Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
26 март 2015 г.
135  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Посланикът на Испания посети АЕЦ "Козлодуй"
26 март 2015 г - DarikNews.bg

Негово Превъзходителство Хосе Луис Тапиа, посланик на Кралство Испания в България, посети АЕЦ "Козлодуй" на 26 март. Водената от него делегация включваше представители на испанското посолство в лицето на Мария Перес Моро - търговско-икономически съветник, Хуан Хименес - специалист по маркетинг, Елиса Гарсия - търговски експерт, както и представители на испански компании, работещи в областта на ядрената енергетика.

Учители от пет държави впечатлени от децата и училищата във Враца
26 март 2015 г - DarikNews.bg

ЦДГ "Европейчета" представи днес проекта си "Предизвикателствата извън моята собствена малка вселена". Проектът се финансира от секторна програма Коменски и е от последните от стария програмен период. Присъстваха партньорите на детското заведение от Прага, Чехия; Лондон, Великобритания; Фаенца, Италия; Легница, Полша; Тарега, Испания /Каталуния/.

Откраднаха камион спрян от движение заради нарушение
26 март 2015 г - DarikNews.bg

Неизвестен открадна камион, принудително спрян от Регионалната дирекция "Автомобилна администрация" Монтана. Сигнал за изчезналия камион "Ивеко 180 Е 38" със софийска регистрация и прикаченото към него ремарке "Блухмардт" е подаден от самата дирекция. Товарният автомобил бил със свалена предна регистрационна табела заради наложена принудителна мярка - спиране от движение за срок от шест месеца.

Програмата за трансгранично сътрудничество България-Румъния ще финансира и проекти за укрепване на свлачища
26 март 2015 г - DarikNews.bg

"Над половин милиард лева са на разположение на бенефициенти от Румъния и България по Програмата за трансгранично сътрудничество до 2020-та година." Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която обяви днес официалния старт на програмата. Към потенциалните бенефициенти на програмата тя отправи първата покана за подаване на проектни предложения.

Полицаи откриха за часове "откраднато" от бащата дете
26 март 2015 г - DarikNews.bg

Снощи, около 22,55 ч. в ОДЧ на РУ МВР Лом е подаден сигнал от 37-годишната М.Ц. от крайдунавския град, която съобщила, че 44-годишнят М.Г. от гр. Лом влязъл в дома на баща й Ц.Г./61 г./ и в тяхно присъствие против волята им взел 3-годишния й син и избягал с него. Незабавно е сформирана дежурна оперативна група.

Мездра е домакин на кинопанорамата "Ехо от Банско филм фест 2014"
26 март 2015 г - DarikNews.bg

От 25 до 27 март Мездра е домакин на кинопанорамата "Ехо от Банско филм фест 2014". В нея любителите на екстремни спортове, планини, приключения и пътешествия могат да видят избрани филми от XIV Международен фестивал на планинарския филм, провел се през есента на м. г. в зимната столица на България. Организатори на кинопанорамата, която гостува в железничарския град за трета поредна година, са Община Мездра и Сдружение "Международен фестивал на планинарския филм".

Три работни дни за подаване на корпоративните декларации
26 март 2015 г - DarikNews.bg

Още само три работни дни остават за подаване на корпоративните декларации, напомнят от НАП. Срокът изтича на 31 март, а до тогава трябва да се плати и дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1 % отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.

Избират фирмите за възстановителните ремонти в селата на община Враца
26 март 2015 г - DarikNews.bg

Общинска комисия с председател зам.-кмета инж. Николай Йорданов днес отвори офертите по обществената поръчка за избор на изпълнители на аварийно-възстановителните работи по инфраструктурни обекти в селата от община Враца, които пострадаха при наводненията през миналото лято. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет отпусна 1.

Марио Владимиров стана кмет на Враца
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Шест ученика участваха в инициативата "Мениджър за 1 ден" в Община Враца В реална работна среща по проблемите на пролетното почистване на Враца участва единадесетокласникът Марио Владимиров. Възпитаникът на СОУ "Васил Кънчов" стана кмет на града в рамките на инициативата "Мениджър за 1 ден". Ученикът, заедно с инж.

Няма туларемия във Врачанска област
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Областната епизоотична комисия обсъди мерки за здравна превенция Превантивните мерки за недопускане на разпространението на болестта Туларемия сред населението в област Враца бяха обсъдени на заседание на областната епизоотична комисия, председателствана от зам.-областния управител Мирослав Комитски.

Четири фирми искат да ремонтират Старата къща
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Критерият за избор е икономически най-изгодната оферта Офертите на фирмите, които участват в процедурата за избор на изпълнител на основния ремонт на покрива и фасадите на Старата къща във Враца бяха отворени от общинска комисия. Четири фирми са подали оферти за обновяването на емблематичната сграда.

„Алея на франкофонията” краси двора на Езиковата гимназия
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Наградиха участниците в конкурса за есе в ЕГ "Йоан Екзарх" - Враца Красиво борче засадиха в двора на Езиковата гимназия във Враца франкофоните в края на Седмицата на франкофонията. "Грижете се за това дръвче - обърна се към присъстващите ученици председателят на Клуба на франкофоните във Враца Емил Пеняшки.

Връчиха купата „Мистер Сенко”
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Маг Айвън е първият носител на преходната мемориална купа Младият илюзионист Иван Петров - Маг Айвън е първият носител на преходната мемориална купа "Мистер Сенко". Купата е учредена от Община Враца и клуб "Сенко" и бе връчена на специална церемония в Кемпински хотел "Маринела" в София. На празника присъстваха много майстори на магическото изкуство.

До 5 години затвор за този, който потопи Мизия
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

До дни разследването за водната стихия, която отнесе града, приключва До 5 години може да лежи в затвора този, който потопи Мизия в първия ден на август миналата година. Това съобщи заместник окръжният прокурор на Враца Камелия Трифонова. Засега разследването обаче е срещу неизвестен извършител. То трябва да приключи до края на март и тогава ще стане ясно има ли виновен за водната стихия, която отнесе града, или става дума за природно бедствие.

Враца - домакин на Национална олимпиада по английски език
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

120 ученици от цялата страна се състезаха в националния кръг Националната олимпиада по английски език за учебната 2014/2015 година се проведе във Враца, под патронажа на областния управител на Враца Малина Николова и с любезното съдействие на кмета на Враца инж. Николай Иванов. Домакин на състезанието беше Регионалният инспекторат по образованието - Враца, а Езикова гимназия "Йоан Екзарх", беше училище-домакин на националния кръг.

Млади творци се включиха в Патриотичната програма
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Врачански ученици моделираха фигури от глина - репродукции на местни художници Ученици от врачанските училища "Козма Тричков" и "Никола Войводов" рисуваха и моделираха фигури от глина, репродукции на местни художници и приложници. Събитието се организира в Малката зала на ХГ "Иван Фунев" при РИМ - Враца по повод 105 години от рождението на Коста Диков и е част от Патриотичната програма в Област Враца.

Бинарен урок в „Кънчов”
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

В СОУ "Васил Кънчов" проведоха бинарен урок в Седмицата на франкофонията. Мероприятието се проведе в Читалня на Регионална библиотека "Христо Ботев". Урокът бе на тема: "Пол Верлен и Димчо Дебелянов - влияние на френския символизъм върху българската литература" и се осъществява с ученици, изучаващи френски език и преподавателите им по български и френски език.

Водата е живот!
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Открит урок на тема "Водата е живот" проведоха учениците от 7 клас на СОУ "Никола Войводов" с класен ръководител Рени Филипова съвместно с Филиала на РБ "Христо Ботев". Инициативата е посветена на Световния ден на водата - 22 март. С голям интерес тинейджърите изслушаха есетaта написани от Ивона и Силвия посветени на водата.

Млада жена обезобрази кметицата на село Габаре
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

В кабинета на Елена Игнатова настанал истински въргал, отнесла го и майка й Млада жена обезобрази кметицата на белослатинското село Габаре Елена Игнатова. 20-годишната Цветослава Цветанова впила нокти в лицето на хубавата местна управничка и го изподрала. Екшънът се разиграл малко преди обяд във вторник, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца.

ПОЗИЦИЯ: Богат – беден...
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

В нашата нещастна и бедна страна имало милионери! От НАП обявиха, че 32 български милионери вече са декларирали доходи от общо 73,2 млн. лв. Докато свърши данъчната кампания ще се появят още. По-голямата част от тези хора са управители на компании. Най-младият милионер бил на 32 години и спечелил милионите си от продажбата на някаква игра.

РИОСВ – Враца започна проверки на речните корита
26 март 2015 г - shansnews.vratza.com

Предвиждат се солени глоби за нерегламентирани замърсявания От 25 март до 8 април 2015 г. експерти от РИОСВ - Враца ще проверяват изпълнението на дадените предписания, съгласно заповед на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева от 12 февруари за предприемане на мерки за недопускане на замърсяване на речните корита и прилежащите им територии.

Възстановяват мостът в с. Добруша
26 март 2015 г - DarikNews.bg

Мостът на река Ботуня при село Добруша ще бъде възстановен. Това заяви пред медиите народният представител от Врачанско Красимир Богданов. Още през месец януари, депутатът от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО отправи питане по случая към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет по молба на кметът на селото Иван Борисов.

Съветници поискаха оставката на болничен шеф
26 март 2015 г - ZovNews.com

Многопрофилната болница за активно лечение "Свети Николай Чудотворец" в Лом беше "на ръба" да остане без управител. Общинските съветници от БСП открито поискаха оставката на шефа на здравното заведение д-р Георги Савков. Мотивът им за отстраняването му от високия пост е заради лошите финансови резултати на болницата.

Животни си отидоха мърцина от неизправен трактор
26 март 2015 г - ZovNews.com

Стадо от 17 кози и шест овце е премазано от трактор с 30 тона тор в прикачено ремарке на моста в монтанското село Безденица. Пастирът е извеждал животните към близкото пасище. Те вече преминавали моста, когато машината ги настигнала. Въпреки че видял стадото, шофьорът продължил напред и започнал да гази животните.

Ученици обявиха война на неправилното паркиране
26 март 2015 г - ZovNews.com

Акция срещу неправилното паркиране на автомобили беше организирана вчера из врачанските улици. Ученици от Ученическия съвет на града, придружени от служители на КАТ и Община Враца, обикаляха из центъра на Враца и лепяха стикери, с надпис "Паркирал си неправилно. Помисли за нас" върху стъклата на колите.

Връчиха купата „Мистер Сенко”
26 март 2015 г - ZovNews.com

Младият илюзионист Иван Петров - Маг Айвън, е първият носител на преходната мемориална купа "Мистер Сенко". Купата е учредена от Община Враца и клуб "Сенко" и бе връчена на специална церемония в Кемпински хотел "Маринела" в София. На празника присъстваха много майстори на магическото изкуство. Сред тях бяха мисис Сенко, Ирко и Ивокс меджик.

Удължиха разследването за потрошените коли в „Младост”
26 март 2015 г - ZovNews.com

С два месеца е удължен срокът за разследване на изпочупените близо 17 леки автомобила във врачанския жилищен комплекс "Младост". Поводът за удължаване срока на досъдебното производство е, че към делото са приобщени още няколко подобни преписки. Това съобщи за вестник "Зов нюз" заместник-окръжният прокурор на Враца Камелия Трифонова.

Свещеник излиза „сух” от повдигнато обвинение
26 март 2015 г - ZovNews.com

Отец Кирил Велинов от врачанското село Баница може да излезе "сух" от повдигнатото му обвинение за измама. Причината е, че събраните до момента доказателства водят превратно към обръщане на образуваното досъдебно производство. Те сочат за отсъствие на доказателства за измама. Разпитите на свидетелите също са в коренно различна посока от това, което бе лансирано до момента.

Скандал между кмет и селяни заради информационна табела
26 март 2015 г - ZovNews.com

Пребит от бой и почти обезобразен е кметът на белослатинското село Габаре Елена Игнатова. Екшънът между селския управник и 20-годишната жителка на кметството Цветислава Динчева се разиграл във вторник преди обяд. Младата жена е влязла в саморазправа с Елена Игнатова заради сложена информационна табела на нерегламентирано сметище в населеното място.

Дискутираха важни проблеми на мащабен регионален форум
26 март 2015 г - ZovNews.com

Вчера във Враца се проведе Регионален форум на тема "Екипни приобщаващи практики -извървени и неизвървени пътища". Инициативата бе на Ресурсен център - Враца и Регионалния инспекторат по образование. На срещата бяха представени и обсъдени успешни модели и практики на екипи от област Враца при работа с деца и ученици със специални образователни потребности.

Кодреш Теклу и Георге Барбарас: „Румънци и българи сме свързани едни с други”
26 март 2015 г - ZovNews.com

Кодреш Теклу (КТ) е председател на най-старата неправителствена организация в Румъния. Георге Барбарас (ГБ) е секретар на Окръжния комитет в Окръг Долж. Петьо Донков Здравейте, господа! Бихте ли се представили? КТ: Председател съм на голямо екологично сдружение. То е най-старата неправителствена организация в Румъния.

Ученик стана кмет за един ден
26 март 2015 г - ZovNews.com

В реална работна среща по проблемите за пролетното почистване на Враца участва единадесетокласникът Марио Владимиров. Възпитаникът на СОУ "Васил Кънчов" стана кмет на града в рамките на инициативата "Мениджър за един ден". Заедно с Николай Иванов, Николай Йорданов и двама директори от общинската администрация обсъдиха планираните действия по цялостното почистване и измиване на Враца.

Проведе се форум за трансгранично сътрудничество
26 март 2015 г - ZovNews.com

В Белоградчик се проведе двудневен форум, посветен на старта на програмата за трасгранично сътрудничество между Румъния и България. Първото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на програмата за трансгранично сътрудничество между двете страни съпредседателстваха Деница Николова - зам.-министър на Регионалното развитие и благоустройството на Република България, и Дойна Съурчел - зам.

Закон за безделници и празноскитници… има и такова чудо
26 март 2015 г - ZovNews.com

Само в нашата мила и родна България има професия безработен. Не става въпрос за растящия брой хора, които по една или друга причина са съкратени от работа, а за тези, които цял живот не правят нищо, разчитайки държавата и съответно - ние, да ги издържаме. Точно за този, все по-разрастващ се сегмент на обществото ни, като че ли е написан "Законът за трудовото мобилизиране на безделниците и празноскитниците".

Посрещнаха пролетта с интересна сценична изява
26 март 2015 г - ZovNews.com

С интересна сценична изява учениците на целодневно обучение във врачанското Начално училище "Св. Софроний Врачански" от Полуинтернатна група 2 а, поздравиха своите родители и близки. Тържеството беше под надслов "Пролет е дошла !". Участниците се бяха превъплътили в пролетни цветя, птици и животни.

Посрещнаха пролетта с интересна сценична изява
26 март 2015 г - ZovNews.com

С интересна сценична изява учениците на целодневно обучение във врачанското Начално училище "Св. Софроний Врачански" от Полуинтернатна група 2 а, поздравиха своите родители и близки. Тържеството беше под надслов "Пролет е дошла !". Участниците се бяха превъплътили в пролетни цветя, птици и животни.

"Ботев" готов за един от най-важните си мачове този полусезон
26 март 2015 г - DarikNews.bg

"Ботев" /Враца/ тръгва в четвъртък за морето за да изиграе един от най-важните си мачове през това първенство на "Б" футболна група. В петък, на 27 март, тимът на Адалберт Зафиров гостува на "Черноморец" в изтеглен мач от програмата на 28-ия кръг. Двубоят, който изправя в директен сблъсък два от застрашените от изпадане състави от втория футболен ешелон, е от 15.

Мениджъри за един ден в офис на НАП Враца
25 март 2015 г - DarikNews.bg

За седма поредна година офис на НАП Враца се включи в инициативата "Мениджър за един ден", която се провежда със съдействието на фондация "Джуниър Ачийвмънт България". Като компания - домакин на 25 март офис Враца прие седем ученици от три училища - СОУ "Козма Тричков", СОУ "Васил Кънчов" и "Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство".

Част от Враца - без вода до 21 часа
25 март 2015 г - DarikNews.bg

Водоснабдяване и канализация"ООД - Враца уведомява своите потребители, че поради отстраняването на възникнала авария на пл. "Левски", водоподаването в района разположен между улиците "Екзарх Йосиф", "Вардар", "Козлодуйски бряг" и ул. "Генерал Леонов"ще бъде спряно до 21:00ч. днес 25.03.2015г. ТЕЛЕФОНИ ЗА ИНФОРМАЦИЯ: ТЕЛ: 080019229 /може да се избира само от мрежата на БТК/ ТЕЛ: 092 66 11 19 МОБ.

Връчиха купата "Мистер Сенко"
25 март 2015 г - DarikNews.bg

Младият илюзионист Иван Петров - Маг Айвън е първият носител на преходната мемориална купа "Мистер Сенко". Купата е учредена от Община Враца и клуб "Сенко" и бе връчена на специална церемония в Кемпински хотел "Маринела" в София. На празника присъстваха много майстори на магическото изкуство. Сред тях бяха мисис Сенко, Ирко и Ивокс меджик.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
26 март 2015 г
25 март 2015 г
24 март 2015 г
23 март 2015 г
21 март 2015 г
20 март 2015 г
19 март 2015 г
18 март 2015 г
17 март 2015 г
16 март 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg