Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
24 септември 2014 г.
6  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Спада нивото на язовир "Огоста"
23 септември 2014 г - DarikNews.bg

Нивото на язовир Огоста е вече 193, 14 см. От сутринта до обяд е отчетен спад с един сантиметър. В момента от водоема се изпускат 94 кубика вода в секунда. На заседание на областния щаб представителят на община Монтана е поискал изпускането да продължи, докато нивото на язовира стигне 189 метра, съобщи кметът Златко Живков.

Доброволният отряд на общината вече наброява 26 души
23 септември 2014 г - DarikNews.bg

Още 10 доброволци получиха своите акредитации и сертификати от кмета на Община Монтана Златко Живков и от началника на областна служба Пожарна безопасност и защита на населението Венцислав Райков. В доброволното формирование към общината вече има 26 души. Те ще подкрепят аварийните и спасителни екипи на пожарната и гражданска защита при бедствени ситуации.

Петър Стоянов: Подкрепям Филип Кирев, той е врачанин, който ще защитава интересите на хората от Северозападна България
23 септември 2014 г - DarikNews.bg

Петър Стоянов е вторият демократично избран Президент на Република България,един от създателите на Съюза на Демократичните Сили в Пловдив. От 1994 до 1997 година, Петър Стоянов е народен представител и заместник председател на парламентарната група на СДС. Той е първият кандидат за президент, който поставя в центъра на предизборната си кампания членството на България в НАТО и в Европейския съюз.

Явор Хайтов: Ще инициираме промени социалните домове да плащат ток като за битови абонати
23 септември 2014 г - DarikNews.bg

Кандидатите за народни представители от Коалиция "България без цензура" обещаха да инициират промени, чрез които социалните домове в България да плащат електричеството по цени за битови абонати, а не за промишлени цели, както е в момента. С това се ангажираха водачът на листата Явор Хайтов и следващите го в нея Веселина Делчева-Борисова, Павлина Иванова и Диляна Давидкова при посещението си в Дома за младежи увреждания във врачанското село Три кладенци.

Зверино 4х4 Екстрийм 2014 събра любители на офроуда от цялата страна
23 септември 2014 г - DarikNews.bg

За четвърта поредна година при огромен зрителски интерес в м. "Родината" край мездренското село Зверино се проведе офроуд състезание за високопроходими автомобили Зверино 4х4 Екстрийм , 5-ти кръг от Траялен шампионат 4х4 Екстрийм 2014 на България. Организатор на атрактивната надпревара бе новосъздаденият Спортен клуб "4х4 Зверино" с подкрепата на дузина частни фирми, Кметство Зверино и Община Мездра.

Михайл Миков пристига за отбелязване на годишнина от септемврийското въстание
23 септември 2014 г - DarikNews.bg

Възпоменателен митинг по повод 91-години от Септемврийското антифашистко въстание -1923 година организира Общинската организация на БСП в Криводол. Поради лошото време събитието няма да е в местността Томин мост, а в читалището на Криводол. Ще участват лидерът на БСП Михаил Миков, кандидатите за народни представители на "БСП лява България" от трите области – Враца, Видин и Монтана, общинските организации на БСП и коалиционните партньори.

Роми превръщат улица в бунище, жителите вземат крути мерки
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Неистово напрежение цари сред жителите на врачанската улица "Георги Апостолов". Причината за недоволството през последните дни е неразрешеният проблем с намиращото се в непосредствена близост ромско гето. Оказва се, че обитателите на бившите бараки на ХЕИ са превърнали улицата и участъка около нея в незаконно градско бунище.

Търсят се шефове на съдилища в Северозапада
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Конкурс за административен ръководител на Районния съд във Враца обявиха от Висшия съдебен съвет. До избор на шеф в Храма на Темида в Града под Околчица се стигна, след като досегашният - Надя Пеловска, спечели председателското място в Окръжния съд. Така от близо два месеца овакантеното място се изпълнява временно от наказателния съдия Стела Колчева.

С тържествена церемония отбелязаха Деня на независимостта
23 септември 2014 г - ZovNews.com

С тържествена церемония вчера във Враца се отбеляза 106-годишнината от обявяването на независимостта на България. Проявата бе пред паметника на братята Кирил и Методий в центъра на града. На честването присъстваха заместник-областният управител Иван Даков, градоначалникът Николай Иванов и кандидати за народни представители от Врачанския избирателен район.

Психолози участваха в хуманитарна акция
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Четирима психолози от Ресурсния център във Враца участваха в семинар "Интервенции за справяне с посттравматично стресово разстройство след бедствени събития" и работа на терен с обучаващи психолози от Министерство на образованието на Израел. Обучението беше част от хуманитарната акция "Топло сърце" на Посолството на Израел и много фирми-дарители, проведена в Мизия.

Екскмет се бори за живота си след катастрофа
23 септември 2014 г - ZovNews.com

В събота при тежка катастрофа пострада бившият кмет на село Мраморен Огнян Котов. В автомобила е била и съпругата му Веса. Тя е транспортирана в "Пирогов" за лечение, защото е с черепно-мозъчна травма и е в критично състояние. Котов е с опасност за живота - с множество фрактури и вътрешни травми, както и със счупен гръден кош.

Софиянец падна от скала, не успяха да спасят живота му
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Възрастен мъж загина в местността Вратцата край Враца. 56-годишният Иван Масларов, по-известен с прякора Байно от София, паднал от скалите по време на алпийско изкачване, съобщават от Врачанската полиция. Иван Масларов се изкатерил на 20 метра височина по скалата без обозначен, маркиран и обезопасен маршрут.

Отложиха процеса срещу училищен фелдшер
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Съдебен състав към Врачанския районен съд отложи процеса срещу фелдшера от врачанското училище "Отец Паисий" Борислав Кунов. Мотивът на магистратите е, че не са се явили част от редовно призованите свидетели и експерти. Съдебните заседания по делото на Кунов, който е обвинен в блудство с ученички, стартира в началото на изминалата седмица и приключи в петъчния ден.

Светозар Луканов: „Твърдението, че болницата търгува с трупове, уронва престижа й”
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Няма извършвани нарушения в Многопрофилната болница за активно лечение "Христо Ботев" във Враца. Това е установила приключилата вътрешна проверка, провокирана от обвиненията, че в територията на здравното заведение се извършва търговия с трупове. За това бе обвинен санитарят Владимир Цанов от осем погребални агенции.

Злободневен въпрос към Камен Костадинов
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Камен Костадинов, водач в листата на ДПС във Враца Кабинетът Орешарски бе поел грижа за Северозапада, ще настоявате ли тази тенденция да продължи и в новия парламент? За съжаление времето на кабинета "Орешарски" беше кратко, но въпреки това със съдействието на ДПС през последната година в общините Враца, Борован, Хайредин и Криводол бяха привлечени над 26 млн.

Филип Кирев притежава обществена ангажираност, която липсва на днешните политици
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Петър Стоянов: Подкрепям Филип Кирев, защото е почтен и е врачанин, който ще защитава интересите на хората от Северозападна България Петър Стоянов е вторият демократично избран Президент на Република България, един от създателите на Съюза на демократичните сили в Пловдив. От 1994 до 1997 година той е народен представител и заместник-председател на парламентарната група на СДС.

Обсъдиха Интегриран план за градско възстановяване и развитие
23 септември 2014 г - ZovNews.com

50 инвестиционни проекта, с обща индикативна стойност 55,5 млн. лв., са заложени за реализиране в Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Мездра, стана ясно на общественото обсъждане на стратегическата рамка и на списъка с проекти, включени в плана. Проектите, които се предвижда да се реализират, са обособени в 9 групи.

Поредни успехи за пианисти от международен конкурс
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Трима ученици от класа по пиано на Олга Младенова от Детската школа по изкуствата към врачанското Народно читалище "Развитие" се завърнаха с три престижни награди от XVIII Международен музикален младежки конкурс "Надежди, таланти, майстори", който се проведе в град Добрич. Елица Стефанова /на 10 г.

Предизвикателство в Бърдарски геран
23 септември 2014 г - ZovNews.com

Захари Захариев, познат с практикуването на динамично биоземеделие от "Революцията на една сламка" стигна и до Бърдарски геран", отправи следващото предизвикателство към себе си и към всички хора. След нeколкомесечни тренировки, на 18 септември, успя да пробяга 42,195 км. за 5,45 ч., правейки 135 обиколки на терена на стадион "Христо Ботев" в Бърдарски геран.

Ученици започват родолюбиви инициативи
23 септември 2014 г - ZovNews.com

С две наистина родолюбиви инициативи се залавят неуморните театрали от формация "Ефект" Георги Митев и Лъчезар Благоев от СОУ "Васил Кънчов" - Враца и тяхната ръководителка Ива Спасова. В деня, в който отбелязваме годишнината от независимостта на България, ученическата формация се присъединява към кампанията "Дари книга, запази българщината!

Викторио Павлов:Не очаквам чудеса от мача с "Лудогорец"
23 септември 2014 г - DarikNews.bg

Старши-треньорът на врачанския "Ботев" Викторио Павлов обяви, че не очаква чудеса от своите футболисти в предстоящия мач срещу "Лудогорец" в сряда. В същото време наставникът допълни, че би искал тимът му да покаже реалните си възможности в мача от турнира за купата на България срещу отбор, който е на най-високо европейско ниво:"Очаквам от моите футболисти да покажат какво могат.

Мажоретки дефилират на улица "22 септември" в Монтана
22 септември 2014 г - DarikNews.bg

Деца раздаваха знаменца на улица "22 септември" в Монтана днес в късния следобед. На нея днес дефилираха мажоретния състав, съпровождан от музикантите от Младежкия духов оркестър. Улицата е кръстена на Деня на Независимостта на страната преди 105 години. По времето на комунистическия режим е прекръстена на "Генерал Иван Михайлов".

Инж. Петя Аврамова: Гласувайте с №9, за да има бъдеще нашата област, нашият град!
22 септември 2014 г - DarikNews.bg

"На 5-ти октомври всички ние заедно имаме историческата мисия да направим България независима. Трябва да сменим задкулисието с прозрачност, арогантността с отговорност, хаоса със стабилност, разрушението със съзидание!", това заяви областният координатор и водач на листата на ПП ГЕРБ Враца инж. Петя Аврамова по време на официалното предизборно събитие в града.

Враца отбеляза Деня на независимостта
22 септември 2014 г - DarikNews.bg

106 години от Независимостта на България бе отбелязана с тържествена програма във Враца. Честването на празника започна с издигането на националното знаме, под звуците на химна на Република България. "Денят, в който отбелязваме независимостта на България, безспорно е повод за национална гордост. Но той не е само още една историческа дата, която ни обединява около идеала за свободно отечество.

Два побоя и петима арестувани
22 септември 2014 г - DarikNews.bg

За два побоя станали през изминалото денонощие в Козлодуй и Оряхово съобщават от ОД на МВР Враца. При първия неизвестен нанесъл побой с бухалка на В.С. от Козлодуй. Мъжът е получил средна телесна повреда, няма опасност за живота му. Нападението е станало  около 7 часа. Другият инцидент е възникнал снощи в 21, 40 часа в Оряхово.

Нещастен случай - алпинист загина край "Вратцата"
22 септември 2014 г - DarikNews.bg

Алпинист е починал снощи в болницата във Враца след падане от скалите при прохода "Вратцата". Загиналият е с инициали И.М, на 56 години, от София. Инцидентът е станал снощи, около 18,50, мъжът е паднал от около 20 митра височина, катерел се е по маршрут, който не е бил обозначен, маркиран и обезопасен.

Поздрав за 22 септември
22 септември 2014 г - DarikNews.bg

Уважаеми съграждани, Приемете моите сърдечни поздрави по случай 106-годишнината от обявяването на независимостта на България! На 22 септември 1908 година България окончателно утвърждава съвременния си следосвобожденски облик, суверенитет и държавност. Националното самочувствие, патриотизмът, високият дух изпълват всяко дело – на държавници, на граждани и сдружения, на творци и съзидатели на нова България!

Тотю Младенов с инициатива "Да осветим храмовете във Враца"
21 септември 2014 г - DarikNews.bg

Навръх църковния празник Неделя след Въздвижение и в навечерието на Деня на независимостта кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Враца инж. Тотю Младенов предприема инициатива за монтиране на външно осветление на църквите в град Враца, за да са видими и през нощта. Инициативата "Да осветим храмовете във Враца" е обсъдена с Врачанскa митрополия, ще се търси сътрудничеството и на местните власти.

Демонстрации по стрийт фитнес
21 септември 2014 г - DarikNews.bg

Млади спортисти от Враца демонстрираха умения на площадката за стрийт фитнес в областния град, изградена преди време от ГЕРБ Враца. Присъстваха кандидатите за народни представители инж.П.Аврамова и инж.Т.Младенов. "Ще продължим да работим за развитието на спорта във Враца, както и за изграждането на още спортни площадки в областта, пое ангажимент Петя Аврамова.

"Фенове" подлгата на психически тормози играчите на "Ботев"
21 септември 2014 г - DarikNews.bg

За първи път, откакто е начело на "Ботев", наставникът Викториа Павлов си позволи да говори срещу групичка от фенове, която от месеци тормози него, футболистите и ръководството на клуба: "Притеснява ме това, че обществеността в града не желае да има отбор в "Б" група. Този отбор е на Враца, не е нито мой, нито на Валери Цветанов, нито на кмета Николай Иванов.

Тотю Младенов с инициатива „Да осветим храмовете във Враца“
21 септември 2014 г - ZovNews.com

Навръх църковния празник Неделя след Въздвижение и в навечерието на Деня на независимостта кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ Враца инж. Тотю Младенов предприема инициатива за монтиране на външно осветление на църквите в град Враца, за да са видими и през нощта. Инициативата "Да осветим храмовете във Враца" е обсъдена с Врачанскa Митрополия, ще се търси сътрудничествоти и на местните власти.

Концерт за Деня на независимостта
21 септември 2014 г - DarikNews.bg

Враца ще отбележи Деня на независимостта на Република България. Тържеството ще започне в 10 часа пред сградата на Общината. Слово за празника ще поднесе заместник областният управител Иван Даков.   Ще бъде отслужен водосвет – молебен за благоденствие на България, последван от поднасяне на цветя и венци.

Пълен площад посрещна кандидатите на ГЕРБ в Роман
20 септември 2014 г - DarikNews.bg

Кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБ за област Враца посетиха Роман, за да се срещнат с жителите на общинския град и да представят приоритетите си за работа в следващото Народно събрание. Пространството пред читалище "Христо Ботев" се оказа тясно да побере симпатизантите на партията.

В Монтанско погнаха купувачите на гласове
20 септември 2014 г - DarikNews.bg

На територията на ОД МВР Монтана е проведена специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите. В хода на операцията са извършени проверки на 12 адреса в областта, образувани са 6 досъдебни производства, свързани с нарушение на политическите права на гражданите.

Автомоделистите закриват сезона в Шумен
20 септември 2014 г - DarikNews.bg

В събота и в неделя Шумен ще бъде домакин на третите кръгове от Държавния шампионат по автомоделизъм за радиоуправляеми електромодели и модели с двигатели с вътрешно горене. В надпреварата ще се включат 50 пилоти от десет клуба в страната. В класовете електромодели състезателите ще спорят в 7 категории модели, а в класовете за модели с ДВГ в четири категории.

Явор Хайтов дари футболни топки на "Ботев"
19 септември 2014 г - DarikNews.bg

Явор Хайтов - водач на листата от кандидати за депутати на Коалиция "България без цензура" за VІ Многомандатен избирателен район, пожела повече успехи на младите таланти от школата на ПОФК "Ботев" /Враца/. Той дари футболни топки за различните гарнитури на клуба. Това е единственият кандидат-депутат, който идва да пита от какво имаме нужда, казаха хората на стадион "Христо Ботев".

Промяна в движението на тролейбусите
19 септември 2014 г - ZovNews.com

Поради извършване на строително-монтажни работи по цялостното асфалтиране на улици във Враца се правят следните промени в организацията на движението на тролейбусните линии: На 20 и 21.09.2014 г. се преустановява изпълнението (движението) на маршрутна линия № 17 (бл. 26 - "Химко"). На 22.09.2014 г.

Затварят за четири дни улица в центъра на Враца
19 септември 2014 г - ZovNews.com

За времето от 23 до 26 септември ще бъде затворена за движение ул. "Иванка Ботева" във Враца. Причината е започващият там текущ ремонт на пътното платно. Движението на автомобилите ще бъде отклонено по ул. "Г. С. Раковски", която за четирите дни ще стане двупосочна.

Промяна на движението на тролеите, затварят временно улица
19 септември 2014 г - DarikNews.bg

Поради извършване на строително-монтажни работи по цялостното асфалтиране на улици във Враца, се правят следните  промени в организацията на движението на тролейбусните линии: На 20 и 21.09.2014 г. се преустановява изпълнението (движението) на маршрутна линия № 17 (бл. 26 – "Химко"). На 22.09.2014 г.

Георги Божинов увисна от АЕЦ „Козлодуй”, врътнаха кранчето на хранилката му
19 септември 2014 г - ZovNews.com

Българският енергиен холдинг освободи Георги Божинов от борда на директорите на АЕЦ. През декември 2013 година ръководният орган на централата беше увеличен от трима на петима души. Включването на Божинов може би беше жест на партията към него заради напускането на парламента. Ексдепутатът е очаквал такава развръзка.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
23 септември 2014 г
22 септември 2014 г
21 септември 2014 г
20 септември 2014 г
19 септември 2014 г
18 септември 2014 г
17 септември 2014 г
16 септември 2014 г
15 септември 2014 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2014 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg