Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
21 август 2014 г.
2  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Заради горещините разкриват временен пункт за мерене на кръвно
20 август 2014 г - DarikNews.bg

Заради очакваните високи температури, които ще се задържат до петък община Враца разкри временен пункт, където хората ще могат при нужда да измерят своето кръвно налягане. Ще бъде осигурена и вода. Пунктът се намира пред сградата на читалище "Развитие".

Врачани почетоха 137 години от смъртта на революционера Никола Войводов
20 август 2014 г - DarikNews.bg

На 20 август 1867 г. на Русенското пристанище Никола Войводов и Цвятко Павлович загиват на кораба "Германия" при сражение с турците. Днес в къщата-музей на Никола Войводов ученици от СОУ "Никола Войводов" декламираха стихове, посветени на революционера. Представители на Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца разказаха за живота и делото на Никола Войводов.

Нелегални язовири във врачанско откри бивш депутат
20 август 2014 г - DarikNews.bg

Два нелегални язовира във врачанско е открил при разследването си за наводнението в Мизия бившият депутат от "Атака" Венцислав Лаков, обяви самият той. Това са язовирите "Ботево" и "Езерото", който е край с.Баница. "За първия открих информация в интернет, че е чудесен за риболов, но нито той, нито другия фигурират в административните документи, нито са държавни, нито общински, нито частни, не съществуват", обясни Лаков.

Задържаха "Мишките", били от групата на Главестия, Бижуто и Зъбчо
20 август 2014 г - DarikNews.bg

Във Врачанско продължават арестите на членовете на престъпната група на Ангел Попов - Главестия. В Козлодуй са задържани още трима мъже, които са участвали в група, като те са съответно на 32, 34 и 36 години. Тримата са от Козлодуй, криминално проявени са и са известни с прозвището "Мишките". Срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

Венцислав Лаков: „Без производство България няма да тръгне напред”
20 август 2014 г - ZovNews.com

"За 156 работни дни в 42-то народно събрание "Атака" е внесла 31 законопроекта, 9 от които на второ четене, 25 проекторешения и 3 декларации. Народните представители от партията са задали 146 въпроса на министри от кабинета "Орешарски" по време на парламентарния контрол, като основната цел е била да се спре колонизирането на България", каза на пресконференция днес депутатът от ПП "Атака" в 42-то Народно събрание Венцислав Лаков.

Партия излиза на протест в защита на поделение
20 август 2014 г - ZovNews.com

"Атака"-Враца излиза на протест в понеделник. Това съобщи преди минути на нарочна пресконференция бившият депутат от 42-то Народно събрание и избраник от Врачански регион Венцислав Лаков. Поводът за крайните действия е решението на служебния кабинет и в частност - на военния министър Велизар Шаламанов, да се замрази проектът за поделение 52380 във Враца.

Превенция на опасността от бедствия
20 август 2014 г - ZovNews.com

Комисия с председател инж. Богдана Кирилова, главен експерт в отдел "Регионално развитие, управление проекти и планиране" в Областна администрация и представители на областните служби "Пожарна безопастност и защита на населението, "Напоителни системи" ЕАД - клон Видин и Дирекция "Земеделие", Антон Трифонов - зам.

Проверка откри незаконни язовири във Врачанско
20 август 2014 г - ZovNews.com

След собствено разследване представителят на "Атака" Венцислав Лаков е установил, че в област Враца има два незаконни язовира. Проверката доказала, че те не фигурират в официални документи, не се водят нито държавни, нито общински, нито частни. Следователно няма от кого да се търси отговорност при евентуални следващи подобни стихии.

В Белоградчик отстраняват последствията от проливните дъждове
20 август 2014 г - ZovNews.com

Ръководството на община Белоградчик предприема действия за отстраняване на последствията от поройните дъждове и бурните ветрове през лятото на тази година. Един от обектите, пострадали от лошото време, е базата на Средно общообразувателно училище "Хр. Ботев". Започна ремонтът на покрива на гимназията и на физкултурния салон.

Съобщение
20 август 2014 г - ZovNews.com

Заради очакваните високи температури от днес до петък, в следобедните часове от 12. до 17, Община Враца разкрива временен пункт, където гражданите ще могат, при нужда, да измерят своето кръвно налягане. Осигурена е и вода. Пунктът се намира пред сградата на читалище "Развитие".

Възпитаничка на ПМГ"Акад.Иван Ценов"-Враца получи Национална диплома на Министерството на образованието и науката
20 август 2014 г - ZovNews.com

Днес в заседателната зала на Община Враца Кметът инж.Николай Иванов връчи Национална диплома на Министерството на образованието и науката на Десислава Мариова. Почетното отличие на МОН "Национална диплома" е индивидуална награда, която се присъжда на зрелостници за постигнат общ успех от дипломата за средно образование отличен (6.

Подписка в защита на военно поделение
20 август 2014 г - ZovNews.com

В центъра на Враца, пред сградата на Ловния дом на булевард "Христо Ботев", започна подписка за продължаване дейностите по възстановяване на военното поделение във Враца. Тя е организирана от Инициативен комитет за защита на поделение 52 380. Ще бъдат открити още пунктове в града. Подписката ще продължи до понеделник, 25 август и ще бъде връчена на военния министър Шаламанов, който в същия ден ще посети града.

Вотът в Мизия ще премине при нормални условия
20 август 2014 г - ZovNews.com

Последствията от наводнението в Мизия няма да са причина за проблеми в изборния ден, убедено е общинското ръководство на града. Прави се всичко възможно да не бъде възпрепятстван процесът на свободно гласуване. Обикновено секциите са в училищата и детската градина, затова доброволци, персонал и работниците от временната заетост почистват и ще ремонтират пострадалите помещения.

Дарителска сметка
20 август 2014 г - ZovNews.com

За хората, които желаят да помогнат предоставяме дарителската сметка на Община Мизия, в която се набират средства за пострадалите от наводнението. ОБЩИНА МИЗИЯ IBAN BG90BUIB79985012134400 BIC BUIBBGSF

МС отпусна 16 млн. лева за щетите от наводненията, Мизия ще получи 1 млн. лв.
20 август 2014 г - DarikNews.bg

Малко над 16 млн. лева са отпуснати допълнително за справяне с наводненията. Това стана на редовното правителствено заседание. Мизия ще получи 1 млн. лв. за овладяване на бедственото положение. Най-пострадалите от наводненията общини Варна и Добрич ще получат съответно над 1,8 млн. лв. и над 860 000 лева.

Баба помогна да заловят крадец
20 август 2014 г - ZovNews.com

Баба от Монтанското село Якимово "сложи в джоба си" всички ужилени от крадци и телефонната мафия възрастни хора. Ганка Михалакиева запазила спокойствие, когато мъж на средна възраст нахлул в къщата й, взел в тъмното да тараши гардероба и шкафчетата й. 72-годишната жена се спотаила, набрала спешния телефон 112 и съобщила тихичко за присъствието на наглия обирджия.

Откриха побойници
20 август 2014 г - ZovNews.com

След разследване за нанесен побой над 22-годишен мъж от гр. Бяла Слатина бе установено, че извършители са трима мъже от същия град. Образувано е досъдебно производство.

Община печели съдебни дела
20 август 2014 г - ZovNews.com

Върховният административен съд потвърди решението на Административен съд - Видин по делото на КДМ Ойлс", с което се отхвърля иск в размер на 418 000 лв. обезщетение за пропуснати ползи, причинени от строежа на надлеза при ул. "Широка". Излезе и решението на ВАС по делото, образувано от ЕТ "Плам - Кирил Вишнев", с което се потвърждава решението на Административен съд - Видин за отхвърляне на претенция за пропуснати ползи и причинени вреди заради строителството на надлеза при квартал "Нов път", в размер на 180 000 лв.

Провериха заведения
20 август 2014 г - ZovNews.com

За времето от 09,00 ч. на 19.08.2014 год. до 08,00 ч. на 20.08.2014 г., в територията на РУП-Оряхово е проведе специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Проверени са 5 питейни заведения, 9 лица, два пункта за изкупуване на метали.

Не намериха нарушения
20 август 2014 г - ZovNews.com

Вчера в територията на гр. Враца - ж.к."Сениче", ж.к."Дъбника", кв. Кулата и с. Нефела, бе проведена специализирана полицейска операция. Няма установени нарушения. В същия ден на територията на РУП-Козлодуй пък бе проведена специализирана полицейска проверка в пунктове за изкупуване на метали. Не са установени нарушения.

Спипаха нередовни водачи
20 август 2014 г - ZovNews.com

На 19 август 2014 г., в 04,20 ч., във Враца бе извършена проверка на лек автомобил "Опел", управляван от Д.Б./на 36 г./ от с. Крушовица. Пробата за алкохол на водача бе положителна - 2,33 промила. На същата дата, в 13,45 ч., в гр. Козлодуй бе извършена проверка на товарен автомобил "Рено", управляван от Б.

Кметът на Враца иска да се преразгледа решението за военното поделение
20 август 2014 г - DarikNews.bg

Кметът на Община Враца инж. Николай Иванов подкрепи исканията на Инициативния комитет за възстановяване на поделението в града. С писмо до министъра на отбраната Шаламанов той категорично настоява за преразглеждане на решението за замразяване на изграждането на батальон във Враца и за публичност на аргументите по този въпрос.

Сагата с врачанското военно поделение продължава
20 август 2014 г - ZovNews.com

Врачани организираха протест в центъра на града след решението на министъра на отбраната в служебния кабинет Велизар Шаламанов да замрази отварянето военното формирование в града, поради липса на средства след актуализацията . "Проектът не е спрян, защото няма средства, а напротив - средства има. Те са заделени и не могат да се използват за нищо друго.

Протест във Враца за възстановяване на военното поделение
20 август 2014 г - DarikNews.bg

Врачани организираха протест в центъра на града след решението на министъра на отбраната от служебния кабинет Велизар Шаламанов да замрази отварянето на военното формирование в града поради липса на средства. По време на митинга стана ясно, че министър Шаламанов ще се срещне в понеделник с областния управител инж.

Хора от Видин на бунт срещу незаконна морга в гараж
20 август 2014 г - DarikNews.bg

За незаконна морга в жилищен квартал във Видин сигнализираха зрители на Нова телевизия. Според тях починалите се транспортират, къпят и гримират в гараж, пригоден за съхранение на трупове. За гаража, превърнал се в морга, съседите разбрали преди няколко месеца, когато започнали с катафалка да докарват и изкарват починали.

Златотърсачи, но не по Джек Лондон
19 август 2014 г - ZovNews.com

Златна треска сполетя жадни за бързо забогатяване или за… оцеляване жители на селищата край Искърското дефиле. Търсачите, оборудвани със сита, набелязали вече определени находища, филтрират ежедневно водите на река Искър при село Ребърково и Своге. Запознати твърдят, че местни хора, а също и пришълци получават в ситата си около десетина грама на ден, ако ги сполети късметът, от благородния метал.

Агенцията за метрологичен надзор ще проверява асансьорите
19 август 2014 г - ZovNews.com

Заради загиналата при инцидент с асансьор в района на "Цариградско шосе" Цветелина Радунчева, 46-годишна, министър Екатерина Захариева разпореди извънредна проверка на всички асансьори в страната. Проверката започва от днес. Както "Зов нюз" писа, голяма част от старите асансьори във Враца са потенциални убийци и са за цялостна подмяна, тъй като не отговарят на евростандартите.

Военнослужещи оказват помощ на пострадалите от наводнението
19 август 2014 г - ZovNews.com

Вчера, след ротация на модулните формирования на Сухопътните войски, ръководството на военнослужещите в Мизия пое майор Атанас Демирков, началник на отделение "Логистика" на военно формирование 28 880. Така Сухопътните войски продължават да помагат на пострадалите от наводнението в град Мизия. Във възстановителните дейности участват 22-военнослужещи от Белене и 3-ма от военното формирование в Плевен.

Внучка възстановява чешма в памет на дядо си
19 август 2014 г - ZovNews.com

Внучката на създателя на минералните бани във Вършец Мина Тодорова ще възстановява чешма в парка на курортното селище. От чучурите от години не тече вода, а изворът няма сертификат. Знае се, че изследването на водата от държавните органи ще струва 10 000 лева. Мина ще дари средства за разходите по обновяването, за да потече отново вода от чешмата.

Щъркелите вече поемат на път
19 август 2014 г - ZovNews.com

Щъркелите вече тръгват на юг, тъй като лятото е към края си и времето застудява. Някои от тях прекарват зимата в Южна Испания, където зимата не е така снежна и студена, но повечето отиват в централна и източна Африка, като често прелитат по 12000 км. Ако имат добри условия за реене, белите щъркели могат да изминават по 500 км на ден, а общото разстояние по време на миграцията е от 2000 до 10500 км и го преминават за около четири седмици.

Раликрос "Криводол" 2014
19 август 2014 г - DarikNews.bg

Криводол ще е домакин на стартовете от 6-ия кръг на открития шампионат по раликрос на България. Надпреварата е на 23 и 24 август, с участието на отбори от България, Молдова, Румъния и Украйна. В първия ден тренировките и квалификационните турове ще започнат от 14.00 часа, а на 24 август началото ще бъде поставено в 9.

Осмислят с инициативи лятото
19 август 2014 г - ZovNews.com

Богат, изпълнен с много мероприятия, е културният живот в монтанското село Мокреш. И отново център е местното читалище " Живот-1906 ". Две прекрасни жени, Сабина Костова -секретар на читалището, и Димитрина Кръстева - библиотекар, с много жар и енергия работят с децата и гостенчетата на Мокреш. Много са мероприятията, които са провели :" Да съхраним българското", "Да изчистим България", "Работилница за млади художници ", с ръководител Красимир Лулчев от София ( на който коренът е от Мокреш), безплатен курс по английски език за деца, с преподаватели англичани, живеещи постоянно в селото, и др.

Ген. Кирил Войнов: Държавата е абдикирала, а хората не знаят как да реагират в случай на бедствия
19 август 2014 г - ZovNews.com

Снимка: Министерство на отбраната Държавата липсва и няма организация за превенция и преодоляване на щетите от бедствията през последните месеци. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" бившият директор на "Пожарна безопасност и защита на населението" ген. Кирил Войнов. По думите му, институциите в България се надпреварват да казват, че не носят отговорност.

Изграждат фургонно селище в Мизия
19 август 2014 г - ZovNews.com

Върху 56 дка държавна земя - на площадка в неизползвано гарово пространство, се изгражда фургонно селище за пострадалите и останалите без покрив хора след наводнението в Мизия. Площта ще бъде деактувана в общинска по бързата процедура след заповед на транспортния министър в служебното правителство Николина Ангелкова.

Установиха нарушения
19 август 2014 г - ZovNews.com

За времето от 09.00 ч. на 18.08.2014 год. до 08.00 ч. на 19.08.2014 г., в територията на РУП-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. Проверени са 4 питейни заведения, пунктове за изкупуване на метали, физически лица. Констатирани са 8 нарушения.

Намериха дрога
19 август 2014 г - ZovNews.com

На август 2014 г., в 22,20 ч., от РУП-Мездра извършили проверка в двора на училище "Иван Вазов" в града, където установили лицата: И.Г./ на 22 г./ криминално проявен и осъждан за кражби; В.С./ на 24 г./- криминално проявен. При извършения личен обиск на И.Г. са намерени 3 сгъвки суха листна маса канабис.

Откриха нередовен тютюн
19 август 2014 г - ZovNews.com

В района на Кооперативен пазар - Б.Слатина вчера е извършена проверка на търговска сергия, ползвана от Ц.И./30-годишна/ от гр. Плевен. Иззет е нарязан тютюн/ 1,500 кг/, без български акцизен бандерол.

Спипаха крадец
19 август 2014 г - ZovNews.com

В приемната на МВР в Търнак на 18 август 2014 г. се е явил жител на същото село, който заявил, че от стопанска постройка на имота му неизвестно лице е откраднало прасе. След бързо разследване е установено, че извършител на деянието е лицето Е.Р./ 31-годишна/ от същото село.

Счупиха машина за кафе
19 август 2014 г - ZovNews.com

Вчера, в 23,35 ч., в РУП-Враца е получено съобщение, че около 23,30 ч., неизвестно лице е счупило машина за кафе на бул."В. Кънчов". След бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител е криминално проявеното и осъждано за кражби, грабеж и увреждане лице М.К./ на 32 г./ от гр.

Иззеха антични предмети
19 август 2014 г - ZovNews.com

По време на специализирана полицейска акция вчера в гр. Враца е извършено претърсване в жилището на лицето С.О./ на 54 г./. Намерени и иззети са множество антични гривни, каменни брадви, монети от различни епохи, античен пръстен, копие, части от фибули, кутия с антични накити. Образувано е досъдебно производство.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
20 август 2014 г
19 август 2014 г
18 август 2014 г
17 август 2014 г
16 август 2014 г
15 август 2014 г
14 август 2014 г
13 август 2014 г
12 август 2014 г
11 август 2014 г
09 август 2014 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2014 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg