Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
30 юни 2015 г.
157  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Георги Божинов: Във врачанско има поне два соларни парка, чиито собственици трябва да върнат парите на държавата
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

Народният представител от БСП Георги Божинов поиска днес оставката на председателя на КЕВР Иван Иванов. "Регулаторът в България е независим, но не може да бъде независим от фактите", заяви Божинов. По думите му КЕВР анулира фактите, посочени в независимите одити на енергоразпределителните дружества, изготвени по време на правителството на Орешарски, както и констатацията за държавна подкрепа за ВЕИ-тата.

Парното и във Враца поевтинява
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

По-ниски цени на топлата вода и парното за клиентите на всички топлофикации в страната от 1 юли. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Понижението на цената на топлинната енергия ще е между 4 и 14 % в различните градове. За Враца понижението ще е с 4,47 %, каза за Дарик директорът инж.

130 г. от изграждането на храма в с.Мраморен
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

С курбан за здраве бе отбелязана 130-та годишнина от изграждането на храм "Свето Възнесение" във врачанското село Мраморен. Сред официалните гости на празника бяха народният представител от ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова и председателят на Общински съвет Враца инж.

Водният цикъл на Враца изостава
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

Общински съвет Враца разпространи информация за напредъка по проекта за Водния цикъл на Враца. До този момент закъснението на различните обекти е от 1 до 4 месеца. Ето и целият текст на информацията: 1.Реконструкция на ПСОВ:Изпълнителят "ВМВ" ДЗЗД отстрани забележките на "ВиК" Враца по работния проект и същия е внесен за одобрение във "ВиК".

Откриха пречиствателната станция на Мездра
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

С официална церемония на 30 юни в гр. Мездра бе открита Пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ). Лентата на новата придобивка прерязаха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов, заместник-председателят на Народното събрание Явор Хайтов и кметът на Мездра инж.

Поставят паметна плоча на именит врачанин
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Паметна плоча на известния врачанин Войслав Костов ще бъде поставена във Враца. Това решиха днес на свое редовно заседание общинските съветници. Костов е основател на декоративния разсадник край града, основоположник е и на "Ботевата алея" от Козлодуй до Околчица. "Инж.Войслав Костов е пример за всеотдайна и безкористна служба за утвърждаване и развитие на Враца, ето защо заслужава да получи обществено признание, като се постави възпоменателна плоча на къщата, в която е живял на улица "Ивайло" № 3.

Народният представител от ГЕРБ инж. Петя Аврамова се срещна с граждани
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

Десетки жители на Враца потърсиха съдействие от народния представител инж. Петя Аврамова по време на нейния приемен ден. Председателят на Национална фондация "Тодор Рачински" предложи съвместни действия в помощ на организацията, чиято цел е да популяризира делото на бележития български агроном и селекционер.

Депутатът Георги Божинов поиска оставки в Комисията за енергийно и водно регулиране
30 юни 2015 г - ZovNews.com

На пресконференция във Враца народният представител Георги Божинов поиска оставките на комисаря и председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КВЕР) Светла Тодорова и Иван Иванов. Мотивът на дългогодишния депутат от Врачанско бе, че двамата не са се съобразили с доклад, представящ редица нарушения в работата на електроразпределителните дружества (ЕРП), имащи отношение при образуването на новата цена на тока.

Пияната водачка, която подлуди полицаи, откраднала колата след секс
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

Пияната водачка, която направи луди полицаите преди два дни се оказа, че е откраднала возилото след секс в него, съобщи вестник "Ломпрес". Младата жена прекарала нощта в Дунавския парк в Лом, където заедно със собственика на "Ситроена" цяла нощ пили и правили секс. На сутринта автомобилът не запалил и мъжът слязъл да бута.

Откриха нова пречиствателна станция за отпадъчни води
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Областният управител Малина Николова присъства днес на официалното откриване на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води на община Мездра. Обектът е реализиран по Проект "Доизграждане на канализационна мрежа и изграждане на ПСОВ-Мездра" на Оперативна програма "Околна среда 2007-2013".

Врачански учители споделиха опит в международен форум
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

Добри практики и опит в изучаването на руски език в средното училище и детската градина споделиха на международен форум водещи специалисти-русисти от Враца Росенка Кабатлийска, Нели Борчева и Светла Цанова взеха участие в Четвъртия международен форум на тема "Руският език чрез руската литература и руското изкуство", който тази година се проведе от 25 до 28 юни в София и Сандански.

Лекар подари става на жена от Мизия
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Операция и нова тазобедрена става подари травматологът д-р Христо Мазнейков на жена, останала без дом след наводнението в Мизия. Цветана Тончовска е 62-годишна пенсионерка, която остава без къща след петметровите вълни в Мизия в края на миналата година. Днес живее със сестра си в пристройка и разчита на малката си пенсия.

Сравниха здравната реформа с приватизацията в промишлеността
30 юни 2015 г - ZovNews.com

За реална опасност приватизацията на лечебните заведения да има същия катастрофален ефект, както в промишлеността, алармира на пресконференция днес Областното ръководство на БСП във Враца. От регионалния клон на столетницата се обявиха категорично против предвижданата приватизация на болничните заведения.

Дамяновски: „Разполагането на американска техника прави България мишена”
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Областното ръководство на БСП подкрепи декларацията на централното ръководство на столетницата относно разполагането на тежка бойна техника на САЩ в България. Припомняме, че документът, обявяващ се против идването на американска техника на територията на България, бе приет единодушно в края на миналата седмица от Националния съвет на партията.

Започват ремонтите на улиците във Враца
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Изборът на монтанската фирма "Пътинженеринг - М" за изпълнител на уличните ремонти във Враца не е обжалван в Комисията за защита на конкуренцията. "Предстои в 4-дневен срок да сключим договор с дружеството за възлагане на дейностите. Сред приоритетните улици, по които веднага ще стартират дейностите е "Скакля", която води до Спешния център.

Орязаха врачани с домашни любимци
30 юни 2015 г - ZovNews.com

С по едно куче остават врачани, след като днес, на свое редовно заседание, бе приета новата общинска наредба на второ четене. По време на обсъжданията местният парламентарист Митко Костов предложи в пленарната зала да се направи изменение. Той поиска да се запише, че се забранява отглеждането на кучета в дворовете на многофамилните жилищни сгради както и отглеждането на повече от едно куче в двора на еднофамилните.

Инициативен комитет ще събира пари за доизграждане на параклис
30 юни 2015 г - ZovNews.com

В тазгодишния бюджет на община Враца не са предвидени пари за доизграждането на параклиса във врачанския квартал Бистрец. Стойността за построяването му възлиза на 35 хиляди лева. 20 бона ще струва изографисването му. Това обяви градоначалникът Николай Иванов. "Липсата на средства за момента е стопирала работата около довършването на православния храм.

Двама в болница след катастрофа
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Тежка катастрофа е станала малко преди обяд на обхода на Враца. Два пикапа са се ударили зверски на кръстовището на Е-79 и пътя за Криводол. И двата автомобила са със сериозни щети и се нуждаят от пътна помощ, за да бъдат поместени от платното. На мястото на удара има патрулен автомобил, който пази местопроизшествието и очаква да се появят шофьорите, за да обяснят какво точно се е случило, тъй като няма други свидетели.

Отпускат пари по асистирана репродукция
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Две двойки от Враца получават по 1 500 лв. за извършване на изследвания и дейности по асистирана репродукция при безплодие. Това стана ясно днес по време на редовното заседание на Общинския съвет. Местните парламентаристи решиха да подпомогнат финансово врачани, живеещи на семейни начала, които имат репродуктивни проблеми.

Демонстрират работата на полицейските кучета
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Участниците в Детската полицейска академия в Мездра ще посетят базата на МВР край врачанското село Косталево. През утрешния ден те ще бъдат запознати от полицейските служители с уменията на служебните кучета. Ще бъдат демонстрирани и практики от работата на полицейските четириноги животни. Близо 30 деца от четвърти клас сформираха състава на новата Детска полицейска академия.

Връчват приз на името на Тодор Рачински
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Награда на името на Тодор Рачински ще бъде учредена във Враца. Това решиха днес на свое редовно заседание общинските съветници. Докладната с предложението бе внесена от парламентарния шеф Борислав Стоев. Идеята е да се увековечи името на бележития български научен работник, наш съгражданин и почетен гражданин на Враца Тодор Рачински, селекционер, създал 22 сорта пшеница, автор на десетки научни трудове, повечето актуални и днес.

Хайтов:”Промените могат да доведат само до смяната на едни началници с други…”
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Заместник-председателят на 43-ото Народно събрание и депутат от Земеделски народен съюз за област Враца Явор Хайтов коментира днес предстоящото /от 15 часа/ първо заседание на временната парламентарна комисия за промени в Конституцията. Това се случи преди обяд, когато Хайтов преряза лентата на новоизградената пречиствателна станция за отпадни води край Мездра.

Мисия на ЮНЕСКО в община Белоградчик
30 юни 2015 г - ZovNews.com

На работно посещение в Белоградчик от 30 юни до 2 юли е мисия на ЮНЕСКО. Визитата на експертите на световната организация - Ана Руиз Конде от Испания и Горан Раданович от Република Хърватска, е свързана с подготвяния доклад за есенната сесия на ЮНЕСКО във Финландия за включването на "Геопарк Белоградчик" сред обектите със световно значение.

Водещи местни специалисти участваха в престижен форум
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Водещите специалисти русисти от Враца Росенка Кабатлийска, Нели Борчева и Светла Цанова взеха участие в Четвъртия международен форум на тема "Руският език чрез руската литература и руското изкуство", който тази година се проведе в края на юни в София и Сандански. Те представиха добри практики и споделиха своя опит в изучаването на руски език в средното училище и детската градина.

Започнаха изграждането на най-модерния на Балканите Център за нефрология и диализа
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

В проливен дъжд бяха осветени основите на строежа на център по нефрология и диализа в Монтана. Очаква се той да бъде най-модерният на Балканския полуостров. Първоначалната инвестиция, която ще направи "Фърст диализис сървисиз България" /ФДС/, е в размер на над 2,5 милиона лева. На събитието присъстваха кметът на община Монтана Златко Живков, основателят на ФДС Сердар Ераслан, изпълнителният директор д-р Валери Цеков, лекари, пациенти и журналисти"Инвестицията ще бъде направена на два етапа и ще достигне до 10 милиона лева, заяви Сердар Ераслан.

Катастрофа на околовръстния път на Враца
30 юни 2015 г - DarikNews.bg

Катастрофа между два автомобила със софийски регистрации затруднява движението на околовръстния път на Враца. Инцидентът е станал преди около час на кръстовището на пътя за Криводол. Ударили са се джип "Рейнджър" и "Опел Комбо". Джипът е с обратен волан. Няма сериозно пострадали.

Нов шеф на ОД на МВР във Враца
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

Димитър Газибарски досега оглавяваше районното управление на полицията в града Старши комисар Димитър Газибарски е новият шеф на Областната дирекция на МВР във Враца. Зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев му връчи заповедта на министър Румяна Бъчварова в ранния следобед вчера. Той поема поста за срок от една година.

Синдикатите: Задават се бунтове на затворници във Враца
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

Вълната на недоволство се очаква след съкращенията на служители в местата за лишаване от свобода Драстични съкращение на служители във врачанския затвор предвижда проектът на правосъдното министерство за намаляване на щатните бройки в местата за лишаване от свобода. Това ще засегне 18 от общо 25 човека, които работят във врачанския затвор.

Губернаторът на Враца връчи 228 трудови договора
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

18-годишният Стефан Манчев започва първата си работа на връх рождения си ден Областният управител на Враца Малина Николова връчи трудовите договори на наетите по проект "Подкрепа за заетост" на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Заетите по програмата са регистрирани като безработни в бюрата по труда във Враца, Мездра, Оряхово, Бяла Слатина и Козлодуй.

Кметът на Борован връчи дипломи на зрелостниците от ПТГ "Коста Петров"
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

В галерия "Владимир Ганецовски" тържествено бяха връчени дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на завършилите през 2015 г. ПГТ "Коста Петров" в Борован зрелостници. Официален гост на събитието беше кметът на общината инж. Десислава Тодорова. Тя приветства дипломираните ученици с много вълнение, като им пожела да бъдат здрави и да отстояват позициите си, където и да отидат, да запазят в сърцата си родното място и любовта към учението и да се гордеят, че са завършили точно това училище.

Подпомагат шестокласник за участие в международна олимпиада
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Шестокласникът от Природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов" във Враца заминава на състезание по математика в Сингапур. Участието му е факт благодарение на финансовата помощ на общинските съветници от града. Предложението за подпомагане на даровитото дете е внесено от директора на елитната гимназия Татяна Василева, която е и член на местния парламент.

Възстановиха пешеходен прелез във Враца
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

Пешеходният прелез на жп линията при ул. "Дико Илиев" във Враца е възстановен. Пътеката временно и частично бе демонтирана, заради изпълнение на хидро-техническо съоръжение от проекта за воден цикъл на града. Съоръжението представлява входна шахта за безизкопно преминаване под жп линията на един от главните канализационни колектори на Враца.

Ученик хвърли чин по даскал
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

Счупи му пръст, осъдиха го на порицание по радиото в Козлодуй Ученик от професионалната гимназия по ядрена енергетика "Игор Курчатов" в Козлодуй хвърли чин по даскал и му счупи пръст. Десетокласникът атакувал преподавателя си през декември, а половин година по-късно магистратите в крайдунавския град го осъдиха за хулиганство.

Паралелките във врачанско се топят като сняг през юни
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

За седем от предвидените класове за училища в региона няма мераклии И тази година паралелките във врачанско се топят като сняг през юни. Вместо предвидените 29 паралелки, ще има само 22. Останалите 7 отпадат. Това показват резултатите след първото класиране на завършилите седми клас ученици. А негативната тенденция за формиране на все по-малко паралелки в региона се запазва.

Безработицата се сниши сериозно
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

Бюрото по труда отчита през май 246 безработни по-малко от април и с 664 по-малко от май 2014 г. В края на май броят на регистрираните безработни Бюрото по труда във Враца е 4608, като броят им е с 246 лица по-малко в сравнение с предходния месец април и със 664 лица по-малко в сравнение със същия месец на миналата година, съобщи директорът Маргарита Ангелова.

Община и полиция погват роми заради нарушения
30 юни 2015 г - ZovNews.com

Общо 74 сигнала за нарушаване на обществения ред са подавани заради ромите от ул. "Доспат" във Враца, съобщи кметът Николай Иванов в отговор на питане на общинския съветник Иван Узунов. Местният парламентарист зададе въпросите, свързани с обществения ред на улицата, населена с роми, на предишна сесия.

Над 2 милиона и 300 хиляди са помощите през май
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

Санкционирани за неизвинени отсъствия на деца са 183 семейства във Врачанско През май в област Враца са платени 2 309 891 лева за социални помощи, съобщи директорът на РД "Социално подпомагане" Сашка Началнишка. В това число - месечни социални помощи на 3590 лица и семейства на обща стойност 282 675.

Патриотичната програма за 2015 във Враца приключи
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

Красимир Богданов награди най-активните с грамоти и значки При пълна зала в Регионалният исторически музей във Враца приключи патриотичната програма за 2015 година. Тържественото събитие беше открито от директора на музея Илия Стоянов. Пред присъстващите беше показана презентация с дейностите по програмата.

Младежи с увреждания се състезават с автомодели
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

"Спортно-технически моделен клуб" - Враца организира състезание в местността "Леденика" Ден, изпълнен с много преживявания и емоции за младежите с увреждания от Дома в село Три кладенци организира "Спортно-техническият моделен клуб" - Враца в местността "Леденика". Състезанието е от втори кръг по програма "Спорт за деца и младежи с увреждания и деца в риск" - 2015 г.

ЧАСЪТ НА ПЕПЕЛЯШКА
30 юни 2015 г - shansnews.vratza.com

Ива - ПМГ "акад. Иван Ценов" - Враца
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
30 юни 2015 г
29 юни 2015 г
26 юни 2015 г
25 юни 2015 г
24 юни 2015 г
23 юни 2015 г
22 юни 2015 г
23 юни 2015 г
22 юни 2015 г
21 юни 2015 г
20 юни 2015 г
19 юни 2015 г
18 юни 2015 г
17 юни 2015 г
16 юни 2015 г
15 юни 2015 г
14 юни 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg