Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
29 юли 2015 г.
1  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Протъргуваха на „бързи обороти” местно радио
28 юли 2015 г - ZovNews.com

/Обновена/ След три часа инфарктно заседание врачанските сенатори, предимно вдясно, след поименно гласуване, решиха да продадат на "Фокус- Нунти" ООД лицензията и далекосъобщителното разрешение на общинското радио. РТВ"Вестител""- част от което досега бе радиото, като дружество /в едно с натрупаните му дългове/ ще бъде запазено, но удължаване на договора с общината не бе гласувано заради липсата на кворум.

Продадоха честотите на радио „Враца”
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Лицензията на общинското радио "Враца" вече е в ръцете на Красимир Узунов. Това решиха преди броени минути общинските съветници. С 19 гласа "за" те приеха ценовото предложение за закупуване на далекосъобщителното разрешение за радиоразпръскване и програмната лицензия за реализиране на радиопрограма за Враца, притежавана от "РТВ "Вестител" от информационна агенция "Фокус-Нунти".

Скандал! Ще продадат ли предизборно на всяка цена общинска медия?
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Парламентарната група на БСП напусна преди броени минути провеждащото се заседание на Общинския съвет във Враца. Причината за оттеглянето им от пленарната зала е несъгласие с обсъжданията по точката за продажба на общинското радио и телевизия. В момента в залата няма кворум и ръководството на Общинския съвет е в патова ситуация как да продължи заседанието.

Смъртта на футболист почерни цяло село
28 юли 2015 г - ZovNews.com

17-годишното момче, което почина, след като бе пометено на пътя от "Мерцедес" в Селановци е Кристофър Петров. Смъртта на младото момче почерни родното му село Селановци. Хората са в шок и не могат да проумеят още случилото се. Кристофър е бил изключително лъчезарно и добро момче, разказват хората в селото.

Временно стопираха създаването на пресклуб във Враца
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Вторият етаж от Старата къща, намираща се на улица "Търговска" във Враца, на този етап няма да се отдава за офис на Българската телеграфна агенция. Това решиха по време на днешната редовна сесия на Общинския съвет местните парламентаристи. Предложение за оттегляне на точката от дневния ред бе отправено от независимия съветник Иван Узунов.

Почетоха паметта на именит хуморист
28 юли 2015 г - ZovNews.com

С едноминутно мълчание днес започна редовното заседание на Общинския съвет във Враца. Местните парламентаристи почетоха паметта на хумориста Кръстьо Дамянов. Той почина в София след дълго и тежко боледуване, в болница, в средата на месец юли. Дамянов беше един от основателите на хумористичните вестници "Веселяк" и "Музевир".

Отпуснаха пари на болни врачани
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Общинският съвет във Враца взе решение за подпомагане на петима болни, които имат нужда от финансова подкрепа, като двама от тях са деца. По предложение на комисията по здравеопазване бяха одобрени общо 1 300 лева помощи. Четирима от болните получават еднократно подпомагане от триста лева, а петият - 100 лв.

Правят стоянки за велосипеди във Враца
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Стоянка за велосипеди да бъде изградена на няколко възлови места във Враца. Това предложи днес по време на редовното заседание на местния парламент общинският съветник Иван Узунов. Първоначално да бъдат направени в районите на хипермаркетите в града, а след това на останалите места във Враца. "По този начин ще се стимулират гражданите да се превърне в един от основните начини за транспорт.

Съветници спряха отдаването на опасен язовир на концесия
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Язовир "Сухия Скът", разположен в землището на врачанското село Мраморен, няма да бъде отдаден на концесия въпреки отправените инвестиционни намерения от страна на Милко Нешев Тодоров. Бизнесменът официално поиска от местната власт да стопанисва обекта за срок от 15 години. Годишното концесионно плащане трябваше да бъде в размер на 2 223 лева без ДДС.

Изгониха журналистите от Общински съвет
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Ръководството на Общинския съвет във Враца изгони от днешното заседание представителите на медиите. Причината за пълното затъмнение около провеждащото се в момента заседание е дебатът около разглежданата в момента точка за прехвърлянето на програмна лицензия за радиодейност и далекосъобщително разрешение за наземно аналогово радиоразпръскване.

Фатален край на сбиване
28 юли 2015 г - DarikNews.bg

Сбиване между 5 човека завърши със смърт. Скандалът е станал в с.Якимово.  До полицията е подаден сигнал за намерен човек в безпомощно състояние, неконтактен, с рана на главата. Веднага е изпратен екип, който установил, че рано сутринта, в понеделник е възникнал скандал между И.Д. /39 год./, Д.П. /45 год.

Жирафът чисти ушите си със собствения език
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Жирафът е бозайник със странни прояви. Той е животното с най-високи кръвно налягане. Сърцето му не е по-малко от 60 см на дължина и тежи 11 кг. Разположено е на 2 или 3 метра под мозъка. То бие с 95 удара в минута, когато жирафът е в покой, и със 170 удара в минута, когато тича. Кръвоносната система на жирафа е прецизна.

Опасността от антракс е хипотетична
28 юли 2015 г - ZovNews.com

В региона в момента обстановката е спокойна, уверяват от агенцията по храните и РЗИ, въпреки регистрираните случаи на антракс в Североизточна България. Сезонът е отпускарски и не се знае колко ваканцуващи по северното Черноморие врачани са хапвали от заразените кюфтета и кебапчета в затворените 27 заведения там.

Братовчеди се клаха след запой
28 юли 2015 г - ZovNews.com

В резултат на получени жестоки наранявания, 48-годишен мъж бере душа във врачанската болница, а по-възрастен негов родственик се озова в следствения арест - такава е печалната равносметка от среднощен екшън в мездренското село Оселна. При пиянска разправия, прераснала в побой, Иван К. е бил намушкан с нож в гръдния кош и има множество порезни рани по тялото и шията, съобщи МВР.

Дядо издъхна при катастрофа край Враца
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Мъж, на видима възраст около 75-80 години, издъхна при катастрофа тази сутрин на обходния път във Враца. Възрастният човек с личния си автомобил "Опел Корса" се е движил в посока Криводол. На кръговото кръстовище, където ежедневно стават пътни инциденти, се предполага, че водачът не е спазил поставения знак "стоп" и върху колата му е връхлетяло движещо се по главния път "БМВ" с монтанска регистрация.

Депутат се срещна с почетния консул на България в Румъния
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Народният представител от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО Красимир Богданов проведе среща с почетния консул на България в Румъния г-н Георге Наков. Срещата се състоя в Народното събрание и беше посветена на проблемите с получаването на българско гражданство от представители на българската общност в Румъния.

Част от Враца е без вода
28 юли 2015 г - ZovNews.com

"Водоснабдяване и канализация" - Враца уведомява своите потребители, че поради ремонтни дейности по отстраняване на авария, днес - 28.05.2015г. , водоподаването в района между ж.к."Кемера", Червеният площад, бул."2-ри юни" , ул."Екзарх Йосиф" и ул."Леонова" ще бъде спряно днес - 28.07.2015г. до 16:00ч.

Започна записването на участници в празника „Мара Врачанка”
28 юли 2015 г - ZovNews.com

Уточнена е вече датата за провеждане на 16-тия Празник на старата градска песен "Мара Врачанка". Изявата ще се състои на 17 октомври от 10:30 часа в Градската концертна зала на Враца. Започна и приемането на заявки за участие. Крайният срок за тях е 30 септември 2015 г. Журито на празника отново ще се оглави от певицата Бони Милчева.

Част от Враца - без вода
28 юли 2015 г - DarikNews.bg

"Водоснабдяване и канализация" ООД - Враца уведомява своите потребители, че поради ремонтни дейности по отстраняване на авария, днес - 28.05.2015г. , водоподаването в района между ж.к.Кемера, Червеният площад, бул."2-ри юни" , ул."Екзарх Йосиф" и ул."Леонова" ще бъде спряно днес - 28.07.2015г. до 16:00ч.

Богданов се срещна с почетния консул на България в Румъния
28 юли 2015 г - DarikNews.bg

Народният представител от Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО Красимир Богданов проведе среща с почетния консул на България в Румъния г-н Георге Наков. Срещата се състоя в Народното събрание и беше посветена на проблемите с получаването на българско гражданство от представители на българската общност в Румъния.

Тийнейджър загина при катастрофа
28 юли 2015 г - ZovNews.com

17-годишно момче е загинало при инцидент в село Селановци. Трагедията се разиграла в понеделник, към 22.50 ч. Лек автомобил "Мерцедес", управляван от жител на селото, блъска спрелия вдясно на платното мотопед, върху който седял 17-годишният младеж. От силния удар момчето е починало намясто. Органите на реда са категорични, че тийнейджърът е спрял по правилата и вината за инцидента е на шофьора на автомобила.

Възрастни хора продължават да хвърлят през терасите пари
28 юли 2015 г - DarikNews.bg

Поредната жертва на телефонни измамници изхвърли през терасата спестяванията си. Бабата се усетила около половин час след измамата, но било късно. Тя подала сигнал в полицията снощи в 19,30 ч. по думите й неизвестно лице се е обадило на домашния й телефон и се е представило за внука й, живеещ в гр.Бургас.

Кола уби на място 17-годишно момче
28 юли 2015 г - DarikNews.bg

17-годишен момче от с.Селановци е загинало на място след като е било ударено от лек автомобил. Катастрофата е станала снощи, около 22.50 ч. в същото село.Лек автомобил "Мерцедес Ц220", управляван от В. В. от с.Селановци, водач с 8 години стаж зад волана, блъснал правилно спрелия в дясно по посока на движението мотопед и седящия върху него младеж.

Водач отсече бетонен стълб
28 юли 2015 г - DarikNews.bg

Водач с инициали В.П., управляващ "Ауди А4" буквално отсече бетонен стълб във Враца. Катастрофата е станала по еднопосочна улица в късния следобед вчера. Мъжът, който има стаж зад волана 7 години, заради високата скорост с която се е движел изгубил управление над колата и се забил челно в стълб на уличното осветление.

Мъж намушка съселянин при скандал
28 юли 2015 г - DarikNews.bg

48-годишен мъж от с.Оселна е в болница с опасност за живота след като е бил намушкан с нож от свой съселянин. Скандалът между жертвата И.К. и неговия опонент И.И. на 58 години се разраснал снощи пред питейно заведение в мездренското село около 22,20 ч. По-възрастният мъж нанесъл на И. К. прободна рана в областта на гръдния кош и порезни рани по тялото и шията му, след което избягал от местопроизшествието.

Започна записването на участници в празника "Мара Врачанка"
28 юли 2015 г - DarikNews.bg

Уточнена е вече датата за провеждане на 16-тия Празник на старата градска песен "Мара Врачанка". Изявата ще се състои на 17 октомври от 10:30 часа в Градската концертна зала на Враца. Започна и приемането на заявки за участие. Крайният срок за тях е 30 септември 2015 г. Журито на празника отново ще се оглави от певицата Бони Милчева.

Деян Колев: Хората индиго наситиха земната аура с много светлина
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Деян Колев е роден 1974 г в град Ловеч. От малък е различен във всички аспекти - помни преражданията си и живота си на съзвездията Сириус и Орион. Като търсач на истината и мъдростта той се запознава с творчеството на всички големи духовни водачи. Завършва висшето си образование в СА - "Д.А.Ценов" - Свищов, специалност "Маркетинг и реклама".

Ауди отсече стълб
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Движещо се по ул."Петропавловска"във Враца "Ауди"не успя да вземе завоя и буквално отсече бетонен стълб на електропреноснота мрежа. Инцидентът е станал малко след 18 часа. Зад волана на немската машина е бил 27-годишен младеж. Той и приятелката му се движили по еднопокочната улица - на път към голяма търговска верига.

Какво видя „Зов нюз”?
27 юли 2015 г - ZovNews.com

В очакване на следващата заплата…

Няма нарушения при изпълнението на проекта за предпазна подпорна стена в Хайредин
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Министерството на регионалното развитие не откри основание за нарушение по проект "Предпазна подпорна стена за укрепване на левия бряг на река Огоста в границите на село Хайредин" и отхвърли, като неоснователен, поредния подаден сигнал. Предвид извършения анализ на резултатите от проверките намясто, експертите считат, че няма допуснато нарушение при изпълнение на дейностите по СМР, приключили след представяне на разрешение за ползване и акт образец 16, както и всички необходими документи, доказващи основанието за извършване на отчетените разходи.

Кино в Бутан е имало преди век
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Малко известен е фактът, че първото селско кино в България е било открито през 1926 г. в козлодуйското село Бутан. Местни чорбаджии и търговци, въртящи алъш-вериша с клиенти от Виена дотолкова били впечатлени от черно-белите ленти с "неми" героини, че бръкнали в кесиите за построяването и оборудването с прожекционна машина.

Екип за работа при бедствия спря временно дейността си
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Екипът за работа при бедствия към Българския червен кръст във Враца не се събира за тренировка и обучения. Причината е летния сезон, през който повечето хора са в отпуск. Последното му обучение беше свързано с оценка на щетите и нуждите при случаи на бедствие. След това екипът се е събирал за тренировка на възли.

ОИЦ Враца представи възможности за финансиране
27 юли 2015 г - DarikNews.bg

С "Ден на отворените врати" във Враца за актуалните процедури "Ново работно място" и "Активни" на ОП "Развитие на човешките ресурси" приключи информационната кампания на Областен информационен център в областта. В периода от 15 до 24 юли, екипът на центъра освен изнесени приемни в десетте общини, посети на място и работодатели, представители на неправителствени организации, общински администрации и социални партньори.

Ансамбъл "Мездра" - първи на "Златен прах 2015 Челопеч"
27 юли 2015 г - DarikNews.bg

Поредно престижно отличие спечели Танцовият ансамбъл при НЧ "Просвета 1925" - Мездра във второто издание на Международния фолклорен фестивал "Златен прах 2015", организиран от Община Челопеч. В конкуренцията на повече от 20 танцови състави от България, Италия, Словакия, Румъния и Турция мездренските самодейци се класираха на първо място в конкурсната програма в категорията "Фолклорни танци" над 16 г.

Майстор файтонджия е единственият осъден у нас заради рекламация на клиент
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Тъжна приказка за един файтон, станал обект на нескончаема съдебна сага и горчилката в душата на неговия създател - последният жив майстор от прочутата някога фабрика за файтони на Мито Орозов. Той е Анко Велков от село Косталево. На 86 години. По-известен е като последният жив майстор от прочулата в България в началото на миналия век врачанска Фабрика за файтони на Мито Орозов.

„Дунавски Вълни” отново превърна Видин в град-сцена на изкуството и културата
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Около 1000 участници събра четвъртото издание на Фестивала на изкуствата "Дунавски вълни" това лято. Той се организира от Община Видин и премина под патронажа на видинския кмет Герго Гергов. Началото бе поставено с постановка на театър "Абсурд", а сцена бе пространството пред Художествената галерия в Крайдунавския парк.

Расте интересът към вещите на длъжници
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Все повече расте интересът към разпродаването на вещи на длъжници. Оказва се, че през последните месеци хората с пари все повече инвестират в имоти. Официалната справка показва, че към момента обявените за продан имоти в регистъра на Камарата на частните съдии изпълнители за област Враца са едва 68 на брой.

Малините във Врачанско изсъхнаха
27 юли 2015 г - ZovNews.com

В началото на август започва активният сезон за бране на най-вкусния и ароматен сорт малини. Във врачанско обаче това лято кампания няма да има. Причината е, че поради заболяване на кореновата система на растенията, насажденията масово изсъхват и масивите са ликвидирани. В района досега малиновите градини в борованското село Добролево и мизийското Софрониево даваха препитание на цели фамилии.

Ансамбъл „Мездра” - първи на Международния фолклорен фестивал
27 юли 2015 г - ZovNews.com

Поредно престижно отличие спечели Танцовият ансамбъл при НЧ "Просвета 1925" - Мездра във второто издание на Международния фолклорен фестивал "Златен прах 2015", организиран от Община Челопеч. В конкуренцията на повече от 20 танцови състави от България, Италия, Словакия, Румъния и Турция мездренските самодейци се класираха на първо място в конкурсната програма в категорията "Фолклорни танци" над 16 г.

Призив към гражданите от община Враца
27 юли 2015 г - DarikNews.bg

Уважаеми жители на община Враца, според прогнозите през настоящата седмица от 27 юли до 2 август се очакват високи температури и повишена пожарна опасност в населените места, поземлените имоти и горския фонд. В тази връзка ви призоваваме да не допускате паленето на стърнища, растителни отпадъци в земеделските земи, в слоговете, крайпътните ивици, сметищата и гробищата.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
28 юли 2015 г
27 юли 2015 г
24 юли 2015 г
23 юли 2015 г
22 юли 2015 г
21 юли 2015 г
20 юли 2015 г
17 юли 2015 г
16 юли 2015 г
15 юли 2015 г
13 юли 2015 г
12 юли 2015 г
11 юли 2015 г
10 юли 2015 г
09 юли 2015 г
08 юли 2015 г
07 юли 2015 г
03 юли 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg