Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
11 февруари 2016 г.
117  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Община Видин участва в Международната туристическа борса Ваканция и Спа Експо
11 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Международната туристическа борса Ваканция и Спа Експо е най-голямата в страната и ще се проведе на 11-13 февруари в София, в Интер експо център. Община Видин ще се представи на общ щанд с общините Кула, Белоградчик и Чупрене. На туристическото изложение Община Видин ще се рекламира посредством два тематични каталога.

Приемат заявления за нови приемни семейства
11 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Община Видин започва приема на заявления  на кандидати за приемни семейства по проект "Приеми ме 2015", който се реализира от месец декември 2015 г. Общината е партньор на Агенция за социално подпомагане, която е конкретен бенефициент по проекта по  процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Враца отново с атрактивен щанд на "Ваканция и СПА Експо - 2016"
11 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо - 2016". Тя отдели специално внимание на щанда на Община Враца, където бе посрещната от кмета на града Калин Каменов. Министър Ангелкова пожела успех на врачани в представянето на международното туристическо изложение.

Сметките за ток - аналогични с предишния януари
11 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Средната сметка за електроенергия за клиентите на ЧЕЗ за консумираната електроенергия през януари е 64 лева с ДДС, а средното потребление е 349 квтч. Фактурите обхващат новогодишните празници и двата периода с по-съществения застудявания през първата и третата седмица на януари. Данните за потреблението и средната сметка на обслужвана от ЧЕЗ територия в Западна България са аналогични с тези през миналия януари, когато средната консумация бе 346 квтч, а средната фактура бе 63 лв.

Инициатива за безплатно и анонимно изследване с бързи тестове за ХИВ/СПИН се проведе във Видин
11 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Центърът по превенция към общинския съвет по наркотични вещества участва вчера като партньор на РЗИ-Видин в инициатива за безплатно и анонимно изследване с бързи тестове за ХИВ/СПИН. Мотото на тазгодишната инициатива, която е свързана и с празника на влюбените-св.Валентин /на 14 февруари/ е " ХИВ не се предава от прегръдка и целувка, предава се от невежество" .

18-годишно момиче от Видин почина след катастрофа
11 февруари 2016 г - DarikNews.bg

18-годишно момиче е починало след катастрофа във Видин, съобщиха от пресцентъра на МВР Видин. Инцидентът е станал на 10 февруари, около 21.30 часа на надлеза на бул."Панония". Пострадалата  е пътничка от колата – 18-годишна видинчанка. Девойката е била настанена в интензивното отделение на болницата с опасност за живота.

Ботев посреща посетителите на „Ваканция и СПА Експо - 2016“
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

От щанда на Враца в най-голямата международна туристическа борса ще се даде старт на уроци по родолюбие в страната За девета година Община Враца ще участва със свой щанд в най-голямата международна туристическа борса "Ваканция и СПА Експо - 2016", която ще се проведе от 11 до 13 февруари в "Интер експо център" в София.

Враца вече има договор за ВиК-услуги
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Асоциацията по ВиК и "ВиК" ООД - Враца сключиха договор за експлоатацията на системите и съоръженията Извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от "ВиК" ООД - Враца се проведе в Заседателната зала на Областната управа.

„ВиК” – услуги във Враца – „на едно гише”
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Откриха Посетителски център във "ВиК" - Враца Нов модерен Посетителски център за "ВиК" услуги откриха във Враца. Синята лента беше прерязана от областния управител Малина Николова - председател на Асоциацията по ВиК във Враца, зам.-министъра Николай Нанков и управителя на водното дружество Ангел Престойски.

Калин Каменов: Представителите на бизнеса са сред най-важните партньори на общината и държавата
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

"Представителите на бизнеса са едни от най-важните партньори на Общината и държавата". Това каза кметът на Враца Калин Каменов при откриването на семинар на тема: "Повишаване иновативния капацитет и конкурентоспособност на предприятията от Северозападния регион". Събитието, организирано от Областния информационен център, СиБанк и със съдействието на Община Враца, е насочено към бизнеса в региона.

Георги Костов даде положителна оценка на работата на областната дирекция на МВР във Враца
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

"Положителна е оценката ни за работата на ОД на МВР Враца през 2015 год., служителите тук са работили във възходяща градация през цялата година, като в периода юли - декември постигат челно място в страната, по общите показатели за работата на МВР." Това каза главния секретар на МВР Георги Костов, който присъства на годишния анализ на дирекцията във Враца.

„Забранената истина” е във Враца
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Откриха фотодокументална изложба за тоталитарния режим в България (1944-1989) Невероятна атмосфера цари в Голямата зала на Регионалния исторически музей във Враца. Още от входа посетителят попада на платна с фотоси на статии от периода 1944-1989 година със стряскащи заглавия - "България в пожара на Втората световна война", "Терор от първите дни", "Народен съд", "Ликвидиране на опозиционните партии", "Принудителна колективизация на селското стопанство", "Отнемане на частната собственост върху индустрията, банковото дело и търговията", "Преследване на църквата", "Нелегална борба и въоръжена съпротива на Горяните", "Наказателни лагери.

Център за работа с доброволци отваря врати във Враца
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

"Доброволчеството е престиж. Хората трябва да са активни и да се научат да помагат. Нека да дадем пример и повече наши познати и приятели да станат доброволци". Това каза кметът на Враца Калин Каменов, след като подписа споразумение за осъществяване и реализиране на партньорство между Община Враца, Регионалния инспекторат по образование, Великотърновския университет "Св.

Дълговете за парно във Враца са около 5,5 милиона лева
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Топлофикация е завела дела срещу 1300 длъжници Дълговете на абонатите към "Топлофикация" Враца са около 5,5 милиона лева, съобщи шефът на дружеството Радослав Михайлов. В сравнение с предишните отоплителни сезони борчът се е стопил с близо милион, но пак е висок. Затова срещу длъжниците се водят около 1300 дела.

Продават сградата на бившата печатница във Враца
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Началната цена е 687 150 лева Частен съдебен изпълнител продава на търг масивната сграда на бившата врачанска печатница. Имотът на "Полипринт 2001" се намира в центъра на града, той пустее от години след фалита на дружеството. Масивното здание е на 3 етажа и е построено върху почти един декар през 1957 г.

Община Мездра дава по 350 лева на първо дете в семейството
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Еднократната помощ за второ и трето е съответно 300 и 100 лева Община Мездра започна изплащането на еднократните парични помощи за раждане на дете, съобщиха от администрацията. Според решението на местния парламент семействата се поощряват с 350 лева за първо дете, а за второ и трето съответно с 300 и 100 лева.

Не могат да се съберат шест бона за парахода „Радецки”
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

От дарителската акция досега са постъпили само две хиляди лева Не е за вярване, но за парахода "Радецки" не могат да се съберат 6800 лева. Само толкова са нужни, за да бъде подменена дървенията на кораба, който българите отдавна смятат за светиня. Дарителската акция, обявена на национално ниво, тече вече няколко месеца.

ПОЗИЦИЯ: Време беше...
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Вече 26 години ни делят от тоталитарното време, наречено социализъм. Бавно и полека то потъва в историята. Размиват се подробностите. Повлияни от мелодиите на младостта, които каканиже старият акордеонист в центъра на Враца, старите врачани са склонни да го идеализират. Младите, на възраст под Христовата (33 години) не знаят нищо за него и не вярват, че е било.

Кола на митничар пламна като факла
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Аудито било оставено на паркинг до сградата на НАП във Враца Лек автомобил "Ауди" А4 с монтанска регистрация се взриви на паркинг до сградата на НАП във Враца. Колата е на Петър Петров, който е служител на митницата в града под Вола. Автомобилът гръмнал малко след 10 часа вечерта във вторник и изкарал по балконите обитателите на съседния блок.

Всеки втори брак в България се разтрогва
11 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Седмицата от 7 до14 февруари е обявена за Седмица на брака. Инициативата има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности. Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно в над 23 страни по света сред които Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, Ирландия, САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Холандия, Украйна, Южна Африка.

Управници и лекари се обединиха срещу новата здравна карта на Монтана
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Становище против промените в областната здравна карта ще внесе до Министерството на здравеопазване областният управител на Монтана Ивайло Петров. Това стана ясно днес след среща по негова инициатива, на която се събраха кметове, директори на болници, лекари, представители от съсловни организации и експерти от здрави институции.

Ботевите чествания тази година започват още през март
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Тази година Ботевите чествания започват още през месец март с 25 интерактивни уроци и представяне на три документални филма за Христо Ботев в учебните заведения във Враца. Те ще се проведат в периода от 7 март до 29 април. Това стана ясно на провелото се вчера, 08.02.2016 г. второ заседание на Ботевския организационен комитет.

180 круизни кораба посетили Видин през миналия сезон
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Топлото за сезона време доведе през миналата седмица и до по-оживена посещаемост на крепостта Баба Вида във Видин, въпреки че като цяло хората все по-малко пътуват през последните години. Това отбеляза за Дарик Славчо Стаменов, експерт към музея във Видин. "В момента незнам да пътуват круизни кораби, но когато започне сезона, след април месец, почти всички фирми, които извършват такава дейност имат сключени договори с музея и посещаемостта е значителна.

Общински съветник се жалва от предсрочно прекратени права
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

В Административен съд Враца постъпи жалба от общински съветник в Община Борован, с която се обжалва Решение № 191-МИ от 28.01.2016 г. на ОИК - Борован. С цитираното решение на основание чл. 87, ал. 1, т. 1 от ИК, във връзка с чл. 30, ал. 4, т. 2 от ЗМСМА предсрочно са прекратени пълномощията му като общински съветник, поради влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер.

Кр. Богданов: Г-н Московски, подведохте ли избирателите за скоростната жп линия?
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Народният представител от ВМРО Красимир Богданов пита Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски за готовността на страната ни да кандидатства с проекта за модернизация на железопътния участък Видин-Медковец по Механизма за свързване на Европа (МСЕ) до крайният срок за подаване на документи 16-ти февруари 2016 г.

Запалиха катафалка
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Два автомобила са горели тази нощ в Северозапада. Сигнал за единия е подаден в 21.45ч. в РУ-Враца. Колата "Ауди" на бул."В.Кънчов". Огънят е загасен от служители на ОУПБЗН. Причините са в процес на изясняване.Работата по случая продължава. Ще бъде извършен повторен оглед. Образувано е досъдебно производство.

Най-разпространените схеми за телефонни измами
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

ОД на МВР Монтана разпространи информация за най-често използваните схеми за телефонни измами. - под предлог "тежко пострадал роднина, за което е необходимо да се направи скъпоструваща операция" (извършителите се обаждат на случаен принцип на жертвите и плачейки възбуждат у тях представата, че разговарят със свой роднина.

Видинският бизнес с интерес към процедури по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност"
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Представителите на бизнеса в област Видин, които посещават офиса на Областен информационен център-Видин, проявяват интерес към процедури "Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" и "Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия", които се финансират от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г.

Любопитни факти за очите, които може би не знаете
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Очите са най-сложните органи в човешкото тяло. Те носят информация за характера, мислите, настроението и отношението към околните. Очите разкриват много повече, отколкото предполагаме. Не всеки обаче разбира техния език. Неслучайно наричат очите "прозорец към душата". Някои дори ги определят като "част от мозъка, която е видима".

Почитаме Св. Валентина и Св. Харалампий - господаря на болестите
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

На 10 февруари православната църква почита Св. свещеномъченик Харалампий и Св. мъченица Валентина. Денят е по-известен в народния календар като Чуминден и се празнува за здраве на хората, против чумата. В народните представи тя изглежда като старица, която постоянно е на път и носи със себе си тефтер, в който са записани имената на хората, които трябва да погуби.

Общински съветник скочи срещу ненужни "екскурзии"
10 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Общинският съветник от Вършец Георги Найденов подготвя отворено писмо до колегите си и до кмета на общината, с което изразява несъгласието си с изнесено в хотел в Тетевен заседание на съветниците. В писмото си Георги Найденов казва:"Изключително съм възмутен и разочарован от вашите действия и решения в общ.

Област Враца е четвъртата в страната с подписан договор между Асоциация по ВиК и дружество оператор
09 февруари 2016 г - DarikNews.bg

В присъствието на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков бе подписан договор между Асоциация по ВиК за област Враца и "Водоснабдяване и канализация" ООД - гр. Враца. Договорът за стопанисване, поддържане и експлоатация на системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги на потребителите бе сключен от областния управител на Враца Малина Николова, която е председател на Асоциацията, и управителя на водното дружество в областта Ангел Престойски.

Главния секретар на МВР: Важно е да покажем на хората, че полицаите не прилагат двоен стандарт
09 февруари 2016 г - DarikNews.bg

"Положителна е оценката ни за работата на ОД на МВР Враца през 2015год., служителите тук са работили във възходяща градация през цялата година, като в периода юли- декември постигат челно място в страната, по общите показатели за работата на МВР." Това каза главния секретар на МВР Георги Костов, който присъства на годишния анализ на дирекцията във Враца.

Гл. секретар на МВР Г.Костов: Посоката е правилна, но темпа на вървеж може би не е достатъчен
09 февруари 2016 г - DarikNews.bg

Гл. секретар на МВР Георги Костов участва в разширена среща, на която ще бъде направен отчет за свършеното от ОД на МВР Враца за изминалата 2015 година. По молба на народния представител Красимир Богданов и с разрешение на министър Румяна Бъчварова срещата е разширена и в нея участват освен председателите на Окръжен съд и Окръжна прокуратура, така и народните представители от ВМРО, ГЕРБ, РБ, зам.

Пет села във Врачанско остават откъснати от света
09 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Повече от година са оставени без автобусен транспорт, който е нерентабилен Жители на врачански села алармират, че от години са оставени без автобусен транспорт и пътуват с таксита до областния град. Последната редовна линия в община Криводол била спряна миналото лято поради нерентабилност. Пример за този проблем е село Добруша.

Общински съвет Мездра прие бюджета на Общината за 2016 г.
09 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

На януарското заседание на Общински съвет - Мездра съветниците гласуваха бюджета на Община Мездра за 2016 г. Преди началото на гласуванията инж. Николинка Кътовска прочете декларация от политическа партия "АБВ" относно дълга на общината към 31.10. 2015 г. След декларацията бе обсъден дневния ред на заседанието и редовната проверка за кворум.

Първа среща на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта
09 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева участва в първата информационна среща на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта, която се проведе в петък. Съветът обединява представители на Общински съвет - Враца, институции, неправителствени организации, Ученически общински съвет, експерти в сферата на спорта, културата и образованието, които подпомагат работата на кмета по различни теми, отнасящи се за младите хора.

Кметът на Враца с номинация на управителния съвет на сдружението на общините
09 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Кметът на Враца Калин Каменов е номиниран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България по време на заседанието, което се проведе в Плевен. Домакин и председател на форума бе кметът на града Георг Спартански. Другите номинирани за Управителния съвет са Донка Михайлова - кмет на Троян, Златко Живков - кмет на Монтана, Пенка Пенкова - кмет на Лом.

Разузнавач оглави РПУ – Мездра
09 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

Главен инспектор Иво Нецов има 27-годишен опит в системата Главен инспектор Иво Нецов е новият началник на районното управление на МВР в Мездра, съобщиха от областната дирекция на полицията. Заповедта за назначаването му е разписана от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова на 26 януари. Нецов е роден на 2 октомври 1965 г.

Тодор не е бил убит
09 февруари 2016 г - shansnews.vratza.com

18-годишното момче от Враца е починало от наследствена болест на сърцето Дългоочакваната петорна съдебно-медицинска експертиза, изготвена от едни от най-добрите експерти най-сетне дава отговор на въпроса от какво е починал 18-годишният Тодор Йорданов от Враца. Единадесетокласникът издъхна на 12 януари в центъра на града след скандал и размяна на удари с двама братя на пешеходна пътека.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
11 февруари 2016 г
10 февруари 2016 г
09 февруари 2016 г
05 февруари 2016 г
04 февруари 2016 г
03 февруари 2016 г
02 февруари 2016 г
30 януари 2016 г
28 януари 2016 г
29 януари 2016 г
28 януари 2016 г
27 януари 2016 г
26 януари 2016 г
24 януари 2016 г
23 януари 2016 г
22 януари 2016 г
21 януари 2016 г
20 януари 2016 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2016 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg