Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
01 ноември 2014 г.
23  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Враца отбелязва Деня на народните будители
01 ноември 2014 г - DarikNews.bg

Враца ще отбележи днешния Ден на будителите. От 11 часа водосвет – молебен пред паметника на Сф.Софроний Врачански ще отслужи Негово Преосвещенство Траянополски епископ Киприян, тържеството ще продължи с художествена програма и поднасяне на венци, и цветя. От 18.30 ч., В Градската концертна зала ще започне концерт, посветен на народните будители, с участието на Девическа хорова формация "Евмолпея" - гр.

Откриха човешки скелет до монтанско село
31 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Човешки скелет е бил открит в местността "Еременски дол", в землището на с. Охрид, общ. Бойчиновци, съобщиха от Од на МВР Монтана. Скелетът е бил напълно оголен и се е намирал в пресечена гориста местност, на около 400 метра от ниви и черен път. По него не са открити видими следи от нараняване, в близост е имало част от почти изгнили дрехи.

Преброиха бездомните кучета във Видин
31 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Заместник-кметът и изпълняващ функциите кмет на общината инж. Добромир Дилов се срещна отново с представителите на Фондация "Четири лапи". Екипът разказа как е преминало преброяването на бездомните животни на територията на града. "Положението с кучетата във Видин не е толкова тревожно. Животните, които преброихме са около 400, в това число и в кв.

"Ботев" ще играе за точки срещу "Раковски"
31 октомври 2014 г - DarikNews.bg

"Ботев" отива в Раковски с мисълта да печели точки срещу едноименния отбор. Мачът между двата обора е от програмата на 12-ия кръг в "Б" футболна група и ще започне в неделя, на 2 ноември, от 14.30 часа. Преди срещата противниците имат минимална разлика и заемат съседни места в долната част на класирането.

Неуспешен опит за сваляне на председателя на Общински съвет - Мездра
31 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Председателят на Общински съвет - Мездра Делян Дамяновски остава на поста си - това стана ясно на октомврийската сесия на местния парламент, на която 8 съветници внесоха предложение да бъдат прекратени неговите правомощия. Предложението направиха съветниците от ПП ГЕРБ Надежда Йорданова, Ивайло Тошев, Васил Христов, Цанко Петков, Тихомир Тошев, Ивайло Тодоров и Яна Нинова и съветникът от КП "ДОМ" Славей Младенов.

Извадиха психично болна жена от язовир
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Лили Иванова е удавилата се в язовир "Кираджията" край врачанското село Баница. Жената е на 43-години и е от ромски произход. От години тя страда от психично заболяване. Въпреки болестта била тиха и спокойна и не влизала в конфликти с никой от съселяните си. Лили не е омъжена и живеела с брат си. Преди минути той бе на мястото на инцидента, за да разпознае трупа.

Психично болна сложи край на живота си
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Жена се удави в язовир Кираджията край врачанското село Баница. Трагичният инцидент се разигра днес около 10 часа сутринта. 30-годишната жителка на населеното място е влязла във водоема въпреки че изрично е била предупреждавана от съселяни да не влиза заради възможна опасност от удавяне. Единствен свидетел на случката е пазачът на язовира Пламен Въчовски.

Факелно шествие против апатията, безхаберието, омразата и цинизма
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Приятели на убития общински служител:"Берковица, събуди се!" Факелно шествие в памет на зверски убития общински служител Стефан Васков организират жителите на Берковица. Събитието под надслов "Берковица, събуди се!" вече е обявено във Фейсбук. Основни организатори на проявата са приятелите на убития мъж.

Обрат в делото за обира на банка
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Пълен обрат претърпя процесът по разигралия се през месец октомври миналата година обир на врачанския клон на Интернешънъл Асет Банк. Врачанският окръжен съд прекрати делото. В хода на заседанието съдебният състав, с председател Лидия Крумова, е установил, че сумата, която е открадната при грабежа, не е изцяло на банката.

Променят разписанията и маршрутите на автобусни линии
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Областната транспортна комисия реши да се въведат промени в разписанията и маршрутите на автобусни линии в Община Мизия и Община Враца. Това стана ясно след провелото се заседание на комисията, ръководено от зам.- областния управител Иван Даков. Комисията заседава по дневен ред, който протече в три точки.

Будители на възраждащия се национален дух
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова бе гост на тържеството в ОУ "Св. Климент Охридски", което се организира в навечерието на Деня на народните будители. На него присъстваха също представители на Видинска Света митрополия и на Регионалния инспекторат по образование. "Този ден е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници и революционери - будители на възраждащия се национален дух.

Една горда българка в Америка
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Коментар на Анита Бушнякова във Фейсбук впечатли мнозина. Момичето живее в Бяла Слатина. Едва 12-годишна заминава със семейството си в Америка. Днес е в Талахасе, градче във Флорида. Здравейте, аз съм Анита Бушнякова. Написах коментар на едно видео, което беше направено от българин, който живее в чужбина.

Питат граждани за приоритетите в бюджет`2015
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

За втора година Община Враца кани врачани да участват активно в изготвянето на приоритетите, които ще определят за какво да бъдат похарчени обществените пари през следващата година. Анкетата, която предшества публичното обсъждане на проектобюджет`2015, стартира и може да бъде открита на официалния сайт на общинска администрация - www.

Магистрати отсвириха Герго Гергов за кметския стол
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Софийският апелативен съд не уважи жалбата на Герго Гергов срещу отстраняването му от длъжността кмет на Видин. Процесът бе гледан вчера на втора инстанция, след като Окръжният съд в крайдунавския град се произнесе с решение на 21 октомври. От Храма на Темида намират за неоснователна отмяната на мярката за отстраняване от длъжност, заяви председателят на съдебния състав Анета Петкова.

Правят пълна карта на землището в Оряхово
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Пълна кадастрална карта и кадастрален регистър ще се прави на землището в Оряхово. Създаването на документите е по изричното разпореждане на Агенцията по геодезия. Това ще стане факт чрез обединяване на данни от кадастралните планове и карти на земеделски земи, горски територии, лозя, дворове, сгради в населеното място, както и апартаменти, магазини и офиси.

Събират оферти за пране на бельо в детските градини
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Оферти за пране, гладене, сушене, опаковане и транспортиране на спално бельо, одеяла, покривки, пердета и униформи за детските градини и техните филиали в Община Враца набира кметската управа. За целта вече е обявена обществена поръчка. Изискването към кандидатите е да извършват дейностите изцяло със свои материали и техника.

Касата може да изисква здравните вноски от чужбина
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Националната здравноосигурителна каса и нейните териториални подразделения в страната извършват международна дейност във връзка с поетите ангажименти, касаещи прилагането на Европейските регламенти за социална сигурност. Здравната каса оказва пълно съдействие на българските граждани в чужбина за признаване на техните осигурителни периоди при завръщането им окончателно в България.

Затварят улици заради асфалтиране
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Две улици във Враца ще бъдат затворени заради продължаващия основен ремонт на пътната настилка. На 2 ноември, от 8 до 21 часа, и на 3 и 4 ноември, от 9 до 21 ч., ще бъде затворена за движение на превозни средства ул. "Околчица", в участъка от кръстовището с бул. "България" до кръстовището с ул. "Братя Миладинови".

Д-р Анелия Якимова: Грижата за кожата няма възраст
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Възрастта, излагането на ултравиолетови лъчи, начинът на живот /стрес, недостиг на сън, нередовно хранене, тютюнопушенето/, всички тези фактори благоприятстват появата на несъвършенства по повърхността на кожата и намаляват нейния блясък. Блясък... Повечето жени се оплакват от загуба на блясък и сивкав тен.

Повишават качеството на живот
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Община Видин организира пресконференция във връзка с отчитане на постигнатите резултати от дейностите по проект "Реализация чрез интеграция", схема "ИНТЕГРА" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007 - 2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Събитието бе открито от заместник-кмета на общината Борислава Борисова, която е и ръководител на проекта.

Две фирми искат да чистят общинската пътна мрежа
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Общинска комисия отвори офертите на участниците в обществената поръчка за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа и част от уличната мрежа на селата в община Враца. Председател на комисията бе инж. Гриша Иванов - директор на дирекция "Устройство на територията, публична инфраструктура и ООС" в Община Враца.

Избягаха от агресията и се потопиха в поезията
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

По случай 100 години от смъртта на поета П. К. Яворов учениците от врачанското СОУ "Никола Войводов" се събраха в залата на кметското наместничество в ж.к. "Дъбника". Те опровергаха всички теории, че днешните млади хора са далече от поезията и четенето. В рецитала "Подир сенките на облаците" се включиха изпълнители от шести до дванадесети клас, а уменията им бяха оценени от жури в състав: Антоанета Георгиева - зам.

Таланти представиха богата палитра от жанрове
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

Своя патронен празник чества и училището по изкуствата "Отец Паисий". Преди традиционния концерт учениците се включиха в инициативата на Природозащитен център Натура "Купи картина - спаси природата" и засадиха дървета, след това поднесоха венци на паметника на св. Софроний Врачански, последовател на техния патрон.

Изложба на художника Петкан Наков
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

В Дома на енергетика в Козлодуй беше открита изложба с картини на художника Петкан Наков, който е гостувал в Козлодуй през 2011 и 2013 година. Петкан Наков е роден на 4 ноември 1957 г. в гр. Ловеч. Завършва НУИИ "Илия Петров" в София през 1977 г. и ВТУ "Св .св. Кирил и Методий" - магистър изобразителни изкуства през 1983 г.

Тържествен концерт за празника на будителите
31 октомври 2014 г - ZovNews.com

С тържествен празничен концерт завърши седмицата, посветена на патронния празник на врачанското СОУ "Козма Тричков" - 1-ви ноември. На сцената в читалище "Развитие" се изявиха певци, танцьори, артисти, както и победителите в конкурсите за изпълнение химна на училището, за стихотворение и есе, посветени на будителите.

Приемна на ЧЕЗ в Община Видин
31 октомври 2014 г - DarikNews.bg

На 5 ноември 2014 г. ЧЕЗ ще организира приемна за битови и бизнес клиенти от Община Видин. Инициативата се осъществява със съдействието на Община Видин. Приемната ще се проведе от 10:00 часа в заседателната зала на Общинския съвет на I етаж в сградата на Общината. По време на срещата на разположение ще бъдат регионалните ръководители от четирите основни направления в "ЧЕЗ Разпределение България" АД - "Експлоатация и поддържане", "Развитие на мрежата", "Реализация на инвестициите" и "Мерене и управление на данните".

Болниците във Враца и Видин получават възможност да кандидатстват за финансиране по ОП "Регионално развитие"
31 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Правителството одобри изменение в Концепцията за преструктуриране на системата на болнична помощ. С Концепцията към лечебни заведения, доказали, че са с потенциал да запазят своята финансова стабилност и да гарантират както ефективност при използване на обществените ресурси, така и съответствие с критериите за качествена медицинска помощ, се насочват средства по Оперативна програма "Регионално развитие".

Чрез НЗОК могат да се изискват здравните вноски от чужбина
30 октомври 2014 г - DarikNews.bg

НЗОК и нейните териториални подразделения в страната извършват международна дейност във връзка с поетите ангажименти, касаещи прилагането на Европейските регламенти за социална сигурност. Здравната каса оказва пълно съдействие на българските граждани в чужбина за признаване на техните осигурителни периоди при завръщането им окончателно в България.

С поредица просветни прояви в Мездра отбелязаха Деня на народните будители - 1 ноември
30 октомври 2014 г - DarikNews.bg

С урок по родолюбие, посветен на 190-годишнина от издаването на първия новобългарски учебник - "Буквар с различни поучения" (1824 г.), популярен като "Рибен буквар", седмокласниците от СИП "Приятели на историята" в ОУ "Христо Ботев" - Мездра отбелязаха Деня на народните будители - 1 ноември. Под наставничеството на преподавателката по история Светла Кръстева учениците представиха мултимедийна презентация за живота и делото на автора на "Рибния буквар" д-р Петър Берон (1800 - 1871) и пресъздадоха поучителни истории от неговия учебник.

Две фирми искат да чистят общинската пътна мрежа през зимата
30 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Общинска комисия днес отвори офертите на участниците в обществената поръчка за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа и часст от уличната мрежа на селата в община Враца. Председател на комисията бе инж. Гриша Иванов – директор на дирекция "Устройство на територията, публична инфраструктура и ООС" в Община Враца.

Промяна в транспортните схеми на две общини
30 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Областната транспортна комисия реши да се въведат промени в разписанията и маршрутите на автобусни линии в Община Мизия и Община Враца. Това стана ясно след провелото се заседание на комисията, ръководено от зам. областния управител Иван Даков. На срещата присъстваха Венцислав Благоев  – Регионална дирекция "Автомобилна администрация", Георги Яков управител на "Автобусни превози" - Враца, инж.

Сериозни нарушения на монтанска бензиностанция
30 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Над 4,5 пъти повече дизел в резервоарите от показанията на нивомерната система установи съвместна проверка на органите на НАП и Агенция "Митници" в бензиностанция в Монтана, съобщиха от НАП. По време на контролните действия станало ясно също, че електронната нивомерна система на бензиностанцията не работи.

Затварят две улици, заради асфалтиране във Враца
30 октомври 2014 г - DarikNews.bg

Две улици във Враца ще бъдат затворени, заради продължаващия основен ремонт на пътната настилка. На 2 ноември от 8 до 21 часа и на 3 и 4 ноември от 9 до 21 ч. ще бъде затворена за движение на превозни средства ул. "Околчица" в участъка от кръстовището с бул. "България" до кръстовището с ул. "Братя Миладинови".

Монтират фургоните за бедстващите мизийци
30 октомври 2014 г - ZovNews.com

Част от осигурените от държавата фургони за останалите след водния ад без дом жители на Мизия пристигнаха в града. Малко след девет часа вчера специални противопожарни камиони с кранове докараха първите шест фургона от общо 30-те, предвидени за пострадалата от природната стихия Мизия. Те разполагат с две стаи, кухненски бокс, баня и тоалетна, както и с електрически печки за отопление.

Магистрати нищят делото за обира на Асет Банк
30 октомври 2014 г - ZovNews.com

Врачанският окръжен съд даде старт на делото за обира на Интернешънъл Асет Банк. Инцидентът стана през месец октомври миналата година. Пред наказателен съдебен състав, с председател Лидия Крумова, вчера се изправиха тримата обвиняеми - Иван Иванов и братята Христо и Людмил Георгиеви. Според обвинението, те нападнали служителя на банката Генади Цветков и след като го зашеметили с удари по главата, отнели платнена чанта, в която имало 91 хиляди лева от инкасото.

Земеделци избраха своя лидер
30 октомври 2014 г - ZovNews.com

Земеделският народен съюз проведе във Враца общинска отчетно-изборна конференция. В същото време форумът избра и 36-има делегати за участие в конгрес на ЗНС на 8 ноември т. г., както и участници в областната конференция, която е на 1 ноември в Бяла Слатина. Председателят на общинското ръководство на партията Георги Димитров приветства присъстващите земеделци.

Болници кандидатстват за допълнително финансиране
30 октомври 2014 г - ZovNews.com

Правителството одобри изменение в Концепцията за преструктуриране на системата за болнична помощ. С Концепцията към лечебни заведения, доказали, че са с потенциал да запазят своята финансова стабилност и да гарантират както ефективност при използване на обществените ресурси, така и съответствие с критериите за качествена медицинска помощ, се насочват средства по Оперативна програма "Регионално развитие".

Съветник с искане към новите депутати: Помогнете да не се руши паметник на културата
30 октомври 2014 г - ZovNews.com

Община Враца все още не е получила становище от Министерството на културата за извършване на възстановителни дейности в сградата на Старата къща, намираща се на улица "Търговска" във Враца. Документите - виза и задание за проектиране и ремонт на сградата и покрива, бяха изпратени в институцията още през месец август тази година.

Очакват да се удължи реализацията на Воден цикъл
30 октомври 2014 г - ZovNews.com

Документи за удължаване срока за изпълнение на двата етапа по Водния цикъл във Враца и на строителните дейности на пречиствателната станция за отпадъчни води вече са внесени в Управляващия орган на оперативната програма. В момента в Община Враца чакат становището на експертите. Това съобщи ръководителят на мащабния проект Марияна Рашева.

Столичен консорциум довършва парка в комплекс „Дъбника”
30 октомври 2014 г - ZovNews.com

Столичният консорциум "Ситипарк" ще извършва допълнителните строително-монтажни дейности по изграждането на обществена зелена площ във врачанския жилищен комплекс "Дъбника". Изпълнението е по проект "Враца - привлекателно място за живеене". Финансирането става по Оперативна програма "Регионално развитие".
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
31 октомври 2014 г
30 октомври 2014 г
29 октомври 2014 г
28 октомври 2014 г
27 октомври 2014 г
25 октомври 2014 г
24 октомври 2014 г
23 октомври 2014 г
22 октомври 2014 г
21 октомври 2014 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2014 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg