Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
26 април 2015 г.
19  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Кметът инспектира строителството в двата парка на Враца
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Кметът на Враца инж. Николай Иванов и зам.-кметът инж. Красимира Георгиева днес инспектираха строително-монтажните работи в двата градски парка - новоизграждащият се в жк "Дъбника" и общественият парк "Хижата". "Строителството върви в срок и се изпълнява много добре. Надявам се съвсем скоро да сме на финала и да се радваме на тези красиви придобивки за града" - обобщи след обиколката инж.

Кметът подписа първите договори за техническото обследване на жилищни сгради във Враца
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Кметът на Враца инж. Николай Иванов днес подписа първите договори за архитектурно заснемане и енергийно обследване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Своите подписи под договорите сложиха и представители на фирмите-изпълнители -"ВМЛ Консулт" ЕООД, "Мултиплекс инженеринг" ЕООД, "Кодас Консултинг" ЕООД и "Билдконсулт БГ" ЕООД.

Има теоретични шансове "Ботев" да не изпадне
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Кметът на Враца Николай Иванов, който е и председател на управителния съвет на ПОФК "Ботев" /Враца/ събра по-рано днес /24 април/ членовете на УС и спортно-техническото ръководство. Повод за извънредната сбирка на шефовете на втородивизионния клуб беше кризата, в която изпадна отбора и незавидното 13-о място, на което е в момента "Ботев" 6 кръга преди края на шампионата в "Б" футболна група.

"Ботев" приема "Локомотив" Горна Оряховица в Криводол
24 април 2015 г - DarikNews.bg

С доста променен състав се очаква да излезе в неделя врачанският "Ботев" за домакинския си мач срещу "Локомотив" /Горна Оряховица/. Заради лишаването от домакинство тимът на Адалберт Зафиров ще играе не в Мездра, а на стадион "Христо Ботев" в Криводол, където се очаква и повече публика. Липсата на мотивация и кадровите проблеми - наказания и контузии, принуждават Зафиров да направи промени в състава.

Камион се обърна в дере, водачът загина
24 април 2015 г - DarikNews.bg

40-годишен шофьор на камион е загинал при инцидент в околностите на с.Превала, общ.Чипровци, съобщиха от ОД на МВР Монтана. След получен сигнал служителите на полицията са извършили оглед при който е установено, че на около 100 м от селото, на черен път, в дере на река се е обърнал товарен автомобил "ЗИЛ 157".

19 проекта от област Враца получават финансиране от ПУДООС
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Общо 19  проекта на общини, кметства, училища и детски градини от област Враца ще получат финансиране в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда 2015 г." и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема "Обичам природата – и аз участвам".

Бивш зам. областен възропта заради изява на настоящ
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Бившият зам.областен на Враца от предишния мандат и областен председател на ДПС Борислав Банчев изпрати отворено писмо до настоящия областен Малина Николова, с което й напомня за върховенството на закона. Поводът за отвореното му писмо е пресконференция на Николова за инцидента с кмета на село с.Голямо Пещене.

Търсят се работници за по-ниско квалифициран труд
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Три работни места за инженери предлага в момента Бюрото по труда във Враца. За висшист има и свободно място за счетоводител. За хора с полувисше и средно-специално образование се предлага работа строителен и кабелен техник и монтажник мебелист. От по-ниско квалифицираните работници най-голямо търсене има за монтажници на електронни елементи - 20 човека, шофьори на тежкотоварни автомобили - 8, строител пътища - 6.

Нова жертва даде спестяванията си на измамници
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Най-много фирми от врачанско заплашени от запориране на сметките
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Банковите сметки на 421 фирми от Враца с невнесен в срок корпоративен данък за 650 хил. лв. могат да бъдат запорирани, ако до седмица не платят дълга си или не представят обезпечение, съобщиха от офиса на НАП в областния център. За сравнение - в монтанско в подобно положение са 150 фирми, а във видинско - 300.

Задържаха изнудвачи от Козлодуй
24 април 2015 г - DarikNews.bg

30 годишен мъж от Козлодуй подал сигнал в полицията за изнудване. Според показанията му за периода от 8 до 17 април трима негови познати го принудили чрез сила и заплашване да им даде сумата от 2 300 лева. Сигналът е подаден на 21 април. Два дни по-късно мъжът отново се явил в полицията, тъй като единият от изнудвачите поискал нови 200 лева.

Част от Враца – без вода
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Водоснабдяване и канализация"ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария на магистрален водопровод Ф475, днес 24.04.2015г. водоподаването ще бъде спряно от 11:00ч. до 16:00ч днес в района на Централна Градска Част - Враца.

Сигнал към властта за енти път. Незаконна сеч оставя пустош около белослатинско село
24 април 2015 г - ZovNews.com

Проблемът не е от вчера, но всяка управа си затваря очите пред дървената мафия Близо 3 хиляди декара гора изсякоха цигани в околностите на белослатинското село Враняк. По-малко от 10 процента от горския масив в околностите на селото е оцелял, сподели за "Зов нюз" Жени Узунова, кмет на населеното място/ на снимката/.

Трудова борса праща сгафили безработни на психолог
24 април 2015 г - ZovNews.com

"Бюрото по труда" във Враца "размаха" пръст на сгафили безработни младежи и ги прати на… психолог. Нередовните безработни ядосаха инспекторите с това, че не се явиха на организираната от институцията Младежка трудова борса, която имаше за цел да реши точно техния проблем. Благоволили да посетят мероприятието едва 66 човека от регистрираните в информационната система и база данни за събитието 186 човека.

Четоха творби на чужди езици
24 април 2015 г - ZovNews.com

За поредна година във врачанското училище "Васил Кънчов" се проведе верижното чуждоезиково четене. Инициативата е част от мащабната кампания "Маратон на четенето", целяща да насърчи младите хора да усвояват чужди езици. Верижното четене на литературни произведения на различни световни езици се осъществи съвместно с Регионална библиотека "Христо Ботев"-Враца.

Ограничиха движението по основен път
24 април 2015 г - ZovNews.com

Поради пропадане на пътното платна по главен път Е79, Агенция "Пътна инфраструктура" затвори вчера дясната лента за преминаване на автомобили. Движението бе пренасочено двупосочно в другата лента. С цел да се избегне стеснения участък, от пътната агенция посъветваха да се използва пътят през прохода "Петрохан" и през "Искърското дефиле".

Деца на зелено училище по проект на община
24 април 2015 г - ZovNews.com

Общо 150 ученици заминаха вчера на зелено училище в курорта Боровец. То се организира от Община Видин по проект "Реализация чрез интеграция", схема "Интегра". Децата са от 13 училища и пътуваха с автобуси от паркинга на общината. За тях ще отговарят 13 ръководители-педагози, като е подсигурено и медицинско лице.

Среща на Постоянната комисия по земеделие
24 април 2015 г - ZovNews.com

Община Враца ще бъде домакин на заседание на една от комисиите на Националното сдружение на общините в Република България. Градът е избран за редовната среща на Постоянната комисия по земеделие, гори, селски и планински райони. Заседанието ще се състои на 28 и 29 април в конферентната зала на Община Враца.

Местен гербер е новият секретар на Областна управа
24 април 2015 г - ZovNews.com

Общинският съветник Мариана Каменова е новият секретар на Областна администрация - Враца. Местната герберка спечели последния етап на конкурса, проведен във вторник, в надпревара с Робертино Маринов. Двамата кандидати трябваше да представят концепция за стратегическо управление, разработена на не повече от 10 машинописни страници.

Община ще подпише първите договори с външни изпълнители
24 април 2015 г - ZovNews.com

Днес, 24 април, в Община Враца ще се подпишат договорите с класираните на първо място фирми на проведените процедури за възлагане на обществени поръчки за дейностите, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради. Три са фирмите, които ще извършат дейностите "Архитектурно заснемане, изготвяне на обследвания за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията по чл.

„Врачански Балкан“ ще участва в реконструкцията на църква
24 април 2015 г - ZovNews.com

В Министерството на културата беше подписан договор за реконструкция и реставрация на църквата "Рождество Богородично" в село Миланово, махала Старо село, община Своге. Това ще се извърши в рамките на проект, ръководен от Областната администрация - Софийска област, съвместно с Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан" към Изпълнителна агенция по горите.

Oбявиха пожароопасния сезон
24 април 2015 г - ZovNews.com

Областният управител на Видин Момчил Станков обяви със заповед за пожароопасен сезон в горските територии на региона периода от 20 април до 31 октомври 2015 г. Заповедта е издадена на основание Закона за администрацията и Закона за горите и във връзка с предложение на Регионална дирекция по горите в Берковица за осигуряване на пожарна безопасност, предотвратяване и гасене на пожари в горските територии.

Галина Иванова: „Зная ли, че публиката ще вика за мен,сърцето ми затуптява много приятно”
24 април 2015 г - ZovNews.com

Галина Иванова е световна шампионка по бокс в пет различни версии, двукратна европейска шампионка в категория "петел". Семейна е, с едно дете. Екип на "Зов нюз" Госпожо Иванова, ще Ви върнем в началото на Вашата кариера - как момиче с физика на художествена гимнастичка избра бокса? Как започна всичко?

Красимир Богданов: Огромният проблем на хората от Северозапада е дефицитът на обществена справедливост
24 април 2015 г - ZovNews.com

Докато медиите коментираха ваканцията на депутатите, народният представител от Патриотичен фронт Красимир Богданов предпочете, вместо да почива, да се срещне с хората от Северозападна България и да съдейства за разрешаване на техните проблеми. Той организира приемни с гражданите на Врачанските общини Мизия, Бяла Слатина, Оряхово, Борован, Враца, както и среща с жители на област Монтана.

Съкровищата от Лувъра ще гостуват в местни музеи
24 април 2015 г - ZovNews.com

Изложбата "Епопея на тракийските царе" ще тръгне на турне из страната, след като бъде върната от Лувъра, съобщи министърът на културата Вежди Рашидов. В Париж съкровищата ни ще бъдат експонирани до 20 юли. Първата дестинация на колекцията от най-значимите български артефакти ще бъде Национална галерия "Квадрат 500" в София.

Валентин Каменов се прояви на турнир в столицата
24 април 2015 г - ZovNews.com

Шахматистът от "Радецки" (Козлодуй) - Валентин Каменов участва в традиционния открит турнир, организиран от столичния клуб "Славия". Надпреварата бе в 7 кръга по швейцарска система. В 55-то издание се записаха 16 шахматисти. Каменов събра 4 точки след 4 победи и 3 загуби и зае място в средата на таблицата - осмо.

Започва рехабилитацията на улици и пътища в област Видин
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Започват усилени ремонти на улици и пътища в област Видин през новия строителен сезон. В тях ще бъдат инвестирани пари от държавния бюджет и от собствените средства на общините, планирани за рехабилитацията на пътната мрежа в региона през 2015 г. Това стана ясно на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствано от заместник областния управител Албена Георгиева.

Враца става домакин на среща на НСОРБ
24 април 2015 г - DarikNews.bg

Община Враца ще бъде домакин на заседание на една от комисиите на Националното сдружение на общините в Република България. Градът е избран за редовната среща на постоянната комисия по земеделие, гори, селски и планински райони. Заседанието ще се състои на 28 и 29 април в конферентната зала на Община Враца.

Мина 1 000 000 автомобил през Дунав мост 2
23 април 2015 г - DarikNews.bg

Камион e 1 000000 автомобил минал през Дунав мост 2 днес.  Уравляваният от Бисер Славков ТИР с ловешка регистрация влезе от Румъния в българския участък на граничния пункт на моста към 17:15 часа. С него българският шофьор е пътувал от Австрия. На специална церемония изпълнителният директор на "Дунав мост Видин - Калафат" АД Любомир Низамов подари на Бисер Славков картина с изображението на моста, стикер с надпис 1 000 000 и рекламни сувенири.

VII Областен преглед на вокални състави и индивидуални изпълнители Враца 2015
23 април 2015 г - DarikNews.bg

На 23 - 24 април 2015 година за седми път Враца е домакин на Областен преглед на вокалните състава и индивидуални изпълнители. Над 450 деца и младежи от Козлодуй, Хайредин, Крушовица, Оряхово, Софрониево , Мездра и Враца, включени в 44 вокални групи и 40 солови изпълнения ще мерят сили на врачанска сцена.

Съкровищата от Лувъра на национално турне. Ще гостуват и във Враца
23 април 2015 г - DarikNews.bg

Изложбата "Епопея на тракийските царе" ще тръгне на турне из страната след като бъде върната от Лувъра, съобщи министърът на културата Вежди Рашидов в сутрешния блок на Би Ти Ви тази сутрин. В Париж съкровищата ни ще бъдат експонирани до 20 юли.Първата дестинация на колекцията от най-значимите български артефакти ще бъде Национална галерия "Квадрат 500" в София.

Ботев" отпада от "Б" група
23 април 2015 г - DarikNews.bg

"Локомотив" /Мездра/ разби с 4:0 "Ботев" във врачанското дерби от 24-ия кръг на "Б" футболна група и няколко кръга преди края на сезона окончателно изхвърли комшиите си от втора дивизия. Успехът на "железничарите" беше двоен, тъй като победата им гарантира място при професионалистите и догодина, докато врачани ще мерят сили с отбори като "Ювентус" /Малчика/ и "Левски" от гара Левски при аматьорите от Северозападната "В" АФГ.

Подписват първите договори с изпълнители по санирането
23 април 2015 г - DarikNews.bg

В петък, на 24 април в Община Враца ще се подпишат договорите с класираните на първо място фирми на проведените процедури за възлагане на обществени поръчки по ЗОП за дейностите, финансирани по Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради. Три са фирмите, които ще извършат дейностите "Архитектурно заснемане, изготвяне на обследвания за установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията по чл.

Обучават млади хора как да развиват устойчив туризъм
23 април 2015 г - DarikNews.bg

Разработки, свързани с развитието на туризма в региона, обсъдиха на среща във Враца участниците в курса за смесено обучение "Управление на качеството за устойчив туризъм" - QualiTour. Всяка от идеите беше обсъдена от присъстващите ментори, експерти, преподаватели и учащи, както и от местни активисти в сферата на туризма от региона.

Мъж взе колата на длъжник
23 април 2015 г - DarikNews.bg

В РУ-Козлодуй е получено съобщение от жител на с.Крива бара, който е заявил, че лицето С.Х./51г./ от същото село, влязло в частен дом и взело лек автомобил "Мазда 323" под предлог за неуредени финансови взаимоотношения. На място са изпратени служители на РУ-Козлодуй, които открили автомобила в двора на С.

Служителка пострада при саморазправа
23 април 2015 г - DarikNews.bg

На 22,04,2015г., в 10.20ч. е получен сигнал от кмета на с.Бутан, който съобщил за възникнал спор между лицата Е.Х./66г./ от с. Бутан и служителка в кметството на село Бутан. Скандалът прераснал в саморазправа от страна на Е.Х. Пострадала е служителката в кметството. Е.Х. е задържан за срок от 24 часа.

Прекарайте една нощ в библиотеката
23 април 2015 г - DarikNews.bg

"Нощ в библиотеката" предлага на любителите на книгата Регионална библиотека "Христо Ботев" Враца. От 20 часа, тази вечер присъстващите ще могат да се забавляват по един различен начин. Като начало театрална група "ТЕМП" и балет "Вива" ще представят спектакъла "Криле в огъня". Програмата ще продължи с пърформанса "Вдъхновени от пролетта" и играта "От коя книга е филмът".

Врачански ученици мерят знания в "Цветна олимпиада"
23 април 2015 г - DarikNews.bg

Представители на 9 училища от област Враца ще се включат в Националния онлайн кръг на "Цветна олимпиада", организирана от Сдружение "България си ти!". Участниците от региона са ученици от ЕГ "Йоан Екзарх" - Враца, ПМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца, СОУ "Христо Ботев" - Враца, СОУ "Иван Вазов" - Мездра, ПТГ "Никола Й.

Обявиха пожароопасния сезон в област Видин
23 април 2015 г - DarikNews.bg

Със своя заповед областният управител на Видин Момчил Станков обяви за пожароопасен сезон в горските територии на региона периодът от 20 април до 31 октомври 2015 г. Заповедта е издадена на основание Закона за администрацията и Закона за горите и във връзка с предложение на Регионална дирекция по горите - Берковица за осигуряване на пожарна безопасност, предотвратяване и гасене на пожари в горските територии.

Кога ще ги стигнем… румънците?
23 април 2015 г - ZovNews.com

Вместо да чака мерките на правителството за възраждане, Северозапада се запъти към съседите Евтино сирене, кашкавал, пилешко месо и яйца ще купуват северозападняците от крайдунавските румънски градове. Бедният българин от трите области - Видин, Монтана и Враца, щастливо потрива ръце, очаквайки евтинията.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
24 април 2015 г
23 април 2015 г
22 април 2015 г
21 април 2015 г
20 април 2015 г
19 април 2015 г
18 април 2015 г
17 април 2015 г
16 април 2015 г
15 април 2015 г
14 април 2015 г
12 април 2015 г
11 април 2015 г
09 април 2015 г
08 април 2015 г
07 април 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg