакевци, Видинско, проф. Табаков е един най-изявените и активни изследователи в областта на космонавтиката и ракетостроенето. През 2014 г.

Опасни ли са врачанските улици?
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Над 208 катастрофи са станали в последната година във Враца На улиците, които са в сравнително добро състояние, стават най-много катастрофи, каза на последната сесия на Общинския съвет кметът на Враца Калин Каменов. В отговор на въпроса на Владимир Христов какви мерки се вземат за ограничаване на катастрофите, Каменов обяви данни от статистиката, подадена от КАТ, за улиците и булевардите в града, където са станали най-много ПТП-та в последната година.

Такситата във Враца с 400 лева данък заради разкопаните улици
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Налогът е най-нисък засега в Северозападния район Превозвачите с жълти коли във Враца ще плащат един от най-ниските данъци в страната. Общинският съвет прие да броят само по 400 лв. годишно. В разгорещените дебати за ставката в местния парламент надделяха аргументите, че заради разбитите улици отиват много пари за ремонти на такситата.

Работодателите се срещнаха с безработните
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Над 50 работни места бяха предложени на Младежката трудова борса във Враца Вчера във фоайето на Младежки дом - Враца се състоя поредната Младежка трудова борса. На нея представители на 14 фирми, търсещи работници, се срещнаха с 85 младежи до 29-годишна възраст, търсещи работа. Работодателите от Враца, Криводол и Ботевград предложиха на младежите над 50 работни места.

Нивото на безработица във Врачанско e двойно по-високо от средното в страната
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Тревожни са данните и за незаетите млади хора, много са тези без специалност и образование Нивото на безработица във Врачанско остава високо. Хората без поминък в региона са двойно повече, отколкото са средните параметри за страната, съобщи шефката на бюрото по труда Маргарита Ангелова. Изразено в проценти съотношението е 7.

За една бройка Нисторов едва не изхвръкна от БКС
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

18 съветници от дясно застанаха зад контрольора на врачанското комунално дружество Един глас не достигна на общинските съветници във Враца, за да отстранят от длъжността контрольор на БКС Илиян Нисторов. Предложението на съветника Борислав Банчев от "Либерален алианс" за свалянето на Нисторов от поста му, бе гласувано на септемврийската сесия на Общински съвет - Враца.

Нова сграда в село Власатица ще бъде построена предсрочно
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Зам.-кметът на Община Враца Мария Попова инспектира строителство Зам.-кметът на Община Враца по "Строителство, устройство на територията и обществени поръчки" Мария Попова извърши проверка на строително-ремонтните дейности на многофункционална сграда в село Власатица. Тя бе посрещната от кмета на населеното място Петър Атанасов, с когото посетиха строителния обект, за чието изграждане са отпуснати средства от Община Враца в размер на 112 288,00 лв.

Съдът вкара в лудница пророк с трето око
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Болният сам разкрил пред разузнавач, че влиза в компютрите на КГБ и черпи информация за престъпления в цял свят Районният съд в Оряхово вкара принудително за лечение в лудница "пророк с трето око" от врачанското село Софрониево. Мъжът сам предизвикал интереса на правосъдието към себе си с твърденията, че вижда всички престъпления по света, на които трябва да се обърне внимание.

Пиян рокер отърва решетките с разкаяние
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Пиян рокер, който преби при катастрофа свой приятел и го заряза безпомощен на асфалта, отърва решетките с разкаяние. Районният съд в Мездра наказа само с 10 месеца условно 37-годишния джигит, тъй като той се призна за виновен по повдигнатите му обвинения и сключи споразумение с прокуратурата. Тежкият инцидент е станал призори на 19 април тази година във врачанското село Люти дол.

Врачанските краеведи отбелязаха своя празник с изложба
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Юбилейната изложба на двама знатни краеведи бележи първия Ден на краеведа Тази година за пръв път краеведското дружество към регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца отбеляза Деня на краеведа. В Заемната за възрастни е подредена изложба, посветена на 90-та годишнина от рождението на историка Богдан Николов и 100 години от рождението на Иван Митев, открита в присъствието на много врачански краеведи, читатели и журналисти.

Община Враца отбеляза Световния ден на туризма
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Над 30 любители на природата се включиха в отбелязването на Световния ден на туризма. Участие в организирания от Община Враца и дирекцията на природен парк "Врачански Балкан" поход до водопад "Боров камък" взеха 22-ма ученици от ПТГ "Н. Й. Вапцаров" и граждани. Разходката бе съпроводена от екскурзоводска беседа на квалифициран планински водач и бе представена интересна информация относно защитените територии и уникалното биологично разнообразие от експерт на природния парк.

Врачанските скали във фокуса на проект с четири държави
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Врачанските скали са във фокуса на проект на местното начално училище "Св. Софроний Врачански" с партньори от Франция, Италия, Португалия и Полша. Кметът на Враца Калин Каменов прие координаторите и участниците в заданието "Истории, скрити в тайнствените скали". По време на визитата им градоначалникът представи природните и културни дадености на града.

Юлиан Вергов: „Маймуна” – веселата страна на една тъжна история”
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Блиц- интервю с актьора при посещението му във Враца със спектакъла "Спанак с картофи" - Здравейте! Какво е впечатлението Ви от врачанската публика след представлението на "Спанак с картофи" в читалище "Развитие"? - Където и да играем тази пиеса с Владо Карамазов и Захари Бахаров, винаги има голям интерес.

Приеха програмата на детските полицейски управления във Врачанско
29 септември 2016 г - shansnews.vratza.com

Програмата на детските полицейски управления във Врачанска област бе обсъдена и приета на работна среща. Програмата е предназначена за обучение на ученици от начален и прогимназиален етап като идеята на авторите е децата, забавлявайки се, да получават знания и умения, свързани с работата на полицията и личната защита.

БПЦ: Не е редно българският народ да плаща кризата с бежанците с цената на изчезване на държавата ни
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Българската православна църква разпространи извънредно обръщение на Светия Синод по повод кризата с бежанците. В документа се казва: "Възлюбени братя и сестри, многократно през последните месеци в публичното пространство се поставя въпросът каква е позицията на Българската православна църква по отношение на т.

Бракониер избяга от полицейска проверка
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Мъж се опита да възпрепятства полицейска проверка заради нелегален добив на дърва. Инцидентът е станал снощи, в местността "Урслов дол" в землището на с. Смирненски. Сигнал до полицията е подал  горски надзирател към РДГ Берковица, който обяснил, че е установил водач на товарен автомобил "ГАЗ 51" с монтанска регистрация, транспортиращ общо 4 куб.

Баща отмъкна собственото си дете?
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Народният представител от Патриотичния фронт Красимир Богданов изпрати сигнал до председателя на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева. Сигналът е във връзка със скандален случай на незаконно отнемане на дете от неговата майка. Жената работи във Враца, а е родом от гр. Роман. Тригодишната й дъщеря, й е отнета насилствено от бащата, с когото преди време е живяла на съпружески начала.

Задържаха превозвачи на мигранти
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

31 мигранти заедно с техните превозвачи са били засечени в монтанско от органите на реда, съобщиха от ОД на МВР. На 27.09.2016 г. в 22,30 ч. в района на отбивка под КПП "Чапраза" път ІІ-81 дежурен автопатрул при РУ Берковица спира за проверка "Крайслер Вояджър" със софийска регистрация, с водач Н.Ц./28 г.

Превозвач на коли излетя от пътя
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Снощи, около 21,08 ч., на път І Е 79 след с. Долна Вереница, общ. Монтана, с посока на движение от гр. Видин към гр. Монтана, е станала катастрофа, при която лек автомобил "Тойота Ланд Круизер" с транзитен рег.номер, с прикачена платформа с натоварена върху нея лек автомобил "Тойота Ланд Круизер", без рег.

Не искаш да играеш карти – летиш през терасата!
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

В РУ Монтана е получен сигнал от ЦСМП Монтана за постъпило лице, с данни за нанесена средна телесна повреда. При извършената проверка е установено, че 55-годишният Р.И. е приет в отделението със счупен долен ляв крайник. Пред полицаите Р.И. обяснил, че на 27 септември, около 20,00 ч. се почерпил с двама мъже в дома на единия от тях в кв.

Групи с мигранти засечени във видинско
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Група от 11 чужденци била засечена на 28 септември към 10.00 часа в с.Киреево, общ.Макреш и доведена в РУ-Кула. За установяване на самоличност петима възрастни са задържани за срок до 24 часа, на шест деца е предоставена полицейска закрила. Последвалите проверки установили, че чужденците са кандидат-бежанци, граждани на Афганистан и Пакистан.

Откриха труп край Враца
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Сигнал за намерен труп е подаден в 13.20 ч. в сряда на телефон 112. Тялото се намирало в канал на около 500 метра от язовир "Дъбника" във Враца. Полицаите не открили по трупа следи от насилие. Установено е, че трупът е на врачанин на 65 години.

Днес е Световният ден на сърцето
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

По традиция, на 29 септември всяка година Световната кардиологична асоциациячества Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората по света за опасността от сърдечни болести и за високата смъртност, до която те водят, за начините за превенция. В България Световният ден на сърцето официално се организира от Дружество на кардиолозите (ДКБ), в сътрудничество с БЧК.

Във Видинско очакват нова работа за 125 човека
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие във Видин одобри  Регионална програма за заетост и обучение, по която ще бъдат разкрити 125 временни работни места в публичния сектор. Решението бе гласувано по време на заключителното от поредицата заседания, проведени във връзка с откритата процедура по Националния план за действие по заетостта през 2016 г.

Безработицата във врачанско – два пъти повече от средната в страната
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

Община Хайредин продължава да е първенец по безработица в област Враца. за миналия месец хората без постоянни трудови доходи са били 63,03 % от общия брой на жителите в трудоспособна възраст. Следват Община Борован – 54,67 %, Криводол – 34,81%, Бяла Слатина – 32,09 %, Роман – 28,68 %, Мизия – 27,27 %, Оряхово – 25,92 %, Козлодуй – 14,64 %, Мездра – 9,35 % и Враца – 8,22 %.

Правят концерт за Деня на музиката и поезията
29 септември 2016 г - DarikNews.bg

С концерт на Симфониета "Враца" в града ще бъде отбелязан Денят на музиката и поезията - 1 октомври. Културната проява е тази вечер в 19 ч. в Градската концертна зала. Диригент ще бъде известният български композитор и флейтист доц. д-р Христо Павлов. В празничния концерт участие ще вземат и врачански поети.

В РЗОК-Враца работи система за автентификация чрез уникален код
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

В районната здравноосигурителна каса (РЗОК) във Враца и нейните офиси в градовете Мездра, Бяла Слатина, Козлодуй и Оряхово е осигурена възможност на здравноосигурените лица - при желание, да извършат първоначална регистрация  с уникален идентификационен номер /УИН/, необходим при постъпване в лечебно заведение за болнична помощ.

Направиха поход до водопада "Боров камък"
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

Над 30 любители на природата се включиха в отбелязването на Световния ден на туризма в Природен парк "Врачански Балкан". Те участваха в организирания от Община Враца и дирекцията на природния парк поход до водопад "Боров камък". Сред походниците бяха 22-ма ученици от ПТГ "Н. Й. Вапцаров" и граждани.

Младежка трудова борса във Враца
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

Кметът на Община Враца Калин Каменов даде официално начало на Младежка трудова борса в града. Форумът е организиран от Агенция по заетостта и Дирекция "Бюро по труда" – Враца и е насочен към безработни лица до 29-годишна възраст. В приветствието си Калин Каменов пожела успех на срещата и изрази надежда, че много младежи ще имат възможността да намерят постоянна работа.

Задържаха млад наркодилър
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

Вчера, в условията на неотложност служителите на реда извършили претърсване в апартамент, обитаван от Г.Ц./24г./, във видинския квартал "Химик". Там открили и иззели плик с 46 грама бяло вещество, индикирало на амфетамин при полевия наркотест. Намерени били и пет полиетиленови пликчета със зелена, суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест.

Трима срязаха гумите на автомобил
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

Трима с криминални досиета от село Гложене са срязали гумите на автомобила на свой съселянин. Сигнал за вандалския акт бил подаден от собственика на колата "Фолксваген Пасат". на 24 септември в  РУ-Козлодуй. След оперативно-следствени действия полицаите разкрили извършителите на престъплението.

Хванаха 17-годишен рецидивист
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

След оперативно-следствени действия, полицаи от Бяла Слатина са установили и задържали лицето 17-годишен младеж от същия град. Той е криминално проявено  и осъждано. Служителите на реда установили, че младежът е извършил четири кражби на бензин от леки автомобили, както и една кражба на метални колове от частен имот в гр.

Откриха старинни монети и оръжие при обиск
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

Видинчанинът Б.Б. /50 г./ е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Служители на реда претърсили имот, обитаван от мъжа в с. Новоселци. При огледа били открити и иззети 9 старинни монети, две рамки за револвери, цевна кутия от пушка, ударен механизъм и въздушен пистолет. Работата на разследващите по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Млада жена загина при пожар, свекърът задържан в полицията
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

Труп на изгоряла млада жена е бил открит при пожар във видинското село Подгоре. Сигнал за огнения ад бил подаден в 19.51 часа чрез тел.112 в дежурната част на полицията. Пристигналият на мястото екип от пожарникари от Кула потушил огъня. При извършения оглед било установено, че две от стаите на първия етаж от къщата са обгорели.

Две коли се удариха при Ребърково
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

Около 19.20 ч. снощи в района на КПП- Ребърково е станала катастрофа, съобщават от Областната дирекция на МВР във Враца. Сблъсъкът е станал между  "БМВ М3" и "Рено Сценик". Зад волана на БМВ-то е седял 38-годишен жител на Криводол, а другият шофьор е 46-годишен врачанин. За щастие при катастрофата няма убити  и ранени.

Правят гозби и състезания за здравословния начин на живот
28 септември 2016 г - DarikNews.bg

"Европейски ден на здравословния начин на живот" ще се проведе във Враца на 6 октомври. Мястото е централният градски площад "Христо Ботев", началото е в 16 ч., а финалът – в 19 ч. Инициативата е на Европейския информационен център "Европа Директно Враца" към Търговско-промишлена палата в града, а партньори са Младежки Център Враца, Български Младежки Червен Кръст и Увеселителен парк "Приказката"-Враца, с подкрепата на Община Враца и съгласувано с Регионално управление на образованието – Враца.

Общината монтира светофарна уредба на надлеза на бул. "Панония"
27 септември 2016 г - DarikNews.bg

Новата светофарна уредба е монтирана в края на надлеза на бул. "Панония", при пресечката с ул. "Горазд". Това става след решение на Общинския съвет, а причината за поставяне на съоръжението в този участък са зачестилите пътно-транспортни произшествия. От днес светофарът, който е оборудван с пътни знаци, работи с предупредителна жълта светлина.

Инспектираха строителство на нова сграда в с. Власатица
27 септември 2016 г - DarikNews.bg

Зам.-кметът на Община Враца по "Строителство, устройство на територията и обществени поръчки" Мария  Попова извърши проверка на строително-ремонтните дейности на многофункционална сграда в село Власатица. Тя бе посрещната от кмета на населеното място Петър Атанасов, с когото посетиха строителния обект, за чието изграждане са отпуснати средства от Община Враца в размер на 112 288,00 лв.

Млад водач обърна джип в нива край Враца
27 септември 2016 г - DarikNews.bg

След дебати приеха на първо четене наредбата за новите налози
27 септември 2016 г - DarikNews.bg

Общинските съветници приеха на първо четене Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне  размера на местните данъци на територията на Община Враца. Дебати в залата предизвика предложения размер за новия годишен  данък върху таксиметровия превоз на пътниците. Според вносителя Калин Каменов сумата от 400 лв.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
27 септември 2016 г
25 септември 2016 г
21 септември 2016 г
17 септември 2016 г
16 септември 2016 г
14 септември 2016 г
13 септември 2016 г
12 септември 2016 г
11 септември 2016 г
09 септември 2016 г
08 септември 2016 г
06 септември 2016 г
04 септември 2016 г
01 септември 2016 г
31 август 2016 г
25 август 2016 г
23 август 2016 г
18 август 2016 г
17 август 2016 г
15 август 2016 г
09 август 2016 г
05 август 2016 г
03 август 2016 г
02 август 2016 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2016 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg