Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
25 ноември 2015 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Детска градина посрещна ремонтирана 40-ия си рожден ден
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Малчуганите от детска градина №5 "Дъга" в Монтана ще се обучават и играят в по-топла и уютни стаи тази зима. В обновяването на сградата, нейната топло изолация, фасадата, дограмата и покрива са инвестирани 281 хиляди лева, съобщи кметът на Монтана Златко Живков. 66 хиляди лева са осигурени по програма "Красива България", а 215 хиляди от бюджета на общината.

Поставят временни снегозащитни устройства във видинско
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Създадена е организация за работа и взаимодействие между институциите и фирмите, отговорни за осигуряването на нормална обстановка при зимни условия. Това бе констатирано след изслушването на докладите, които ръководителите на компетентните служи представиха пред Щаба за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния щаб.

Личните асистенти във Видин ще получат заплатите си
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Личните асистенти ще получат заплатите си до дни.Това стана ясно на среща между заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков с част от назначените за лични асистенти в рамките на проект "Нови възможности за грижа" в Община Видин. По проекта общината е партньор на Агенцията за социално подпомагане.

Заместник-министър Иван Аспарухов: Целенасочената инвестиционна програма е изцяло насочена към хората
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

"Целенасочената инвестиционна програма е изцяло насочена към хората, затова са заложени цели и приоритети, свързани с повишаване на заетостта на населението и привличане на инвестиции в икономически изоставащите райони в страната. Документът касае обширна територия от страната, различни социално-икономически сфери, свързан е с различни институции и нива на управление.

Кр. Богданов: За цивилизоваността на една държава може да се съди по отношението и към културните институции
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Народният представител от ВМРО за врачанско Красимир Богданов коментира протеста на работещите в културните институции и техните искания. "На фона на недоволството което предизвика проектът за държавен бюджет за 2016 г. в много от обществените сфери, съвсем резонно, своята позиция заявиха и служителите в музеите, галериите и библиотеките.

Клинична пътека за продължително лечение след тежки операции ще има в Монтана
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Зам. министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и директорът на многопрофилната болница в Монтана д-р Тодор Тодоров са обсъдили разписване на нова клинична пътека през следващата година. Тя ще е за продължително лечение на пациенти след тежки хирургични операции, уточни зам. министър Шарков. Лечебното заведение ще развие още една дейност, след преструктуриране.

Обсъждат новите държавни стандарти в образованието
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Работна среща на представители на МОН с директори на училища и детски градини от областите Враца, Видин и Монтана се провежда днес във Враца. Целта е обсъждане на новия Закон за предучилищното и училищно образование и предстоящите държавни образователни стандарти. В срещата участва зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева и директори на дирекции, символичен домакин е кметът на града Калин Каменов.

Библиотекари и музейни работници излязоха на протест
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Работещите в регионалната библиотека Христо Ботев във Враца, в читалище "Развитие" и в Регионалния исторически музей излязоха днес на символичен протест заради мизерните средства, заложени за култура в Бюджет 2016.Организатор на протеста бе КНСБ. Ето и исканията на протестиращите:1. Да бъде увеличен бюджетът за политиката в областта на опазване на движимото и недвижимото културно наследство, за да може да се осъществи реформата в музейния сектор и да започне реалното изпълнение на заложените приоритети, свързани с културните ценности в програмата на правителството!

Определиха заплатите на съветници, кметове и председател на ОбС Враца
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Общинските съветници във Враца днес определиха работните си заплати, както и заплатите на кмета, председателя на съвета и кметовете на кметства.  Съгласно приетите ставки съветниците ще взимат 70 на сто от средната брутна работна заплата в Общинска администрация - Враца за последния месец от предходното тримесечие.

След винетките поскъпва и гражданската отговорност
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

След драстичното увеличение на цената на винетките с 45% шофьорите ги очаква пореден шок. От Нова година се очаква да поскъпне и задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Повишението ще бъде минимално - между 2 и 5 процента, прогнозираха от бранша. Други експерти обаче очакват скок от поне 7%, а дори и с 30 на сто.

„ВиК“ ООД - Враца посрещна представители от Израел
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Представители на израелската водна компания Мей Раанана бяха на тридневно работно посещение в местното водоснабдително дружество. Посещението е продължение на сключения през 2013г. договор за партньорство и взаимно сътрудничество между двете компании. Израел е страната с най-добрите практики в областта на ВиК технологиите, а Мей Раанана е сред водещите във сектора.

Рогозенското съкровище – едно от БГ чудесата
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Враца има шанс да победи в конкурса на вестник "Стандарт" Традиционният седмичен брифинг на кмета на Враца Калин Каменов този път се проведе в Регионалния исторически музей, като по този начин той акцентира върху участието на Враца във финалния етап от конкурса на в. "Стандарт" - "Чудесата на България".

Проектите на област Враца за развитие на Северозапада са за над 570 милиона лева
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Предвижда се оперативните програми да осигурят финансиране в размер на 207 милиона лева Общо 131 предложения са направени от област Враца по проекта за целенасочена инвестиционна програма за развитието на Северозападна България. 60 от тях, които са за над 570 милиона лева, са включени в програмата. Най-много - 22, са предложенията на община Враца.

Откриват филиал на спешната помощ в Хайредин
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Това предвижда здравната карта на врачанска област Здравна карта на Врачанска област е приета днес в окончателния й вид. Това съобщи губернаторът Малина Николова, която е председател на комисията по изработването й. "Намерени са оптимални решения за осигуряване достъп на населението до медицинско обслужване и качествени здравни грижи", подчерта Николова.

Радан Кънев: „Без подкрепата на Реформаторския блок Враца и Видин нямаше да имат кметове от ГЕРБ
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Радан Кънев: "Без подкрепата на Реформаторския блок Враца и Видин нямаше да имат кметове от ГЕРБ "Освен, че запазихме кметското място в Монтана, на втори тур без активното съдействие на Реформаторския блок, Видин и Враца нямаше да бъдат спечелени от ГЕРБ. Тези два областни центрове, които до скоро бяха червени, вече са към управляващото мнозинство, благодарение на сътрудничеството между ГЕРБ и РБ".

Врачански математици отново със злато
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Високи отличия получиха учениците на ПМГ "Акад. Иван Ценов" от международното състезание "Математика без граници" Четири златни, шест сребърни и седем бронзови медала завоюваха учениците от ПМГ - Враца в есенния кръг на международния турнир "Математика без граници". В състезанието участваха млади математици на различна възраст (от 2-ри до 12-ти клас) от 25 държави.

Започва ремонтът на пътя до пещерата Леденика
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

18-километровото трасе през Врачанския балкан ще глътне 12 милиона лева В най-скоро време започва дълго отлаганият основен ремонт на пътя до пещерата Леденика. Това съобщи зам.-председателят на парламента Явор Хайтов във Враца. Днес приключват замерванията на шосето за пропадания от експерти от АПИ.

Врачани отбелязаха 120 годишнината на БТПП
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Честването беше посветено на предприемачите от града под Вола Мито Орозов и Димитър Савов Бизнесмени, общественици и деятели на Търговско-промишлената палата във Враца се събраха, за да отбележат 120-годишнината на най-старата действаща организация в България - Българската търговско-промишлена палата /БТПП/, неизменна част от която още в началото на 1895 година са и предприемачите от Враца Мито Орозов - един от първите учредители на палатата и Димитър Савов, който пръв обосновава необходимостта от създаване на професионални училища.

Дискусия за Освобождението на Враца се проведе в КДК
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Дискусия за Освобождението на Враца организира Клубът на дейците на културата (КДК). Темата на дискусията бе по повод 138-та годишнина от Освобождението на града от турско робство. Преглед на събитията от този период направи народният представител - историкът Красимир Богданов. В своето експозе той се е позовал на историческите факти, записани от Димитър Йоцов.

Пред Коледа приказките оживяват...
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Откриха 13-та гражданска инициатива "Осинови врачанско семейство" В Деня на християнското семейство във фоайето на читалище "Развитие" във Враца беше открито 13-то издание на гражданската инициатива "Осинови врачанско семейство". Отново фоайето се оказа тясно за събралите се пред благотворителната елха хора, решили да зарадват бедно дете.

Кой се интересува от героите преди 100 години?
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

32-ма изследователи се включиха в конференцията за участието на Врачанския край в Първата световна война Дванадесетата регионална краеведска конференция, на тема: "100 г. от участието на Врачанския край в Първата световна война 1915-1918 г." събра в читалнята на Регионалната библиотека врачанските краеведи.

Телефонни измамници гърмят по ченгета
24 ноември 2015 г - shansnews.vratza.com

Задържат ги с пачка от девет бона след гонка като в холивудски екшън Двама телефонни измамници са задържани след стрелба, гонка и свистене на гуми като в холивудски екшън в събота вечерта във Враца. Униформените разработили брилянтен план за ареста им, който за малко да пропадне, тъй като за първи път попаднали на въоръжени мошеници.

Старица живее в страх за живота си, не чака справедливост от институции
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

От години в местността Лиляшка могила край Враца цари напрежение и самоуправство. Не един и двама са жителите на вилната зона, които дойдоха в редакцията на вестника, за да споделят грижите си с надеждата, че давайки чрез "Зов нюз" гласност на проблема, ще получат и съдействие от държавните институции.

Освобождават чиновници на граждански договори в община Враца
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Масово освобождават служители в общинската администрация на Враца. От дни назначените чиновници на граждански договори се разделят с работата си в кметството и звената към него. "До момента в Община Враца има над 35 граждански договора за близо 15 хиляди лева на месец. Вече имаме предписания от Инспекцията по труда с опасения, че са прикрити трудови договори.

Осигурени са средства за обновяване на пътя до Леденика
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

"Идва моментът, в който наистина пътят до Леденика в най-скоро време ще започне да се ремонтира и да придобие онзи вид, който всички ние сме желали", заяви зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов. От 20 до 23 ноември се извършват замервания на трасето за пропадания, което е реалната стъпка за бъдеща рехабилитация.

Няма да преструктурират или закриват лечебни заведения във Враца
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Областната комисия, на свое редовно трето заседание, прие окончателния вид на Областната здравна карта на Враца. Документът е изготвен съгласно Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения. Комисията, под председателството на Областния управител Малина Николова, намери оптимални решения в посока осигуряване на достъп на населението до медицинско обслужване и качествени здравни грижи.

Ураган събори част от покрива на общинска администрация
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Половината от покрива на сградата на общинската администрация във Враца е отнесен от ураганния вятър, вилнял през почивните дни. До края на тази седмица кметската управа ще ангажира фирма, която да възстанови нанесените щети. Екипи на общинското дружество БКС вече са отстранили от пътното платно три паднали спирки - до Противочумния институт, до блок 18 в ж.

Само на ремонтирани улици снегът ще се чисти до асфалт
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Готовност за зимата има общинското дружество БКС. Първият сняг, който се очаква да падне в сряда вечерта, няма да изненада екипа на комуналната фирма. Селата в територията на община Враца вече имат сключени договори с местните арендатори за цялостно почистване на населените места. Изключение засега правят Згориград и Челопек.

Баварска компания проучва терени
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

До началото на месец декември ще стане ясно дали баварската компания, произвеждаща обзавеждане за "БМВ", ще разкрие свой цех във Враца. Това обяви градоначалникът Калин Каменов. Немската фирма вече е проявила инвеститорски интерес към Града под Околчица. През миналата седмица нейни представители са посетили областния център и са провели работна среща с кмета.

Георги Петров: В секционните комисии не бяха подготвени за провеждането на такива тежки избори
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Георги Петров е роден във Враца. Завършва Бизнес администрация в Международно висше бизнес училище-Ботевград. Два пъти е зам.-председател на Регионалната избирателна комисия (РИК)-Враца. На последните местни избори е член на Общинската избирателна комисия (ОИК)-Враца от квотата на ПП "АТАКА".

Кметска администрация събира предложения за бюджета
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Мнения и предложения относно проектобюджета на Община Враца за 2016 година ще събира до края на тази седмица от граждани и институции кметската администрация в града. Документът вече е качен на официалния сайт на общината. Този път няколко са основните акценти, заложени в проектобюджета за следващата година.

Археологически открития изпращат Враца на престижен конкурс
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Община Враца има уникалния шанс да участва във финалния етап от конкурса "Чудесата на България". В петото издание Градът под Околчица участва с Рогозенското съкровище - в категорията "Съкровища", и Могиланската могила и Неолитната дама Тодорка от Оходен - в категорията "Открития". Това обяви изпълняващият длъжността директор на Регионалния исторически музей в областния център Георги Ганецовски.

Пазят българския дух и национална идентичност
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Читалище "Просвета 1925" - Мездра отбеляза 90 години от своето създаване. Това стана с тържествен концерт в Дома на железничаря, който се превърна в истински празник на духовността не само за културно-просветното средище, но и за целия град. "Днешният празник е заслужено признание за всички Вас - танцьори, певци, музиканти, литератори, театрали, библиотечни работници и краеведи, които със своя безвъзмезден труд, любов и талант пазите несъкрушимия българския дух и национална идентичност, подчерта в словото си Валентин Вълчев, председател на читалището.

Почистиха паметник за Руско-турската война
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

На 21 ноември представители на войводите в Козлодуй почистиха паметника, посветен на освобождението на този край на България от турско робство. Паметникът се намира край село Хърлец. Изграден е през 2008 г., но е занемарен и неподдържан. Местните войводи разчистиха пространството около паметника, поднесоха цветя и припомниха за събитията, разиграли се на този ден преди 138 години.

Милиони години извайвали пещерата “Магура”
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Пещерата "Магура" е образувана преди 15 милиона години в усамотен хълм, висок 461 м, издигащ се на северозапад от с. Рабиша. Ежегодно я посещават 63 600 любители на подземните красоти. Входът представлява стар понор, при надморска височина 371 м. Изходът е на 7 метра по-ниско от входа. Дължината на пещерата е 1 750 м, съществуват няколко зали.

Днес празнуват именниците Екатерина, Катрин, Катина, Тинка, Тинко
24 ноември 2015 г - ZovNews.com

Днес, 24 ноември, Християнската църква почита Св. великомъченица Екатерина и Св. великомъченик Меркурий. Екатерина живяла от 287 година до 305 година в Александрия, Египет, по времето на император Максимиан. Израснала в знатно царско семейство, баща й Конста бил цар, а майка й - християнка, но заради гоненията тя криела вярата си.

Да подкрепим врачанските "чудеса" в национална класация
24 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Кметът на Враца Калин Каменов ризова врачани да подкрепят номинацията на Рогозенското съкровище в категорията "Съкровища" в тазгодишната класация "Чудесата на България" на вестник "Стандарт". Освен Рогозенското съкровище в класацията са включени и Могиланската могила и Неолитната дама Тодорка от Оходен, но в категорията "Открития".

Радан Кънев във Враца: Два са важните инфраструктурни проекти за региона
23 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Инфраструктурните проекти с приоритетно значение за Враца са два - пътят Мездра- Ботевград и скоростната жп линия София-Видин, каза на специална пресконференция във Враца Радан Кънев, съпредседател на Реформаторски блок. "За съжаление ГЕРБ не търси по-тясно сътрудничество с Реформаторския блок , не търси мнението ни и подкрепата при гласуване на важни решения", коментира Кънев.

Явор Хайтов с отчет за първата година в парламента
23 ноември 2015 г - DarikNews.bg

Зам.председателят на Народното събрание и депутат от врачанско от "Народен съюз" Явор Хайтов отчете днес едногодишната си работа в парламента. Според отчета, които предостави, той е участвал в разработването на 13 проектозакона и изменения на закони, задал е 26 въпроса към министър-председателя и министрите от правителството, 7 от които по време на "блиц-контрол", отправил е и 3 питания по актуални теми.

Реформатори и гербери подписват споразумение?
23 ноември 2015 г - ZovNews.com

Резултатът от изминалите местни избори в област Враца е изключително добър за Реформаторския блок и е постигнат сериозен успех. Този път имаме увеличено присъствие както в Общинския съвет, така и по-голям брой селски кметове. Това обяви днес по време на посещението си във Враца лидерът на Демократи за силна България и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
24 ноември 2015 г
23 ноември 2015 г
20 ноември 2015 г
19 ноември 2015 г
18 ноември 2015 г
17 ноември 2015 г
16 ноември 2015 г
13 ноември 2015 г
12 ноември 2015 г
11 ноември 2015 г
10 ноември 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg