Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
23 октомври 2014 г.
51  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Затварят и лявото платно на надлез за ремонт
23 октомври 2014 г - DarikNews.bg

От днес ще бъде затворено за ремонт и другото платно на надлеза при бул. "Панония". Това съобщи инж. Добромир Дилов, заместник-кмет и изпълняващ функциите кмет на Община Видин. Преди няколко дни той обяви пред медиите, че за да се пристъпи към тази мярка, иска да чуе и позицията на видинските граждани.

Нови законови разпоредби лишават болница от аптека
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Аптека в сградата на Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца няма да има. Причините са приетите нови законови разпоредби. Това съобщи за вестник "Зов нюз" изпълнителният директор на здравното заведение Светозар Луканов /на снимката/. В момента ръководството на Врачанската болница чака решение по делото от последна инстанция срещу фирмата, която бе наемател в сградата и развиваше фармацевтична дейност.

Монтираха горски животни пред Пощенска палата
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Горски животни се появиха в центъра на Враца. Вчера, в градинката пред Пощенската палата на града, бяха монтирани три скулптури - на мечка, вълк и лисица. Автор на фигурите е Милен Василев, който всъщност е дал и идеята за поставянето на горските животни в центъра на града. Средствата за изработването на фигурите са в размер на близо три хиляди лева.

Даряват дърва за огрев на пострадали от наводненията
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

1500 пространствени куб. м дърва ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията през лятото жители на общините Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново, които се нуждаят от отопление с този вид гориво. Решението беше прието на вчерашното правителствено заседание и целта му е да се подпомогнат през зимния сезон хората, чието имущество беше унищожено от природните бедствия.

Библиотечни специалисти обмениха опит
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Семинарът "Да върнем читателите в библиотеката" се провежда в рамките на програмата за отбелязване на Духовния празник на Видин - Димитровден. Форумът се организира от Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", със съдействието на Община Видин. В семинара взеха участие библиотекари от читалищни библиотеки в областта.

Отделения в болница с нови шефове
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Приключиха конкурсите за началник отделения в Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца. През последния месец се проведе надпревара за шефове на всички отделения в здравното заведение, на която се явиха кандидатстващите за високите постове специалисти. Повече от 25 са отделенията в болницата.

Циганизацията и политическата воля
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Петнадесет ромски семейства вчера напуснаха след заповед на кмета на Враца опасните сгради на улица "Георги Апостолов", които обитаваха от години, без да плащат вода, ток и каквито и да било други консумативи. Мургавите братя, свикнали държавата да се грижи с предимство за тях, най-напред се опитаха да се бунтуват.

Бутат цигански бараки, полиция пази от конфликти
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

При засилени полицейско присъствие започна събарянето на ромските къщи във Враца. Екипите на комуналното дружество БКС, на Спешна помощ и на Противопожарната служба в Града под Околчица през целия вчерашен ден бяха разположили екипите си на улица "Георги Апостолов", където петнадесет семейства от години са се самонастанили в бившите бараки на ХЕИ.

Инспектират градски строителни обекти
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Цялостна инспекция на обектите, включени в строителната програма на Община Враца, направиха вчера градоначалникът Николай Иванов и заместник-кметът по устройство на територията Николай Йорданов. "В края сме на един строителен сезон, който беше много успешен за община Враца. Тази година строителната ни програма е амбициозна и включва основни ремонти на улици, строителство на детски площадки и паркове и текущи ремонти, в които се влагат милиони.

Виолета Лалчева: „Има оптимална, но няма пределна възраст да се изучава чужд език”
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Виолета Лалчева е от Враца. Тя е управител на Езикова школа "Англеланд" във Враца. По образование е магистър по английска филология. С преподаване на английски се занимава от дълго време. Кариерата на учител започва във врачанската Езикова гимназия "Йоан Екзарх". Специализирала е "Литературата в обучението по чужд език", Абърдийн, Шотландия.

Напредва изграждането на пречиствателна станция за отпадъчните води
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

В напреднал етап навлезе строителството на пречиствателна станция за отпадъчните води в Мездра, което се осъществява по проекта "Доизграждане на канализационна мрежа и изграждане на ПСОВ - Мездра", финансиран със средства от Европейския съюз, държавния бюджет и собствен принос на Община Мездра. Съоръжението се изгражда на левия бряг на река Искър в местността "Зад могилата", в землището на с.

Първа копка на депо за битови отпадъци
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

С официална церемония бе поставено началото на строителните дейности по проект "Изграждане на система за управление на отпадъците в регион Видин, България". На първата копка присъстваха Владимир Стоилков - управител на "Аква Темпус"(участник в дружеството-изпълнител на проекта ДЗЗД Обединение "Депо Видин"), Илиян Иванов - изпълнителен директор на фирмата, осъществяваща строителен надзор "Рутекс", инж.

Проявиха доброта и човешка отзивчивост
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Новата учебна година започна по-леко за второкласника Емил Славов Георгиев. Емо се сдоби с нова рингова количка, която ще направи идването и престоя му в училище по-приятни. Всички във врачанското училище "Никола Войводов" с готовност се включиха в кампанията CAP PROJECT. Цяла година за деца, учители и родители пластмасовите капачки бяха истинска ценност.

Известни са новите „пазители на града”
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Ученическото състезание "Аз познавам Видин", което се провежда за шеста поредна година, този път премина под мотото "Опознай своя роден град чрез неговите герои". По традиция то се организира в рамките на празниците, посветени на Димитровден. Състезанието се проведе в детския отдел на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев".

Седмица на Радичков посветиха в библиотека
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Седмица, посветена на писателя Йордан Радичков, започна в библиотеката на Берковица, която носи негово име. До 24 октомври посетителите в учреждението ще могат да разгледат изложба със снимки, свързани с автора на "Ние, врабчетата". Инициативата е по повод 85-ата годишнина на писателя, уточнява modernavratza.

"Ярост" с Брад Пит окупира киноекрана във Враца.
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Американският филм "Ярост", с участието на холивудската звезда Брад Пит, ще окупира тази седмица киноекрана във Враца. Драмата, която разказва история от Втората световна война, отнесе конкуренцията в киносалоните на САЩ и Канада с приходи от продажба на билети за над 23 млн. долара. В "Ярост" Брад Пит влиза в ролята на ветеран от войната.

Национален фестивал на алтернативното кино
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

Народно читалище "Развитие - 1893 г.", с подкрепата на Община Белоградчик и съдействието на Федерация Алтернативно кино, организират Четвъртия национален фестивал на фестивалите - "Суперприз"- Белоградчик 2014. Той ще се проведе от 24 до 26 октомври 2014 година в града, в конферентната зала на хотел "Скалите".

Творческа надпревара в конкурса „Моята зелена мечта за България”
23 октомври 2014 г - ZovNews.com

"ЕКОПАК България" АД стартира на 10 октомври конкурс в национален мащаб под надслов "Моята зелена мечта за България". До 2 ноември 2014 г. учениците в страната, независимо от възрастта си, ще имат възможност да изразят чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България.

Възрастни водачи предизвикаха катастрофа
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

За катастрофа с възрастни водачи съобщават от ОД на МВР Монтана. Инцидента е станал снощи, около 18,30 ч. на ул. "Николаевска" в Берковица, където се ударили 73-годишен велосипедист и лек автомобил "Пежо 306" с монтанска регистрация, собственост и управляван от 85-годишния Д.М. от същия град. Автомобилът вследствие на несъобразена скорост спрямо профила на пътя и интензивността на движението в населеното място не успял да спре пред велосипедиста, който навлязъл внезапно в неговата лента за движение.

Кметът: Завършва един амбициозен строителен сезон за Враца
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Обиколка по обекти от строителната програма на община Враца направиха днес кметът инж. Николай Иванов и заместникът му по устройство на територията инж. Николай Йорданов. "В края сме на един строителен сезон, който беше много успешен за община Враца. Тази година строителната ни програма е амбициозна и включва основни ремонти на улици, строителство на детски площадки и паркове, и текущи ремонти,  в които се влагат милиони.

"Ротари клуб" Враца отново организира ученически игри
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Четвъртите ученически игри за Купата на "Ротари клуб" ще бъдат организирани от 4-ти до 7-ми ноември във Враца. В надпреварата са се записали за участие 600 деца от всички училища в града, като има участници и от Бутан, Мездра и Баница, съобщи днес председателят на "Ротари" Враца Тони Тодоров. "Погрижили сме се за всичко – от организацията, съдийството, медицинското обезпечаване до охраната.

Правителството ще дари дърва за огрев на пострадалите от наводненията в Северозападна България
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

1500 пространствени куб. м дърва ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията през лятото жители на общините Мизия, Бяла Слатина, Берковица и Георги Дамяново, които се нуждаят от отопление с този вид гориво. Решението беше прието на днешното правителствено заседание и целта му е да се подпомогнат през зимния сезон хората, чието имущество беше унищожено от природните бедствия.

Северозападът – пак онеправдан
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Министерският съвет одобри проект на меморандум за разбирателство между правителствата на България и Румъния относно извършване на проучвания за изграждане на нови мостови съоръжения на река Дунав. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията е упълномощен да проведе преговорите и да подпише Меморандума от името на българското правителство.

Камбанен звън отново огласи Николово, след три месеца тишина
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Нова метална камбанария се издига до църквата "Свети, свети Петър и Павел" в село Николово. От 16 години три жени се грижат за храма - Будинка, Виденка и Перса. Преди това божия дом бил заключен близо 50 години. Преди няколко дни свещеникът отец Ангел, които обслужва храмовете в четири монтански села, осветил новата камбанария.

Няма издадено разрешение за строеж на автобусната гара във Видин
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Община Видин няма получено разрешение за строеж на новата общинска автобусна гара, съобщиха от Областна администрация Видин. В началото на седмицата областният управител инж.Кръстьо Спасов изпрати запитване до Регионален отдел "Национален строителен контрол" - Видин  за проверка на издадено разрешение за строеж от Община Видин за изграждане на новата автобусна общинска гара.

Приключва реконструкция на път за с. Гюргич на стойност 1 млн. лв.
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Приключва реконструкцията на пътя за с. Гюргич, община Ружинци. В това се увери областният управител на Видин инж. Кръстьо Спасов, който провери работата на обекта, финансиран с 1 млн. лв. по Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Изпълнени са възложените по проекта дейности: положена е нова асфалтова настилка, изграден е нов водсток и са поставени бетонови бордюри в населеното място.

ЧЕЗ организира приемна приемна във Враца
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Приемна за битови и бизнес клиенти от Община Враца организира на 29 октомври ЧЕЗ. Инициативата се осъществява със съдействието на Община Враца. Приемната ще се проведе от 10:00 часа в конферентната зала на Общината, на ул. "Стефанаки Савов" № 6. По време на срещата  на разположение ще бъдат регионалните ръководители от четирите основни направления в "ЧЕЗ Разпределение България" АД – "Експлоатация и поддържане", "Развитие на мрежата", "Реализация на инвестициите" и "Мерене и управление на данните".

Жена извика полиция заради развилнял се мъж от Червен бряг
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Жителка на с.Кунино извикала полиция в 3 часа, на 21 октомври заради нападение в дома й. Жената обяснила, че Н.Н. от Червен бряг нахлул в къщата, разбивайки вратата, след което продължил да вилнее и да нанася още имуществени щети. На мястото е направен оглед. Н.Н. е задържан за 24 часав управлението в Мездра.

Водач от Червен бряг удари паркиран автомобил и избяга
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

За ударен паркиран лек автомобил съобщават от ОД на МВР Враца. Колата "Фиат Браво" била паркирана пред къща в село Кунино. Според собственика й е била ударена от друга кола в нощта на 20 срещу 21 октомври, но виновният водач напуснал мястото на произшествието без да спре. При разследването е установено, че около 22 часа, на 20 октомври Н.

Незивестен наказа дама чрез колата й
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Неизвестен увредил и четирите гуми на лек автомобил "Рено Клио" в Козлодуй. Колата се намирала на неохраняем паркинг в града и е собственост на жителка на същия град. Деянието е извършено във времето от 12.30ч. на 19 октомври до 07.30ч. на 21 октомври.

Разкриха голяма кражба в с.Долна Кремена
22 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Служители на полицията в Мездра разкриха голяма кражба от стопанска постройка в с.Долна Кремена, извършена във времето от 01.09.14г до 24.09.14г. Извършителите си тръгнали с алуминиеви прозорци и врати, 4 охранителни камери, вакуум помпа с оборудване, доителна инсталация и различни по вид и размер кабели.

Медицински център на съд заради дълг към „Топлофикация”
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Диагностично-консултативният център - 1 във Враца спечели дело срещу "Топлофикация" в града. Мотивът на магистратите за оправдателната присъда е, че от топлофикационното дружество са начислили неправомерно лихви на здравното заведение. С това обаче не приключва съдебната сага около двете институции.

Полиция нищи контролирания вот в Галиче
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Врачанската полиция започна да нищи изнесената информация за контролиран вот на проведените на 5 октомври парламентарни избори в белослатинското село Галиче. Униформените разследват и неправомерното ползване на определени земеделски масиви от кмета Ценко Чоков. По случаите вече има образувани преписки, по които Областната дирекция на полицията във Враца провежда предварителни проверки, под надзора и контрола на Районната прокуратура в Бяла Слатина.

Спират движението по булевард заради асфалтиране
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Последен, износващ слой асфалт, ще бъде положен по бул. "2 юни" във Враца в участъка от бензиностанция "ОМV" до аптека "Санита". Асфалтирането ще стане във времето от 9 до 21 часа на 22 октомври (сряда). В същия период този участък от булеварда ще бъде затворен за движение на всички превозни средства.

Събарят сгради в ромско гето
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Всички, живеещи в сградите на бившето "ХЕИ" на ул. "Георги Апостолов" 2 във Враца, са самонастанили се. Никой от тях няма законово основание да живее на този адрес. В края на юли комисия от Община Враца е констатирала, че на сградите са нанесени непоправими щети и те са опасни за живота и здравето на обитаващите ги.

Община придобива европейски вид
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Село Манастирище ще е първото населено място в община Хайредин с изцяло обновена пътна инфраструктура. Към момента местните жители и минаващите само транзит ще пътуват по пътища, каквито могат да се срещнат на малко места в Северозападна България изобщо. За "Зов нюз" Габриела Милчева, директор на дирекция "Евроинтеграция, икономически дейности, екология, хуманитарни дейности и устройство на територията" към община Хайредин, заяви, че проектът е на стойност близо милион и половина по програма "Региони в растеж".

Контролират състоянието на опасни водоеми след прогнозите за дъжд
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Няма опасност от преливане на язовири в територията на област Враца въпреки прогнозите за обилни валежи от средата на тази седмица. Състоянието на водоемите се следи денонощно и при нужда се укрепват стените и съоръженията по тях. Отговорността за общинските язовири се поема от местните администрации.

Земеделска земя вкара в съда селски управник
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Отдадена под наем земеделска земя вкара в съда земеделски производител и кмета на община Борован Десислава Тодорова. Спорът между двете страни възниква веднага след определянето на победител в обявения публичен търг с явно наддаване на близо 600 декара пасища и мери, публична общинска собственост, на земеделския производител Евгени Червеняшки.

Експерти проверяват складове за взривни вещества
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Складове за взривни вещества и средства за взривяване за граждански цели в област Враца проверяват контролните органи. Само през изминалата седмица експертите от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите по планов график на Областната дирекция на полицията във Враца посетиха четири обекта.

Бивша кариера става депо за отпадъци
22 октомври 2014 г - ZovNews.com

Бившата кариера, намираща се в землището на врачанското село Косталево, става депо за събиране на инертни материали и земни маси. Преобразуването на обекта обаче трябва да стане единствено с решение на Общинския съвет във Враца. По този повод градоначалникът Николай Иванов е внесъл докладна записка с единственото искане народните избраници да одобрят предложението му.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
22 октомври 2014 г
21 октомври 2014 г
20 октомври 2014 г
17 октомври 2014 г
16 октомври 2014 г
15 октомври 2014 г
14 октомври 2014 г
13 октомври 2014 г
12 октомври 2014 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2014 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg