Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
28 август 2015 г.
96  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Трета Европейска лятна академия на Областен информационен център-Видин
28 август 2015 г - DarikNews.bg

При висок интерес от страна на общините и неправителствените организации днес в заседателната си зала екипът на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин) проведе среща на тема "Подготовка на европейски проекти за финансиране от Оперативните програми". Събитието бе част от ежегодната традиционна "Европейска лятна академия" - интензивно обучение, което цели да подпомогне работата на местните власти и неправителствените организации по изготвянето на проекти, финансирани от СКФ.

Областният управител на Видин: Сигнализирайте, когато се нарушават правата ви!
28 август 2015 г - DarikNews.bg

"Информирайте ни, подавайте сигнали, когато се нарушават правата ви". Това каза областният управител на Видин Момчил Станков на хората, с които се срещна по време на откритите си приемни в областта. Вчера областният управител проведе приемен ден в Белоградчик, а днес - в Димово. Момчил Станков призова хората да не се страхуват и да подават сигнали до Областна администрация - Видин и до компетентните институции в случаите, в които считат, че техните граждански права и законни интереси са засегнати или застрашени.

ДКТ Враца с участия в утвърдени международни фестивали
28 август 2015 г - DarikNews.bg

77-ият творчески сезон на Драматично-куклен театър - Враца започва с турне. Това е участието в юбилейното издание на театралния фестивал, организиран от Нова европейска театрална мрежа /НЕТА/. Проявата ще е в обновения Национален театър на Румъния в столицата Букурещ "На този фестивал присъстват най-добрите театри в Европа: Санкт Петербург, Москва, Канада, Швеция.

Видин има вече приют за безстопанствени кучета
28 август 2015 г - DarikNews.bg

Общинско предприятие "Приют за безстопанствени кучета" бе открито днес от кмета на Видин. Приютът се намира в близост до града. "Статистиката показва, че на 118 души от общината се пада едно безстопанствено куче. Проблемът изисква специално отношение и то трябваше да е достатъчно хуманно, толерантно и европейско.

Министър инкогнито уважи Северозапада
28 август 2015 г - ZovNews.com

В навечерието на предизборната кампания вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова направи работно посещение в областните дирекции на Видин Монтана и Враца. "Маркирахме подготовката за избори като приоритет в работата на отделните дирекции", каза министърът след срещата си в Монтана. "Зов нюз" научи, че на срещата подробно са били дебатирани кадровите и техническите възможности на дирекцията за опазване на обществения ред при подготовката и провеждането на вота и референдума.

Общинското предприятие „Приют за безстопанствени кучета” отвори врати
28 август 2015 г - ZovNews.com

Кметът на Видин Герго Гергов откри новото общинско предприятие "Приют за безстопанствени кучета", което се намира в близост до града. "С наши общи усилия и усилията на всички съграждани Община Видин пое пътя към разрешаване на един от глобалните проблеми на ежедневието ни, а това са безстопанствените животни.

Камено поле оцелява благодарение на биволите си
28 август 2015 г - ZovNews.com

Зазорява. Додето ти стига взорът, само пожълтяла от августовския пек трева, която е покрила каменистата угар на село Камено поле. Отнийде глъч не се чува, не пролайва дори куче. В ранното утро тръгваме по следите на една обречена за изчезване порода едър рогат добитък. Според официалната статистика, в зората на демокрацията у нас е имало 23 000 биволи, а сега на "доизживяване" са останали около 3000.

Вътрешният министър e на обиколка в Северозапада
28 август 2015 г - DarikNews.bg

"Маркирахме подготовката за изборите като приоритет в работата на областната дирекция на МВР - Монтана, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Днес тя има работни визити в трите дирекции на Северозапада - Враца, Монтана и Видин. Целта е да се запознае с работата на структурите, проблемите, както и да добие лични впечатления.

Десет лева такса „ползване” за безплатните барбекюта в Балкана
28 август 2015 г - ZovNews.com

За изградените от Природен парк "Врачански балкан" за безвъзмездно ползване беседки с барбекюта около пещерата "Леденика" се плаща такса "престой". Наемът, без никакъв документ, се събира от управата на хижа "Леденика", сигнализираха в "Зов нюз" група възмутени планинари. Според неофициална информация за час престой се плащало по 10 лв.

„Изборжийски” оркестър – „черешката” на вота
28 август 2015 г - ZovNews.com

Врачанска музика за сватби и погребения е съществувала много преди Брегович Много преди Горан Брегович за създаде прочутия си "Оркестър за сватби и погребения", във Враца вече е имало духова музика с такова име, свидетелстват архивите. Точното й наименование е било " Градска музика за избори, сватби и погребения" и е създадена през 1961 година.

Проверява за издаване на касови бележки по басейни и атракционни съоръжения
28 август 2015 г - DarikNews.bg

Инспектори от НАП - Видин проверяват за издаване на касови бележки всички търговци и институции, който отчитаха продажбите си чрез билети. От 21 юли касовите бележки са задължителни при посещение на музей, спортни събития и концерти, при ползване на басейн или атракционно съоръжение. След влизането в сила на промените в Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, на територията на Област Видин са проверени 3 басейна и 2 атракционни съоръжения.

Издирват крадец, продал откраднатия от него автомобил
28 август 2015 г - DarikNews.bg

Жител на село Бутан успял да продаде откраднат от него автомобил ден по-късно в Кнежа, съобщиха от ОД на МВР Враца. Според подадения в полицията сигнал колата - "Мазда 323" е открадната в село Лехчево от неизвестен извършител на 25 август. От проведените издирвателни мероприятия е установено, че извършител е Н.

Обновяват баскетболните игрища на ПМГ Враца
28 август 2015 г - DarikNews.bg

Националната аматьорска лига по баскетбол ще реновира баскетболните игрища в ПМГ Враца.С инициативата лигата с включва в кампанията "Аз обичам Враца" на зам.-министъра на младежта и спорта Калин Каменов, който от сезон 2014/2015 активно подкрепя всички инициативи на НАЛБ. Сред причините инициативата да стартира от Враца са и двата отбора, членове на лигата, чиито корени са именно от тук - "Ботев 2012" и "Норт Уест", като и двата тима също изразиха подкрепата си за каузата.

Разработват учебни модули за създаване на иновативна работна среда
27 август 2015 г - DarikNews.bg

ТПП Враца участва в проект "Към по-иновативна работна среда"- Основната цел на проект InnoWork е да създаде една по-благоприятна за иновации среда за микро, малки и средни предприятия от Европейския съюз и да повиши техните способности за приспособяване в бизнес среда, като им осигури необходимото обучение за осъществяването на организационни иновации.

Богданов се срещна с жителите на две Врачански села
27 август 2015 г - DarikNews.bg

Народният представител от Патриотичният фронт и областен лидер на ВМРО Красимир Богданов се срещна с жителите на селата Горно Пещене и Чирен, община Враца. Това бяха поредните срещи във Врачанско, на който Богданов представи дейността си като депутат в 43-то народно събрание. Сред приоритетните на Патриотичния фронт, той посочи: законодателните промени, целящи намаляването цената на тока; защитата на националната сигурност на страната, чрез изграждането на оградата по границата с Турция и недопускането на нелегални емигранти; предложението за съсловните организации, създаващо възможност за медицинска грижа в малките населени места; законодателните промени в социалната сфера, засягащи обвързването на социалните плащания със съответния положен труд; демографското състояние на страната и насърчаването на отговорното родителство; предложенията в закона за образованието, засягащи увеличаването на бюджета за образование, заплатите на учителите и компенсациите при пенсиониране, защитата на българският език като основа на образователната система и националната идентичност на българския народ; трудностите около пенсионната реформа; поставянето на Северозапада, за първи път, като приоритетен район в програмите за земеделие, животновъдство и административен капацитет; мораториумът върху незаконното изсичане на горите и борбата срещу т.

Нова модерна табела посреща и изпраща гостите на Видин
27 август 2015 г - DarikNews.bg

Напълно завършеното съоръжение бе открито от кмета на Община Видин Герго Гергов. "За един мандат общината два пъти изгражда входната табела на град Видин, която беше сериозно занемарена от много години. Първата табела, която беше разположена над пътя, ние обновихме и направихме с една модерна визия, но нелеп пътен инцидент я унищожи.

Призовават да не се дават пари на невръстни просяци
27 август 2015 г - ZovNews.com

Призив за прекратяване практиката да се дават пари на просещи деца, разпространиха от Центъра за обществена подкрепа - Берковица. Той е част от кампания за превенция на просията на деца от местните Дом за деца, лишени от родителска грижа и Център за настаняване от семеен тип. Инициативата ще протече под мотото "Вашата помощ не им помага" и е подкрепена от Община Берковица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Районното управление на МВР, Дирекция социално подпомагане и двете услуги - на дома и центъра.

Управниците с нови идеи за изборен туризъм
27 август 2015 г - ZovNews.com

Ценко Чоков ще предвожда 200 бабички на морето Предизборно евтино ноу-хау приложи на практика небезизвестният кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Двеста възрастни електорални единици от селото стягат куфарите за септемврийско плажуване в курорта "Златни пясъци". Бабите пощуриха цялата рода с искане да ги проводи до областния център Враца, та да се снабдят от луксозните магазини с модерни куфари, бански костюми и рокли, подходящи за морския курорт.

На прага на учебната година
27 август 2015 г - ZovNews.com

Нормален старт на новата учебна година - това очакват от Регионалния инспекторат на просветното министерство. "До 10 септември т.г. ремонтите във всички училища в областта ще бъдат приключени", каза шефът на инспектората Галина Евденова. От 73 училища на територията, това лято частично са ремонтирани 25.

Неизвестни унищожиха горски масиви
27 август 2015 г - DarikNews.bg

Служители на полицията в Монтана са направени оглед на местопроизшествие в землището на село Долно Белотинци. Установено е унищожение на горски масиви - държавна собственост. В отдел 291, подотдел с буква "р1", "с1" и "т1" са направени изкопи с дълбочина от 2-4 метра и диаметър от 20 до 50 метра, които са пълни с вода, а растителността е изцяло унищожена и изкоренена.

Водач блъсна граничен полицай
27 август 2015 г - DarikNews.bg

Неизвестен водач удари с камион граничен полицай за да избяга от проверка. Инцидентът е станал около 17.10 часа на пътя Бойница-Шишенци, видинско. Товарен автомобил "Ивеко", управляван от неизвестен водач, на около 4 километра след с.Бойница не спрял на подаден сигнал със стоп палка от граничен полицай, увеличил скоростта и блъснал униформения.

Нова модерна табела посреща и изпраща гостите на Видин
27 август 2015 г - ZovNews.com

Напълно завършеното съоръжение бе открито от кмета на Община Видин Герго Гергов. "За един мандат общината два пъти изгражда входната табела на град Видин, която беше сериозно занемарена от много години. Първата табела, която беше разположена над пътя, ние обновихме и направихме с една модерна визия, но нелеп пътен инцидент я унищожи.

Безработицата във Врачанско намалява
27 август 2015 г - ZovNews.com

Спад в безработицата във Врачанско отчитат от местната трудова борса. През месец юли регистрираните безработни в Бюрото по труда във Враца са 4945 човека, което е с 96 в сравнение с предходния месец и цели 766 в сравнение със същия период на миналата година. За областта равнището на безработицата е 19.

Син уби майка си
27 август 2015 г - DarikNews.bg

Служители на Участък МВР Медковец разкриха извършител на убийство в с. Медковец, станало вчера в ранните часове. Около 05,30 ч. в РУ Лом е получено съобщение от жител на с. Медковец, обл. Монтана, че на главната улица в селото е намерил труп на жена. Незабавно на място са изпратени служители на Участък МВР Медковец.

Вещица изкушава с тайните си
27 август 2015 г - ZovNews.com

Обезлюдяването в Северозапада превърна много села в призрачни. Едно от тях е белоградчишкото, носещо необичайното име Вещица. Него на картата няма да го намерите, макар че там на доизживяване са останали 30-ина беззъби "вещици" и "вещери". Последните официални статистически данни за селото са от 2003 г.

Морален милионер преживява със 124 лева
27 август 2015 г - ZovNews.com

Животът е низ от мигове. Понякога радостни, понякога не дотам. Но трябва да имаш сърце и душа да уловиш и запечаташ на лента беззъбата детска усмивка, първия слънчев лъч или нещо позитивното в забързания делник. Това го умее любителят фотограф Тони Дуковски от Враца. Неговото студио е улицата, а хората с уважение се спират до инвалидната му количка,за да си побъбрят.

Глоба за технически ръководител, допуснал работа в неукрепен изкоп
27 август 2015 г - DarikNews.bg

Продължават проверките на Инспекцията по труда в сектора строителство, заяви директорът на ИТ Враца Румен Младенов. Проверяват се най-вече фирми, работещи по водните цикли в съответните населени места. За миналия месец са направени 18 проверки. Проверява се най-вече работата на височина и в изкопи, тъй като тук са и основните нарушения, обясни Младенов.

Живот „на пирон”
27 август 2015 г - ZovNews.com

Битуването на кредит или "оцеляване на пирон", както го наричат във врачанското село Брусен, е ежедневие за над 80 на сто от хората в най-бедния в ЕС регион от страната. Тук хората се радват повече не когато пощальонката им носи скромните пенсии, а когато дойде запис от заминалата на гурбет челяд. В селската бакалия в Брусен тетрадка голям формат, от 80 листа, е пълна с имена на задлъжнели.

Апаши прецакаха картоиграчи
27 август 2015 г - ZovNews.com

Двама криминално непроявени младежи от криводолското с. Ботуня лишиха съселяните си от възможността да цакат белот в пенсионерския клуб. Преди около 10 дни Румен и Ангел Петкови решили да се изживяват като апаши и в среднощна доба се промъкнали в клуба, разбивайки металната врата. Надеждата им била да намерят в помещението телевизор или касетофон, но останали разочаровани.

Лек автомобил уцели зърнокомбайн
27 август 2015 г - DarikNews.bg

За катастрофа между лек автомобил "Нисан Терано" и зърнокомбайн "Клас Лексиен", собственост на фирма от Шумен съобщиха от ОД на МВР Враца. инцидентът е станал на път III-1304 , от с.Търнак посока гр.Б.Слатина. Ранен е водачът на лекия автомобил К. Р. М. от гр.Перник, който е с контузна рана на главата и комоцио.

Засякоха нередовен водач с нередовна кола
27 август 2015 г - DarikNews.bg

20 минути след полунощ в Криводол автопатрул на РУ Враца е спрял за проверка лек автомобил "Мерцедес 124", управляван от Ц. А. В. от гр.Криводол. При извършената проверка е установено, че водачът е неправоспособен, а на автомобила са поставени регистрационни табели от друго МПС - Опел "Корса". Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство Алкотест Дрегер, който е отчел 0.

Откриха мъжът, увреждал съоръжения в парка в "Дъбника"
27 август 2015 г - DarikNews.bg

Полицията установи мъжът, увреждал съоръженията в новопостроения парк в жк "Дъбника" във Враца. Сигнал до органите на реда е подаден на 14 август от Община Враца. от проведените издирвателни мероприятия е установено, че извършител е криминално проявен и осъждан врачанин, с инициали Я.Д.К. Той е осъден по чл.

Река Лева край Враца стана кафява от фекалии
27 август 2015 г - shansnews.vratza.com

Фирма изчистила ямите на квартал Бистрец и ги изсипала във водата Река Лева край Враца, която обикновено тече бистра на сълза, помътня. А от нея се носи смрад на фекалии. Сигнал за замърсяването е получен в екоинспекцията през почивните дни. Експертите веднага се насочили към обичайния виновник - местна мандра, но този път от там не открили отток на отпадъчни води към реката.

ВиК – Враца инвестира над 1,5 милиона в подмяна на водопроводи в областта
27 август 2015 г - shansnews.vratza.com

Реконструираната мрежа е 33 километра, до края на годината към тях ще се прибавят още 20 Общата дължина на подменената и реконструирана мрежа във Врачанска област е близо 33 километра. Тя касае изграждане водопроводи в селата Тишевица, Бели извор и Голямо Пещене, изцяло е новоизграден и въведен в експлоатация каптаж за питейна вода за селата Паволче и Челопек, подмяна на водопроводите в част от селата на територията на община Мездра.

ЦИК ще избира секретаря на ОИК във Враца
27 август 2015 г - shansnews.vratza.com

Консултации за състава на Общинската избирателна комисия в община Враца се проведоха на 26 август. Срещата бе водена от секретаря на Община Враца Иван Жеков. В консултациите взеха участие местни представители на политическите партии и коалиции ГЕРБ, БСП - лява България, АБВ, ВМРО и НФСБ, както и представители на Патриотичен фронт, ДПС, "Атака", Реформаторски блок и ББЦ.

Изграден е 62 километра нов водопровод във Враца
27 август 2015 г - shansnews.vratza.com

Подменени са и 32 километра тръби на канализацията От началото на изпълнението на водния проект във Враца е изграден 62 километра нов водопровод. Това отчете инж. Марияна Рашева - директор на звеното по изпълнението му. Остава да се подменят още 15 километра водопроводни тръби в най-голямото задание в сектор "Води" в страната, което е на стойност 136 милиона лева.

Над 12 000 адресни регистрации са направени във Врачанско за 10 месеца
27 август 2015 г - shansnews.vratza.com

В 41 от тях са установени нарушения на закона и трябва да бъдат заличени Приключиха проверките във връзка с измененията на Закона за гражданска регистрация, съобщиха от областната администрация във Враца. Комисиите са установили, че в периода 1 юли 2014-та - 31 април 2015-та са извършени общо 12 315 адресни регистрации в региона като от тях 10 018 са на пълнолетни, а 2297 на непълнолетни.

Д-р Анета Ставрова: „На естествените водоизточници филтър е почвата”
27 август 2015 г - shansnews.vratza.com

Блиц -интервю с директора на РЗИ - Враца по повод замърсяването с коли бактерии на чешмите край Враца - Д-р Ставрова, съобщението след анализа на Регионалната здравна инспекция, че водата от двете чешми над Вратцата и Трудовашката чешма не е годна за пиене, притесни онези врачани, които обичат изворната вода и пият от там.

Врачанските съкровища се върнаха от Париж
27 август 2015 г - shansnews.vratza.com

139 експоната на врачански съкровища гостуваха в Лувъра След тримесечно гостуване в музей "Лувър" - Париж, като част от представителната изложба "Епопеята на тракийските царе", 139 експоната от фондовете и експозициите на Регионален исторически музей - Враца (в това число съкровището от Могиланската могила и част от Рогозенското съкровище) са отново на родна земя, съобщи директорът на Регионалния исторически музей - Враца Илия Стоянов.

Полицайка чете приказки на децата
27 август 2015 г - shansnews.vratza.com

Катя Василева и синът й Никола гостуваха на лятната читалня във Враца И тази сряда тихият двор на Етнографско-възрожденския комплекс "Св. Софроний Врачански" във Враца се напълни с деца. Този път преди да слушат приказки, децата имаха възможност да попаднат в импровизирана занималня, в която рисуваха картини.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
28 август 2015 г
27 август 2015 г
26 август 2015 г
25 август 2015 г
24 август 2015 г
21 август 2015 г
20 август 2015 г
19 август 2015 г
18 август 2015 г
17 август 2015 г
14 август 2015 г
13 август 2015 г
12 август 2015 г
11 август 2015 г
10 август 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg