Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
26 януари 2015 г.
2  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Няма язовири в критично състояние във видинско
25 януари 2015 г - DarikNews.bg

На територията на област Видин няма потенциално опасни язовири в предаварийно състояние, което да налага извеждането им от експлоатация или да представлява заплаха за населението. Инспектираните 18 хидротехнически съоръжения са с установена собственост и редовен контрол върху поддръжката и експлоатацията им.

Кметовете във видинско не санкционират нарушителите на Закона за горите
24 януари 2015 г - DarikNews.bg

Областният управител на Видин Момчил Станков призова кметовете на общини активно да съдействат на държавните горски стопанства и органите на реда в дейностите по опазването на горите и контрола върху незаконната сеч и добив  и дървесина в региона. Изявлението му е заради информация от инж. Сашко Каменов, директор на Регионална дирекция по горите – Берковица, че от  влизането на Закона за горите в сила от април 2011 г.

Почетохме жертвите от бомбардировките на Враца
24 януари 2015 г - DarikNews.bg

Паметта на врачаните, загиналите при бомбардировките през 1944 г., бе почетена днес. На тази дата, преди 71 години, след въздушна атака на града, своя живот са загубили 133 граждани. Панихида в тяхна памет, в храма "Св. Възнесение", отслужиха траянополският епископ Киприян и врачански свещеници. По време на службата за упокой бяха прочетени имената на жертвите.

Верижна катастрофа заради алкохол
24 януари 2015 г - DarikNews.bg

Три автомобила са се ударили на кръстовището на бул."Мито Орозов" и ул."Стоян Заимов" във Враца, съобщиха от ОД на МВР. При инцидента товарен автомобил "Ситроен Берлинго", управляван от В.Л./54г./ от гр.Враца не спазил необходимата дистанция и блъснал намиращата се пред "Шкода Октавия", управляван от С.

Символичен протест на ресурсните учители
24 януари 2015 г - DarikNews.bg

Членовете от Враца на Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ) ще се включат в обявения за понеделник символичен протест, заради подготвяно закриване на Ресурсните центрове в България. В специално изпратено до Дарик писмо се казва: "В Народното събрание на Република България се обсъжда нов Закон за предучилищното и училищно образование, с който се закриват Ресурсните центрове в България.

Представят и във Враца проектозакона за образованието
24 януари 2015 г - DarikNews.bg

Среща за представяне на Проектозакона за предучилищното и училищното образование организират във Враца народният представител от 43-тото Народно събрание инж.Петя Аврамова и областният управител Малина Николова. На срещата е поканена Милена Дамянова, председател на Постоянната парламентарна комисия по образованието и науката, и вносител на проекта за нормативен акт, която ще представи основните моменти от Проектозакона.

И ВМРО с възпоменание за загиналите при бомбардировката над Враца
24 януари 2015 г - DarikNews.bg

ВМРО-Враца организира възпоменание за загиналите при бомбардировките над Враца през 1944 г. Преди 71 години, на 24-ти януари, по време на Втората световна война, американски самолети изсипват над 380 бомби над град Враца. В 12.35 часа градът е атакуван от 84 "летящи крепости", а в 13,10 часа от още 50 бомбардировача.

Областна администрация прие официална делегация от Румъния
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Заместник областните управители на Враца  Ирина Иванова и Мирослав Комитски приеха официална делегация от гр. Кълъраш, Република Румъния, водена от Изпълнителния директор на Регионален офис за трансгранично сътрудничество на северната ни съседка г-жа Николета Минку. На срещата присъстваха представители и експерти от регионалния офис в Кълъраш, а от българска страна – партньорът по изпълнение на проекти с трансгранично сътрудничество Силвия Врачовска, директор на Регионална библиотека "Христо Ботев" – Враца и директорът на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в Областна администрация.

Задържаха дърва и каруци на нарушители
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Четири каруци, 4 коня и 3,5 кубика дърва за огрев са задържани на територията на Регионална дирекция по горите – Берковица. Проверката е извършена от горски инспектори към дирекцията, съвместно със служители на икономическа полиция, Районно управление "Полиция" и Държавно горско стопанство – Монтана.

РЗОК стартира прием на документи за нови договори
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Районната здравноосигурителна каса във Враца стартира процедура по прием на документи за сключване на индивидуални договори с изпълнителите на медицински и дентални дейности за работа през 2015 г. Крайният срок за подаване на документи от лечебните заведения е 30-дневен, считано от 1 януари 2015 г. Директорът на РЗОК-Враца в срок от 1 месец от подаване на заявленията сключва договори с лечебните заведения, които отговарят на критериите за осигуряване на достъпност и качество на медицинската помощ, упоменати в Закона за здравното осигуряване /ЗЗО/.

Футболист на "Добруджа" на проби в "Ботев"
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Още един млад футболист дойде на проби във врачанския "Ботев". Това е десният краен защитник на "Добруджа" Иван Иванов, съобщи изпълнителният директор на врачани Цецко Стефанов. "Ако успее да убеди старши-треньора Адалберт Зафиров в качествата си, Иванов ще остане при нас през пролетта", прогнозира Стефанов.

Община Монтана планира бюджет с 2 милиона лева повече приходи
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Рамката на проекто - бюджета на община Монтана за тази година ще бъде по-висока с 2 милиона лева, заяви кметът Златко Живков. "Очаквам около 32 милиона лева стартова рамка, уточни той. Има много промени в плащанията, ръста на минималната работна заплата, дългови инструменти за съфинансиране и т.н. Освен това и инвестиционната програма на общината по европроекти ще бъде също за близо 30 милиона лева.

Инж. Петя Аврамова: Пътят за Леденика - с приоритет. Министър Павлова идва във Враца
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Народният представител инж.Петя Аврамова проведе среща с министър Лиляна Павлова, на която бяха обсъдени най-актуалните теми, свързани с развитието на Област Враца. Основна тема на срещата бе възможността за основен ремонт и реконструкция на първокласните, второкласните и третокласните пътища в областта, източниците на финансиране и приоритетните мерки, свързани с обновяването и възстановяването на Републиканската пътна мрежа на територията на област Враца.

Лек автомобил изгоря, друг е частично увреден
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

В 03.10ч., тази сутрин в РУ"Полиция"-Враца е получено съобщение, че на ул. "Поп Тодор Врачански" в гр. Враца гори лек автомобил. Напълно изгорял е лек автомобил "Опел Вектра", частично  обгорял е друг лек автомобил, който бил паркиран в близост до горящата кола. Образувано   е досъдебно производство.

Измамници успяха да излъжат баба от втори опит
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

80-годишна баба от Бяла Слатина падна в капана на телефонни измамници след поредния им опит. Снощи, в 22.40 ч. в РУП-Б.Слатина е получено съобщение за измама. Установено е, че около 18 часа на домашния телефон на жената позвънил непознат мъж, който й казал, че  дъщеря й е катастрофирала, а  за да не я съдят са нужни пари.

Телефонни измамници пак успяха да си намерят жертва
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Телефонни измамници успяха да подведат 77-годишна жена от Враца и да й вземат  събраните пари. По думите на жертвата около 15 часа, вчера на домашния й телефон позвънил непознат мъж, който  й съобщил, че синът й е  причинил смъртта на клошар. За да избегне наказателна отговорност е необходимо да даде сумата от 10 000 лева.

Разкриха грабител, нападнал възрастна жена в дома й
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Полицията установи мъж, нападнал 77-годишна жена в дома й в с.Бутан. Нападението е извършено на 17 януари. Около 19,30 часа на същата дата, непознат мъж влязъл в къщата на жената и  след използване на физическа сила и заплаха й 50 лв. След проведените издиравателни мероприятия  е установено, че извършител на престъплението е Л.

"Локомотив" Мездра ще вземе участие в турнира "Албена Къп"
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

"Локомотив 2012" (Мездра) ще вземе участие в 14-ото издание на международния футболен турнир "Албен Къп", който ще се проведе в черноморския курортен комплекс "Албена", от 5 до 15 февруари.  Според предварителната програма на 7 февруари  мездренските "железничари" ще играят с елитния молдовски клуб "Динамо-Авто "(Тираспол), на 9 февруари със  "Спартак" (Варна), на 11 февруари -  с "Черноморец" (Балчик), а на 14 февруари - с "Добруджа" (Добрич).

Шофиране с несъобразена скорост – най-честото нарушение на водачите
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

12 336 нарушения констатирали пътните полицаи при проверки по пътищата в област Видин през 2014г.  Броят на актовете е 3 725, а на наложените глоби по фиш – 6 112.  За отчетния период са установени  2 101 случая на шофиране с превишена и несъобразена с пътните условия скорост. За това нарушение са съставени 1 042 акта и наложени 1 059 глоби по фиш.

Изложиха проектите за промяна на "Пробива" във Враца
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Идейните концепции за визията на централната градска част на Враца, представени по проект, с предмет: Идеен проект за реконструкция на Централна пешеходна зона на гр. Враца, са изложени във фоайето на Градска концертна зала в сградата на Община Враца, ул. "Стефанаки Савов" № 6, съобщиха от община Враца.

Почитаме жертвите от бомбардировките над Враца
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

В събота, 24 януари, във Враца ще бъдат почетени жертвите от бомбардировките над града, станали на същата дата през 1944 г. Възпоменанието ще започне в 10.30 ч. в храма "Св. Възнесение", където ще бъде отслужена панихида за загиналите граждани. След това ще бъдат поднесени цветя пред Мемориала на загиналите, намиращ се на бул.

В селско училище тормозят деца, учители и институции мълчат
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Протестни действия подготвят жители на врачанското село Мраморен. Те дори заплашват, че ще спрат децата си от училище. Причината за недоволството е, че от месеци децата им са малтретирани по време на учебните занятия в близкото село Баница. Шест човека вече са подали жалби до кмета на Мраморен Страхил Цеков за случващото се с малчуганите, като наблягат на факта, че от доста време децата им са тормозени от външни за школото хора.

Определят състава на комитет за провеждане на Ботевите дни
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Съставът на Ботевския организационен комитет предстои да бъде одобрен в началото на следващата седмица. За целта врачанският градоначалник Николай Иванов вече е внесъл специална докладна в местния парламент. Основната задача на комитета е да подготви изцяло провеждането на Ботеви дни 2015-та. По традиция и тази година той ще бъде оглавен от градоначалника на общината.

Слаб е интересът към имоти с инвестиционно предназначение
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Влезлите пари в общинската хазна на Враца през изминалата година са по-малко от предвиденото. Това показва направеният отчет на Постоянната комисия по приватизация към местния парламент. Недоброто равнище на приходите се дължи на неуспешния търг за продажба на бившия общински паркинг във врачанския комплекс "Дъбника", търговския обект на улица "Максим Горки" и още няколко атрактивни имота, включени в Програмата за приватизация, към които се проявява системно интерес от потенциални инвеститори, но все още не се стига до продажби, твърди председателят на Постоянната комисия по приватизация към Общинския съвет Васил Драганов.

Засилен интерес към санирането на жилищни сгради
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Над 40 домоуправители се отзоваха на Информационната среща, организирана от Община Мездра във връзка със старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На нея вр. и. д. кмет на Община Мездра инж. Николинка Кътовска направи разяснения за най-важните моменти в програмата, която предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради, строени по индустриален способ - едропанелно жилищно строителство, пакетно повдигани плочи и едроплощен куфраж, с минимален брой апартаменти в сградата - 36 самостоятелни обекти с жилищно преназначение.

Шефски назначения в прокуратура и следствие
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Държавните обвинители Камелия Трифонова и Владимир Дилков ще са новите заместник-окръжни прокурори на Враца. Кога ще е официалното им встъпване в длъжност, зависи от Висшия съдебен съвет. Новоизбраният обвинител номер едно в Града под Околчица вече е изготвил и изпратил предложението си за двете кандидатури до столичните магистрати.

Пускат спрените влакове в Северозапада
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Движението на 33 влака ще бъде възстановено от 1 февруари. Три от тях обаче ще се движат само в част от съществуващия им преди маршрут. Ще бъде пуснато и движението по цялото направление на осем от всичките десет влака, на които беше съкратен маршрутът на пътуване. Това съобщиха от "Холдинг БДЖ". Два влака, които се движат между Пещера и Стамболийски, ще продължават да пътуват в този участък, вместо между Пещера и Пловдив, поради ремонтни дейности по железния път между Стамболийски и Пловдив.

Ключови експертизи ще доказват виновника за потопа в Мизия
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Пълните резултати от ключови експертизи по образуваното досъдебно производство за станалия в началото на месец август миналата година потоп в Мизия очакват от Районната прокуратура в Оряхово. Документите по случая изрично са поръчани от държавните обвинители. Към момента са назначени организационно-техническа експертиза, касаеща действия по изготвянето на аварийно-спасителен план на община Мизия, както и комплексна техническа експертиза, с участието на специалисти от БАН, Софийски университет "Св.

Мариела Петкова: „Сериозният бизнес проучва конкуренцията”
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Мариела Петкова е родена в Лом. Висшето й образование е по специалност "История и икономика". Работила е в ЧЛК "Веслец"-Враца и АРИР-Враца. От октомври 2011 г. е във врачанската Търговско-промишлена палата, където се занимава с изпълнението и управлението на Европейски програми и проекти. Петьо Донков Госпожи Петкова, тази седмица във Враца се проведе двудневна международна среща, организирана по европейска инициатива за насърчаване на бизнеса.

Отново сме в списъка на „черните” местни класации
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Враца се нарежда на трето място в страната за миналата година по брой нападения над лекари. Министерството на здравеопазването публикува официална справка за нападенията над медици през 2013 и 2014 г., според която за миналата година те са 227. Таблицата с данните бе оповестена, малко след като лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че ДПС започва консултации за вот на недоверие, ако здравният министър Петър Москов не подаде оставка.

Отчитат увеличение на тежките катастрофи на пътя
23 януари 2015 г - ZovNews.com

Увеличение на тежките пътнотранспортни произшествия и на жертвите от катастрофи през 2014 година отчитат в област Монтана от Пътна полиция при ОД на МВР. През изминалата 2014-а в територията на областта са станали 55 тежки пътнотранспортни произшествия с 20 убити и 59 ранени граждани. Цифрите сочат 8 тежки катастрофи повече, 11 загинали на пътя повече и 12 ранени повече в сравнение с 2013 година.

Променят програмата за лични асистенти
23 януари 2015 г - ZovNews.com

За промени в Националната програма "Асистенти на хора с увреждания" предупреди главният експерт от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" във Враца Иван Иванов. За участие в програмата вече ще се има предвид доходът на кандидатите. В края на миналата година е въведено ограничението за включване в програмата, само ако месечният доход на член от семейството не надвишава линията на бедност.

Безработните младежи са или без специалност, или са неграмотни
23 януари 2015 г - ZovNews.com

В края на декември 2014 година броят на регистрираните безработни в Дирекция "Бюро по труда" във Враца е бил 4873, като това е със 115 по-малко в сравнение с предходния месец ноември и със 189 по-малко в сравнение със същия месец на миналата година. За областта равнището на безработицата е 20.90 на сто при средно за страната 10.

Ограничават броя на отглежданите кучета до две
23 януари 2015 г - DarikNews.bg

Промяна в Наредбата за реда за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета на територията на Община Враца ще внесе на заседание на ОбС кметът инж.Иванов. Предвижда се ограничение на броя на кучетата, отглеждани в едно жилище, както и в един двор на кооперация, независимо от броя на домакинствата.

Засилен интерес в Мездра към санирането на многофамилните жилищни сгради
22 януари 2015 г - DarikNews.bg

Над 40 домоуправители се отзоваха на Информационната среща, организирана от Община Мездра във връзка със старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На нея вр. и. д. кмет на Община Мездра инж. Николинка Кътовска направи разяснения за най-важните моменти в програмата, която предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради, строени по индустриален способ - едропанелно жилищно строителство, пакетно повдигани плочи и едроплощен куфраж, с минимален брой апартаменти в сградата - 36 самостоятелни обекти с жилищно преназначение.

Дните сряда и петък – най-опасни за водачите
22 януари 2015 г - DarikNews.bg

Увеличение на тежките пътно-транспортни произшествия и на броя на жертвите на катастрофи през 2014 г. в област Монтана отчитат от Пътна полиция при ОД МВР Монтана. 55 тежки ПТП с 20 убити и 59 ранени граждани са регистрирани на територията на региона през изминалата година. Цифрите сочат 8 тежки катастрофи повече, 11 загинали на пътя повече и 12 ранени повече в сравнение с 2013 г.

КАТ се усъмни в документи на кола
22 януари 2015 г - DarikNews.bg

31-годишен мъж, от Лом, с инициали Г.Б. направил опит да регистрира лек автомобил "Ауди Q3", използвайки документи, за които има съмнение, че са с невярно съдържание, съобщиха от ОД на МВР Монтана. Мъжът се явил в сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Монтана, вчера към 15 ч.   Аудито било с италианска регистрация.

"Мерцедес" горя във видинско село
22 януари 2015 г - DarikNews.bg

Лек автомобил "Мерцедес" е бил подпален снощи във видинското село Динкова, съобщиха от ОД на МВР. Сигнал до дежурната част на РУ-Белоградчик е подаден в 19,50 от  кметския наместник. Колата била паркирана на ул."Втора" в селото. Огънят е потушен веднага от местни хора. На местопроизшествието е извършен оглед.

Декември - пиков за тежки катастрофи
22 януари 2015 г - DarikNews.bg

От 1 януари до 31 декември 2014г. на територията на област Видин са регистрирани 496 пътнотранспортни произшествия, с 10 жертви и 87 ранени, съобщиха от ОД на МВР Видин. За сравнение през 2013г. катастрофите са били 434, с девет загинали и 85 ранени. През миналата година най-голям брой произшествия по пътищата са регистрирани през м.

Видин започна активен диалог с партньори по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния
22 януари 2015 г - DarikNews.bg

"Приветствам стартиралия диалог за партньорство по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. От страна на Областна администрация - Видин ще получите пълно съдействие, както и всички потенциални партньори по европейски проекти. Надявам се кметовете от региона също да бъдат активни".
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
24 януари 2015 г
23 януари 2015 г
22 януари 2015 г
21 януари 2015 г
20 януари 2015 г
19 януари 2015 г
16 януари 2015 г
15 януари 2015 г
14 януари 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg