Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
29 юли 2014 г.
59  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

„Червени” съветници бойкотираха заседание на Общинския съвет във Враца
29 юли 2014 г - ZovNews.com

Общинските съветници от групата на БСП във Враца напуснаха пленарната зала. Към тях се присъединиха и народни избраници от други партии. Предложението за протеста направи червеният съветник Васил Драганов. Мотивът е, че "синият" им колега Красимир Донов поиска да се прегласува точката от дневния ред за участието на община Враца в процедура за присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво.

Жк "Дъбника" без вода
29 юли 2014 г - DarikNews.bg

ВиК ООД гр. Враца уведомява своите потребители, че поради отстраняване на възникнала авария се налага водоподаването да бъде спряно от 11:00 до 14:00 часа в ж.к. "Дъбника". Тел. за контакт: Диспечери: 0889316774 Безплатен тел. на потребителя за фиксираната мрежа на Виваком - 080019229

Съветници напуснаха пленарна зала
29 юли 2014 г - ZovNews.com

Общинските съветници от БСП във Враца напуснаха пленарната зала, в която в момента се провежда заседание на Общинския съвет в знак на протест срещу безотговорното отношение на представителите на ГЕРБ. Предложението за протеста направи "червеният" съветник Васил Драганов. Поводът е отправен процедурен въпрос от страна на "синия" съветник Красимир Донов да се прогласува точка от дневния ред.

Пещера регулира човешки енергии
29 юли 2014 г - ZovNews.com

Над село Ненково, на 20 километра от Кърджали, се намира пещерата "Утробата", притежаваща уникални свойства и фокусираща енергиите на земята, според руския монах Владимир Овсянников. Той си спомня, че когато за първи път я посещава, спал 12 часа непробудно. Щом се събужда, усеща съвършено ново състояние - една нова и непозната сила започва да зрее в него.

Отвориха офертите по проект „Нов дом”
29 юли 2014 г - ZovNews.com

В Община Видин се проведе открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Осигуряване на разпространение информация и публичност по проект: "Нов дом в гр. Видин". Пликовете с постъпилите оферти бяха отворени от петчленна комисия с председател инж. Румен Лилов - директор на Дирекция "Устройство на територията" в общината.

Георги Атанасов: Цели се замитане на следите около банковата криза
29 юли 2014 г - ZovNews.com

БГНЕС Към настоящия момент няма нито едно предложение от страна на политиците, касаещо Българската народна банка и банковата система като цяло, което да не се стреми да замита следите. Първото предложение идва от две парламентарно представени партии - да бъде уволнен управителят на БНБ Иван Искров и да бъде заменен с неговия заместник Калин Христов.

Очаква се повишение нивата на реки
29 юли 2014 г - ZovNews.com

От пресцентъра на Министерството на околната среда и водите съобщиха, че са възможни порои и наводнения в някои части на страната заради повишени нива на реките в тях. За това спомага и високото ниво на влага в почвите. Националният институт по метрология и хидрогеология прогнозира валежи и по-значителни повишения нивата на реките, които се намират в западната част на река Огоста.

Шефът на "Уестингхаус" пристигна в България
29 юли 2014 г - ZovNews.com

На посещение в България пристигна президентът на "Уестингхаус" Дани Родерик. Шефът на американската корпорация ще разговаря с представители на българското правителство и родните енергийни компании. През 2013 година България взе решение да изгради един реактор по американска технология на площадката на АЕЦ "Козлодуй".

Трима италианци на проби в "Ботев"
29 юли 2014 г - DarikNews.bg

Мениджърът Алесандро Мани доведе преди дни във Враца 3-има млади италиански футболисти. Импресариото е лицензиран агент от ФИФА и е вписан в Италианската футболна федерация като агент на играчи. Мани предложи на ръководството на "Ботев" трима футболисти. Това са вратарят Анджело Монтенегро, на 20 години, нападателят Федерико Дзини, на 21 г.

Ако сте решили да берете плодове в Швеция
28 юли 2014 г - DarikNews.bg

Информация за избягване на рисковете при сезонна работа в Швеция, разпространиха от МВР. Всички българи, които плануват да работят сезонно в Швеция, трябва да знаят, че част от прекупвачите на боровинки /както шведи, така и българи/ извършват нелегитимно изкупуване на плодовете на цени три пъти по ниски от реалните.

Награждават спортист за особени заслуги
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Званието "Почетен гражданин на Враца" да се връчи на футболиста Илия Каменов. Това предложение е внесъл в местния парламент врачанският градоначалник Николай Иванов. Освен почетната грамота, спортистът ще получи и парична премия, в размер на хиляда лева. Мотивът за наградата са заслугите, които е допринесъл в областта на спорта и по случай неговата 75-годишнина.

Инж.Аврамова: В министерствата се пускат обществени поръчки без осигурени пари, ситуацията е същата като през 2009
28 юли 2014 г - DarikNews.bg

Имаме притеснения, че в края на мандата на това правителство се вършат същите неща като през 2009 година, когато бяха подписвани договори без осигурени пари, обяви днес областният координатор на ГЕРБ Враца и народен представител Петя Аврамова. По думите й в момента в министерствата се пускат обществени поръчки без осигурено финансиране.

Новакът в Б" група Локомотив 2012 (Мездра) картотекира 21 футболисти
28 юли 2014 г - DarikNews.bg

ПФК Локомотив 2012 (Мездра) картотекира в БФС 21 футболисти за предстоящото първенство в "Б" група. Сред тях са пет нови попълнения. Това са централните защитници Стоян Георгиев ( 27 г., последен клуб: Дунав 2010 - Русе) и Георги Павлов (20 г., Витоша - Бистрица), халфовете Борислав Балджийски (23г., Ботев - Ихтиман), Георги Василев (21г.

Пуснаха на търг модулна газостанция
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Модулна газостанция в центъра на мездренското село Зверино извади на тезгяха частен съдия-изпълнител. Апетитният обект е обявен за продажба заради натрупани дългове към столична банка. Обектът е собственост на Камелия и Николай Славкови от Дърманци. Върху имота има учредена ипотека в полза на взискателя и e с наложена възбрана.

Берачите на плодове на нокти в Швеция
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Да се избягват рисковете при сезонна работа в Швеция. Това предупреждават от Областната дирекция на полицията във Враца. Кампанията е относно условията за бране на горски плодове в страната и рисковете, които берачите биха могли да очакват и предотвратяването на измами спрямо желаещите да работят на въпросното място.

Актуализират бюджета на Община Монтана
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Общинските съветници от Монтана решиха на последната сесия да бъде актуализиран бюджетът с 845 280 лева, тъй като има допълнителни разходи за отстраняване на щетите от поройните дъждове и бури в региона. От средства за ремонт се нуждаят покривите на Регионалната библиотека, Драматичния театър и читалището в село Горна Вереница.

Поздравиха новопроизведения епископ Поликарп
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Зам.- кметът на Белоградчик Росен Младенов бе сред гостите на епископската хиротония на отец Поликарп в Лопушанския манастир "Св. Йоан Предтеча". С решение на Св. Синод на БПЦ досегашният архимандрит приема името Белоградчишки епископ. Хиротонията бе извършена по време на света литургия от Негово високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, Високопреосвещения Великотърновски митрополит Григорий, архиепископ Сава - викарий на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил, Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий - духовен отец на новопроизведения епископ, в съслужение с епископи, архимандрити, свещеномонаси, свещеници и дякони от Българската, Руската, Сръбската, Румънската и Еладската православни църкви.

Нов шеф на мездренската болница
28 юли 2014 г - ZovNews.com

С нов шеф е Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация по вътрешни болести в Мездра. От утре на високия пост официално ще бъде назначена доктор Валя Василовска. Тогава се очаква документите й да пристигнат от столицата. Дамата ще заеме овакантения пост от досегашния управител на лечебницата доктор Владислав Иванов.

ПРИКЛЮЧИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ „УСТОЙЧИВИ И ЕФЕКТИВНИ ОБЩИНСКИ ПОЛИТИКИ”
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Днес се проведе заключителна пресконференция за представяне на резултатите от изпълнението на проект "Устойчиви и ефективни общински политики", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проблемът за доходите не спира да е на дневен ред
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Данни от последни статистики доказват, че за нормалното битие /храна, образование, почивки и т.н./ на четиричленно семейство в България са необходими около 2240 лева. Близо 80 % от домакинствата у нас обаче имат доход под необходимия, а под прага на бедността, със средства до 211 лева, са 23.2.2% от хората.

Школо пострада от поройните дъждове
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Дежурните екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Видин са реагирали тази нощ на 6 сигнала за произшествия. В село Косов мълния е предизвикала пожар в плевня,но е потушен. Група "Спасителна дейност" е оказала техническа помощ при отстраняване на паднало дърво в град Видин.

Усеща ли се вятърът на промяната в БСП?
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Всевишния от днес е видинчанин. Може Видин да е най-бедния областен град в Северозапада, може общината да е със запорирани банкови сметки, може там да се вихри ДАНС, но лявата ръка на Бог избра роденият в Кула Михаил Миков. И то не за първи път. За втори. Петър Младенов от Видинското село Тошевци пръв смени Тодор Живков след дълги години на върха на властта.

Пийнали приятели превръщат парти в трагичен инцидент
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Административно наказание "глоба", в размер на хиляда лева, отнесе жител на романското село Синьо бърдо заради нанесена лека телесна повреда. Решението е на наказателен съдебен състав към Врачанския районен съд. Пламен Димитров бе изправен на подсъдимата скамейка за това, че в края на месец декември миналата година е нанесъл три прободни рани на Елеонора Георгиева.

Министър в оставка е на инспекция в Монтанско
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Министърът на регионалното развитие и благоустройството от кабинета в оставка Десислава Терзиева и председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков днес ще проверят на място до къде са стигнали ремонтните дейности на пътния участък Батановци - Палилула - Гигинци.

Две катастрофи с мотоциклети "Ямаха" в Козлодуй
28 юли 2014 г - DarikNews.bg

За две катастрофи с мотоциклети "Ямаха" в Козлодуй съобщават от ОД на МВР Враца. И двете са станали снощи, в рамките на 30 минути, след 19 часа. При първата мотоциклетът, управляван от М.Д. се сблъскал с лек автомобил "Ауди А6", управляван от Б. М. от гр.Козлодуй. Виновен е водачът на лекия автомобил, отнел предимството на мотоциклета при завой на ляво.

Катастрофираха с мотопед
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Двама души се размазаха с мотопед на земен път от Оряхово за село Селановци. "Пиаджо"-то било управлявано от жител на крайдунавския град. Заедно с него бил съгражданинът му, който при падането е получил охлузни рани на ръцете и краката. След като е обслужен в Спешния център, е освободен. Според полицията, до инцидента се стигнало заради несъобразената скорост, с която се движел мотопеда по земния път.

Джип падна в пропаст
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Джип падна в пропаст заради диво прасе на пътя край село Лютидол. Инцидентът е станал към 3.40 ч. в неделя. Лъскавото "Ауди Кю-7" е било управлявано от мъж от Ребърково. На ляв завой пред колата изскочило животното, водачът опитал да избегне удара, но изгубил контрол над автомобила, излязъл от пътното платно и се хвърлил в пропастта край пътя.

Разбиха фурна
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Апаши разбиха фурната в село Добролево. Неизвестен извършител се промъква в помещението, собственост на местен жител, и задига 20 лв. От проведеното разследване е установено, че извършител е малолетен жител на Рогозен, който е криминално проявен.

Разкриха кражба
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Полицейска проверка е проведена във врачанското село Тлачене. При извършения оглед на една от къщите полицаите са установили, че собственикът на жилището се е присъединил неправомерно към електроразпределителната мрежа, посредством ел. проводник към съседите си. По случая е образувано бързо производство.

Блудстваха с дете
28 юли 2014 г - ZovNews.com

Мъж от козлодуйското село Бутан е заловен от полицията след получен сигнал, че блудствал с племенницата си. Мъжът, посегнал на дъщеричката на брат си, е от ромски произход. По време на гаврата детето е било само в дома си. Таткото се прибрал и видял с очите си как брат му опипва детето и звъннал на спешния телефон 112.

"Ауди" падна в пропаст заради диво прасе
28 юли 2014 г - DarikNews.bg

Внезапно излязло на пътя диво прасе станало причина за катастрофа на път III-161 от с.Ребърково. Инцидентът е станал в 3,40 ч. предишната нощ. Животното се появило точно преди лекият автомобил "Ауди Ню 7" да направи ляв завой. За да избегне удара водачът Ц.Ц. рязко завил, загубил управление над колата и тя паднала в пропаст в дясно по посока на движението.

Викторио Павлов: Доволен съм от старанието на футболистите!
27 юли 2014 г - DarikNews.bg

Старши-треньорът на врачанския "Ботев" Викторио Павлов е доволен от подготовката, която проведе начело на врачанския "Ботев". Наставникът е убеден, че отборът ще влезе в оптималната си форма в новото първенство на "Б" футболна група. В същото време Павлов не скри неудовлетворението си от показаното по време на последната контрола на тима.

Ръкоположиха архимандрит Поликарп за епископ
27 юли 2014 г - DarikNews.bg

Досегашният архимандрит и председател на катедралния храм "Св. Димитър" във Видин прие името Белоградчишки епископ и стана викарий на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. Ръкополагането му се извърши в Лопушанския манастир след решение не Светия Синод на БПЦ. За епископската хиротония на отец Поликарп бяха дошли представители на православните църкви от Русия, Сърбия, Румъния, Гърция, на държавната и местна власт, на манастири от страната и стотици миряни.

Жълт код за интензивни валежи за Видинско
27 юли 2014 г - DarikNews.bg

Жълт код е обявен за 28 юли в една област на Северозападна България за интензивни валежи, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за Видинска област. Там се очаква сумарните валежи за денонощието да бъдат до 15-25 л/кв.м, на отделни места е възможно да достигнат и 30-40 л/кв.м. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Михаил Миков е новият лидер на БСП
27 юли 2014 г - DarikNews.bg

Михаил Миков е новият председател на БСП. Той бе избран след балотаж с Драгомир Стойнев от 377 делегати на 48-я конгрес на социалистите. За останалия на второ място Драгомир Стойнев са гласували 333, от общо 726 души, участвали във вота. Недействителните бюлетини са 16, действителните - 710. Минути след като беше избран пред журналисти Миков заяви, че първата му работа ще е да се наспи.

Фолклорни дни с "Фиданките" и празник на площада
27 юли 2014 г - DarikNews.bg

Фолклорните дни във Видин се проведоха в рамките на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". Организатори са Община Видин, Сдружение "Фиданките" и Ансамбъл за народни песни и танци "Дунав". Основната цел на събитието бе популяризиране, запазване и развитие на българския танцов фолклор чрез предоставяне на поле за изява на фолклорни групи от цялата страна и създаване на условия за широк културен обмен.

"Ботев" завърши с победа подготовката
27 юли 2014 г - DarikNews.bg

"Ботев" завърши с победа подготовката си седмица преди старта на новото първенство на "Б" футболна група. В събота около 200 зрители на стадион "Христо Ботев" във Враца видяха успеха с 2:1 над третодивизионния "Спартак" от Плевен. Преди първия съдийски сигнал на Илиян Маринов, беше представен отбора, с който врачани ще играят през есента.

Разпродават за „жълти стотинки” апартаменти на „Химко”
25 юли 2014 г - ZovNews.com

Днес, по обяд, в сградата на торовия гигант "Химко" в несъстоятелност се проведе търг за продажба на жилища, собственост на дружеството. До момента обаче не е ясно дали са се явили мераклии да закупят апартаментите, обявени за "жълти стотинки". За повече коментар около официално обявения търг с явно наддаване репортер на вестник "Зов нюз" потърси синдика Росица Томова, която реално обяви чрез сайта на Министерството на икономиката самостоятелните обекти за продан.

Празнична вечеря за Рамазан в Бяла Слатина и Попица
25 юли 2014 г - DarikNews.bg

Празнична вечеря /ифтар/ по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан се състоя в четвъртък вечер в Бяла Слатина и в с. Попица. Мюсюлмани и християни седнаха рамо до рамо на празничните трапези и споделиха вкусно приготвената храна. По покана на общинския председател на Движението за права и свободи в Бяла Слатина Кристин Касъмов, официални гости бяха областният председател на партията и зам.

Дърво чудо ражда 40 вида плодове
25 юли 2014 г - ZovNews.com

Жителите на град Сиракуза и всички посетители се удивляват на природно чудо - дърво, раждащо 40 вида плодове, всеки от които зрее през различен сезон. Създател е професорът по изобразително изкуство Сам ван Акен от местния университет. През зимата дървото изглежда като всички останали, но през летните месеци върху него могат да се видят различни видове вишни, череши, сливи, бадеми, праскови, кайсии и още куп други плодове.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
28 юли 2014 г
27 юли 2014 г
25 юли 2014 г
24 юли 2014 г
23 юли 2014 г
22 юли 2014 г
21 юли 2014 г
19 юли 2014 г
18 юли 2014 г
17 юли 2014 г
16 юли 2014 г
15 юли 2014 г
14 юли 2014 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2014 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg