Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
06 март 2015 г.
4  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Подпомагат предприемачи в областта на туризма
05 март 2015 г - DarikNews.bg

Пилотно тестване на резултатите от курс за смесено обучение за устойчив туризъм, разработен в рамките на проект QualiTour "Управление на качеството за устойчив туризъм" се провежда във Враца. Проектът се изпълнява от ТПП Враца. Пилотното тестване ще е в три сесии, първата от които е днес, следващата е планирана за 10-и март, а последната – за 20-и март.

Отчитат по-висока посещаемост на ромски деца в училище
05 март 2015 г - DarikNews.bg

Областният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (ОССЕИВ) във Видин прие Годишен мониторингов доклад за 2014 година. Документът, с който се отчитат извършените през миналата година дейности по Стратегията на област Видин за интегриране на ромите 2012 - 2020 година, беше обсъден и гласуван на днешното заседание на Съвета, ръководено от заместник областния управител Любомир Низамов.

Осмомартенски фуболен турнир
05 март 2015 г - DarikNews.bg

Традиционен Осмомартенски фуболен турнир за девойки в зала се проведе днес с отбори от шест видински училища - ГПЧЕ "Йордан Радичков", СОУ "Любен Каравелов", ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ПГТ "Михалаки Георгиев" и ПМГ "Екзарх Антим І". Заявилите участие в турнира бяха разпределени в две групи чрез жребий.

Откриха детонатори и барут в частни имоти
05 март 2015 г - DarikNews.bg

Полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с общоопасни средства, е проведена във Видин. Акцията е предприета след разследване на информация за съхраняване на подобни предмети в имоти и автомобили, ползвани от жител на с.Плешивец, община Ружинци. В условията на неотложност е извършено претърсване на няколко адреса в селото.

Двама младежи обирали автомобили в Монтана
05 март 2015 г - DarikNews.bg

В Монтана са задържани двама извършители на кражби на акумулатори и вещи от автомобили. Разследването е започнало в средата на миналия месец, когато собственици на леки и лекотоварни автомобили подали жалби в РУ - Монтана, обясняват от полицията. В хода на работата по случаите криминалисти и полицейски инспектори влезли в дирите на криминално проявените А.

Откриха обявен за национално издирване в болница на остров Крит
05 март 2015 г - DarikNews.bg

Ангел е на 55 години от Лом и е жертва на трафиканти на просяци. Повече от година неговите похитители го експлоатират в Гърция. Човекът е болен от диабет и е с ампутиран крайник. В момента е в тежко здравословно състояние и е настанен в болница на остров Крит. Няма документи за самоличност и социалните служби от острова търсят негови близки в България, каквито им разказал Ангел, че има.

Зафиров: "Ботев" има нужда от промяна
05 март 2015 г - DarikNews.bg

Старши-треньорът на "Ботев" Адалберт Зафиров обяви, че отборът му има нужда от промяна, за да се върне на правилния път в представянето си. Това трябва да стане още тази събота /7 март/, когато врачани посреща "Созопол" в мач от 17-ия кръг на "Б" футболна група. "Нужни са ни точки, затова промяна ще има.

Главният прокурор разпореди проверка на делата за извършени престъпления в с. Галиче
05 март 2015 г - DarikNews.bg

От днес - 5 март 2015 г. по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров екип от прокурори от Върховна касационна прокуратура извършва на място проверка в Окръжна прокуратура – Враца и в Районна прокуратура – Бяла Слатина. Предмет на проверката са всички дела и сигнали от граждани за извършени престъпления в с.

Видин заплашен да се зарине в боклук, работниците от сметопочистващата фирма стачкуват
05 март 2015 г - DarikNews.bg

От днес работниците от сметопочистващата фирма "Титан АС" ЕООД – Видин, са в безсрочни ефективни стачни действия, съобщиха от КНСБ. До решението за стачка се стигна, след като работниците в дружеството не са получавали заплати вече 8 месеца. От 114 души по списъчен състав, 103-ма са членове на Федерация на независимите синдикати от държавното    управление и организации /ФНСДУО/ - КНСБ, като всички те стачкуват.

Оставки в МВР и във Враца
05 март 2015 г - DarikNews.bg

Директорът на ОД на МВР Враца Иван Кирилов е бил принуден да си подаде оставката. По думите му вчера в 16,30 ч. главният секретар на МВР Светлозар Лазаров се е обадил на комисар Кирилов и е поискал от него да напусне поста. "Нямаше посочени причини. Нямаше посочен и случай по който да не сме се справили и това да е довело до исканата оставка", обясни Ив.

Възрастен водач се заби в дърво
05 март 2015 г - DarikNews.bg

77-годишен водач от Враца се е ударил с автомобила си в крайпътно дърво. Катастрофата е станала вчера, около 10,00ч. на пътя за село Чирен. Водачът, с инициали Л.Л., е управлявал лек автомобил "Тойта Авенсис". Настанен е в болницата във Враца. Според полицията причина за инцидента е несъобразената скорост.

Половин Враца без вода
05 март 2015 г - DarikNews.bg

"Водоснабдяване и канализация"ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария на главен водопровод, водоподаването ще бъде спряно днес 05.03.2015г до 15:00ч. в ЦГЧ и района разположен между бул. "Демокрация", ул. "Спортна", бул. "Васил Кънчов", бул. "Никола Войводов" и ИЗТОЧНА ПРОМИШЛЕНА ЗОНА.

Излъгаха дядо в с.Лиляче
05 март 2015 г - DarikNews.bg

81-годишен мъж от село Лиляче е дал спестяванията си на телефонни измамници, съобщиха от ОД на МВР. Дядото сам подал сигнал в полицията. По думите му на 3 март на домашния му телефон позвънил мъж, който се представил за негов зет. "Зетят"  звънял от Гърция, където бил спечелил крупна сума пари, която възрастният човек трябвало да получи.

НАП проверява търговците на едро на цветя
05 март 2015 г - DarikNews.bg

НАП започва проверки на търговците на едро на цветя в цялата страна, съобщиха от приходната администрация. Анализ на риска за укриване на печалби от произвеждащи или търгуващи с цветя и растения, е установил, че средногодишно бюджетът губи по 6,9 млн. лв. от непостъпили ДДС и преки данъци от дейността в този сектор.

Селяни срещу дървената мафия. Недоволството е заради масова сеч на горите
05 март 2015 г - ZovNews.com

На протестни действия излязоха жителите на мездренското село Моравица. Недоволството на хората е провокирано от масовото изсичане на горите. Селяните се заканиха, че дори ще блокират пътищата и по този начин няма да позволят да се изнася дървесината им. От кметството обвиниха представителите на Горското стопанство, че позволяват да се сече безогледно.

Комунални работници на протест, не са взели заплати от осем месеца
05 март 2015 г - ZovNews.com

Във Видинско боклукът не се събира навреме и има опасност от епидемии В безсрочни стачни действия излизат от днес работниците от фирмата по чистота във Видин. Причината за недоволството им е, че не са получавали трудовите си възнаграждения от осем месеца, още от юли миналата година. През декември миналата година част от служителите са взели парите си за месец юни.

Търсят фирма за почистване на речните корита
05 март 2015 г - ZovNews.com

Щателно почистване на речните корита започва в община Враца. Целта е осигуряване на водопропускливост на реките в рамките на населените места. От кметския екип вече са обявили обществена поръчка за цялостното изпълнение на дейностите. Фирмата, спечелила надпреварата, трябва да изсече и изкорени храстите, да изсече единичните дървета, да почисти изцяло речните корита от наноси.

Община остана отново без кмет
05 март 2015 г - ZovNews.com

Общинският съвет за втори път не успя да избере кмет на община Мездра. Единствената кандидатура за ръководния пост отново беше на временно изпълняващия длъжността Николинка Кътовска. Вносител на предложението бе независимият общински съветник Венелин Кръстев. Както и на сесията на 15 януари т. г., само един глас не достигна на Кътовска, за да бъде избрана за градоначалник на железничарската община.

Обновяват емблематична сграда, работно място на първите управници
05 март 2015 г - ZovNews.com

Основен ремонт на "Старата къща" започва във Враца. Строителни дейности ще се извършват на покрива и фасадата на емблематичната сграда. За целта от общинската администрация са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител. Основните изисквания към фирмите, участващи в надпреварата, са вписани в Централния професионален регистър на строителя.

Санират училище по проект
05 март 2015 г - ZovNews.com

Врачанското училище "Васил Кънчов" ще бъде санирано по общински проект. Община Враца е кандидатствала по проекта "Красива България" и е получила одобрение. Общата стойност на ремонта е 280 000 лева, като от тях грандът е 100 000 лева, а останалите 180 000 лева са съфинансиране от Община Враца. Проектът предвижда външна топлоизолация на фасадните стени, вътрешна топлоизолация на плоча над физкултурен салон, "обръщане" около сменените прозорци и врати.

Скинара поиска лека мярка, съдът го остави в ареста
05 март 2015 г - ZovNews.com

Наказателен съдебен състав към Врачанския окръжен съд, с председател Петя Вълчева, не уважи искането на Калин Димитров за изменение на мярката му за неотклонение. Скинара, който е един от тримата обвиняеми за убийството на 16-годишния Николай Димитров, бе поискал промяна на мярката му в по-лека. Врачанските магистрати и прокурор Асен Пашански обаче не приеха искането на защитата за промяна на наложената му най-тежка постоянна мярка за неотклонение.

Връщат за доразследване случая с нелегален старчески дом
05 март 2015 г - ZovNews.com

Случаят с разбития нелегален старчески дом "Тева" във Врачанския балкан е върнат за доразследване. Определението е на съдебен състав към Окръжния съд в града, с председател Христина Михайлова. Това се наложи, след като наказателното производство беше прекратено поради липса на престъпление в края на миналата година.

Близо 80 долара ще е произведеният ток от седми реактор
05 март 2015 г - ZovNews.com

Между 75 и 84 долара на мегаватчас ще струва токът, произведен от 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", ако там се изгради реакторът AP1000 на Westinghouse. Това заяви вицепрезидентът на компанията за ключови клиенти в Европа, Близкия изток и Африка Азиз Даг. За сравнение към момента цената на произвежданата електроенергия от ядрената централа, на която НЕК я продава, е около 110 лева.

Кмет нарежда незабавно възстановяване на асфалтовите настилки
05 март 2015 г - ZovNews.com

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на Община Видин Добромир Дилов издаде заповед във връзка с неизпълнение на разпореждане, което касае изпълнителя на обект "Рехабилитация на водопроводна мрежа, реконструкция и разширение на канализационна мрежа на гр. Видин". С писмо Общината поиска от ДЗЗД "Обединение Панония Аква" да представи график, в срок до 25 февруари, за възстановяване на асфалтовата настилка.

Ремонтите на пътища не са мираж. Промяната вече е факт
05 март 2015 г - ZovNews.com

Докато в останалата част от света думите "50 нюанса в сиво" навеждат на асоциации, свързани със садомазохистичните мечтания на съвременните домакини, в Северозапада спокойно можем да се замислим за пътищата в областта. Тук всяка кръпка на улиците, с определен нюанс на сивото, показва яловите опити на институциите да подсигурят нормална инфраструктура за нуждите на населението.

Всеки носи отговорност за сигурността на пътя
05 март 2015 г - ZovNews.com

Едва ли е нужно да има кампания по даден повод, за да се провокира гражданска позиция и отговорно поведение на всеки един от нас. Крайно време е да се пресече ширещата се безнаказаност на хулиганско каране, надменност, арогантност и несъобразяването със законите и правилата, валидни за всяка цивилизована държава.

Слагат видеонаблюдение заради вандалски прояви
05 март 2015 г - ZovNews.com

Видеонаблюдение ще бъде реализирано съвсем скоро в община Бяла Слатина. Администрацията е осигурила 12 камери, които ще бъдат поставени в различни точки, съобразени с изискванията и предписанията от органите на реда, с които ще се работи в пълна координация. Видеокамерите ще осигуряват опазването на обществения ред и целостта на общинското имущество.

Монтираха ограждаща мрежа на спортна площадка
05 март 2015 г - ZovNews.com

Ограждаща мрежа беше монтирана на спортната площадка в Прогимназия "Св. Климент Охридски" в Бяла Слатина. Ремонтирани и боядисани са пейките за сядане, кошчетата, както и стълбовете, държащи самата мрежа. Новата мрежа е 340 кв. м, като тя е изпъната с тел, за да се държи още по-здраво. Старата е демонтирана и предадена на ръководството на учебното заведение.

Географи от цялата област се събраха на работна среща
05 март 2015 г - ZovNews.com

Вчера в Актовата зала на Езикова гимназия "Йоан Екзарх" във Враца се проведе работна среща с учителите по география и икономика от област Враца. Поводът беше отбелязване на 40-та годишнина на Българското географско дружество в града. На срещата присъстваха доц. д-р Марин Русев от Софийския университет "Св.

Улица с три имена стана …безименна, разкаял се чиновник „сви” табелите
05 март 2015 г - ZovNews.com

Доскоро улица "Христанчо Матов" във Враца имаше претенции да е уникална - беше се сдобила с три имена. В началото й се виждаше табела с надпис "Христанчо Матов". По протежението й обаче нещата стояха по съвсем друг начин. На всяка друга врата и къща на улицата можеха да се видят червени и сини табели с надпис "Велислав Драмов" и "Филип Тотю".

Невероятен спектакъл за герои и мерзавци
05 март 2015 г - ZovNews.com

Врачани изпълниха до краен предел голямата зала на Драматично-кукления театър в града, за да се насладят на невероятния спектакъл "Последната нощ на Апостола" на Ансамбъл "Българе". Постановката гостува в града на 3 март, продължи два часа, но никой от правостоящите не си тръгна преди края й. В началото на сцената излезе хореографът на ансамбъла Христо Димитров.

Танцьори от цяла Европа идват в Северозапада
05 март 2015 г - ZovNews.com

танцьори от цяла Източна Европа, за да участват в Международния турнир по спортни танци за купата на общините от област Монтана "MONTANA OPEN 2015". Организатори са Българската федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци "Огоста данс". Международна съдийска бригада ще оценява изпълненията на стандартни и латино танци.

Санират училище "Васил Кънчов" по общински проект
05 март 2015 г - DarikNews.bg

Врачанското училище "Васил Кънчов" ще бъде санирано по общински проект. С проекта Община Враца е кандидатствала и е получила одобрение по проекта "Красива България". Общата стойност на ремонта е 280 000 лева, като от тях грандът е 100 000 лева, а останалите 180 000 лева са съфинансиране от Община Враца.

Драснаха клечката на къща в село Галиче
05 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Собствениците на дома са сред опонентите на кмета Ценко Чоков Полицията разследва пореден палеж във врачанското село Галиче. Този път умишлено е подпалена къщата на Самир и Юлия Данови, която се намира в циганската махала. Мощните пламъци лумнали към 2 часа в нощта срещу неделя. Съседка ги забелязала и се обадила на телефон 112.

Каква е мярата за нашето родолюбие днес?
05 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Това попита кметът Николай Иванов стотиците врачани, които се събраха да отбележат заедно 3 март Стотици врачани се събраха днес на централния градски площад, за да отбележат заедно 137-та годишнина от освобождението на България. Празникът започна с церемония по издигането на националния флаг, изпълнена от врачанското военно формирование 54 990 под командването на подполковник Георги Крайнов.

Хореографът на „Българе”: „Кметът на Враца се пребори с всички останали за ансамбъла на 3 март”
05 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Спектакълът "Последната нощ на Апостола" взриви зрителите в залата на театъра Врачани изпълниха до краен предел голямата зала на Драматично-кукления театър в града, за да се насладят на невероятния спектакъл "Последната нощ на Апостола" на ансамбъл "Българе". Постановката гостува в града на 3 март, продължи два часа, но никой от правостоящите не си тръгна преди края й.

Атракционът при „Леденика” разочарова Лиляна Павлова
05 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Проект "Леденика - туризъм без сезони" е финансиран с над 5 200 000 лева "Крайно разочарована съм от това, което видях на атракциона при пещерата "Леденика" - каза пред журналисти регионалният министър Лиляна Павлова след посещението си на пещерата. - През 2011 г. подписах договор за реализацията на проекта, но между него и това което е реализирано на терен има пълно разминаване.

Лиляна Павлова разкритикува строителство в онкото
05 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Проектът за лъчелечебния център струва 6 300 000 лева Регионалният министър Лиляна Павлова посети Лъчелечебния център в Комплексния онкологичен диспансер във Враца. След като разгледа центъра и се възхити от съвременната модерна апаратура, Павлова почука тук-там по стените, отлепи един тапет и така намери повод да критикува качеството на строителството.

Жена изгоря при пожар в прокълнат блок
05 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Огънят тръгнал от късо съединение в нощната лампа на загиналата врачанка Жена на 68 години от Враца изгоря при пожар в апартамента й. Той се намира в блок № 62 в жилищен комплекс "Сениче", който заради трагедия преди година хората смятат за прокълнат. Овъгленият труп на Виолета Реселяшка е открит от огнеборците, след като загасили пламъците в дома й.

Талантите отново разпериха криле
05 март 2015 г - shansnews.vratza.com

28 награди бяха връчени на 10-та церемония за аматьорско изкуство на Младежки дом - Враца "Опит за летене" Като гнездо на орли, на гълъби, на чучулиги или на славеи се извисява малко над Враца Младежкия дом. Там ежедневно и ежечасно се твори. Пристигат млади хора, които попадат в магията на изкуството.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
05 март 2015 г
04 март 2015 г
03 март 2015 г
28 февруари 2015 г
27 февруари 2015 г
26 февруари 2015 г
25 февруари 2015 г
24 февруари 2015 г
23 февруари 2015 г
22 февруари 2015 г
21 февруари 2015 г
20 февруари 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg