Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
07 октомври 2015 г.
136  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Почетен гражданин на Мездра пази автограф-реликва от Гунди
07 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Десетилетия наред един от най-уважаваните лекари в гр. Мездра - акушер-гинекологът д-р Радоил Попов, който от малък е запален левскар, пази скъп спомен от легендарния футболист Георги Аспарухов (1943-1971) - автограф от Гунди, даден на семейство д-р Попови при гостуването на националния отбор в края на 1968 г.

Незаконно оръжие и взривни материали иззети при спец акция
07 октомври 2015 г - DarikNews.bg

На 6 октомври, след сигнали за съхранение на незаконни оръжия, взривни вещества и боеприпаси са сформирани оперативни групи от служители на ОДМВР Монтана, РУ Берковица и РУ Монтана, които са извършили проверки в два частни дома в с. Гаганица, общ. Берковица. В частния дом, собственост и обитаван от 72-годишния Г.

Община Враца приключва успешно още един проект
07 октомври 2015 г - DarikNews.bg

43 деца и младежи от специализирани институции намериха своя дом и живеят в среда близка до семейната. Това стана благодарение на Проект -"Шанс за деца и младежи от дома", който се реализира по ОП "Развитие на човешките ресурси" на стойност 772 039,00лева. Бяха разкрити нови социални услуги - три Центъра за настаняване от семеен тип и Преходно жилище във Враца.

Николай Иванов: Имам готова инвестиционна програма, чието изпълнение може да започне веднага
07 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Инвестиционна програма за Враца, чието изпълнение може да започне от първия ден на новия мандат, представи днес независимият кандидат за кмет Николай Иванов пред Камарата на строителите, Камарата на архитектите, пред проектанти и представители на фирми от строителния надзор. Програмата включва проекти в пълна готовност, за които е осигурено финансиране.

Фенове на "Ботев" събират желаещи за подкрепа на мача в Търново
07 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Десант на врачански фенове ще има в събота във Велико Търново, когато "Ботев" гостува в мач от 10-ия кръг на северозападната "В" АФГ на местния "Етър". "Зелена вълна" ще залее стадион "Ивайло, заканиха се от фенклуба "Ботев Враца завинаги", който организира превоза за старата столица. "Отиваме, за да подкрепим нашите момчета.

Авария блокира централно кръстовище
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Възлово кръстовище и част от централните улици във Враца останаха днес блокирани за движение на моторни превозни средства. Хаосът сред врачанските автомобилисти бе предизвикан от възникнала голяма авария на "Топлофикация". О рано сутринта централният площад "Св. Софроний Врачански" бе напълно блокиран, тъй като от пресичащите се шест улици на площада за движение бяха отворени едва половината.

Община излиза на червено заради предстоящия местен вот
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Общинската администрация във Враца може да излезе на червено заради предстоящия вот. Причината е, че държавата е отпуснала много по-малък финансов ресурс от предварително заявения. Така за цялостната организация около референдума и гласуването за местна власт кметството в Града под Околчица разполага едва с 99 хиляди лева.

Улесняват контактите между граждани и прокуратура
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Първият по рода си Информационен център отвори врати в Окръжната прокуратура на Враца. Той ще функционира с непрекъснат режим на работа. За цялостното му изграждане са вложени средства, в размер на четири хиляди лева. Парите са изцяло от бюджета на държавното обвинение в Града под Околчица. Това съобщи за вестник "Зов нюз" обвинител номер едно Десислав Начков.

Николай Иванов посети търговците от пазар “Леонова”
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Независимият кандидат за кмет на Враца Николай Иванов се срещна с търговците от "Кооперативния пазар" в града. Продавачите благодариха за цялостното обновяване на пазарната площадка, което бе извършено през миналата година. В основния ремонт и изграждането на покривното съоръжение бяха вложени над 312 000 лева от капиталовата програма на общината.

Синдикатът на българските учители подкрепи кандидатурата на Николай Иванов
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

По повод Международния ден на учителя, независимият кандидат за кмет Николай Иванов се срещна с учителите от Враца. На поканата му се отзоваха близо 200 преподаватели от училища и детски градини. Преди година Синдикатът на българските учители удостои Николай Иванов с най-високо звание - най-добрият социален партньор кмет за 2014 г.

Предстои преасфалтиране на вътрешнокварталните улици във Враца
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Независимият кандидат за кмет Николай Иванов бе гост на предизборна среща на ПП "Движение "Напред България", която е една от партиите, подкрепящи неговата кандидатура. Срещата бе водена от Георги Павлов - председател на лекоатлетически клуб "Павел Павлов". В нея участваха представители на бизнеса от различни сфери.

Амбициозна програма продължава да променя облика на Криводол
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Конкретни мерки, а не празни предизборни обещания, представи досегашният кмет и кандидат за нов мандат в община Криводол - Петър Данчев, на официалното откриване на предизборната си кампания. Събитието се състоя на централния площад в града. Нов спешен център, отговарящ на европейските изисквания, и още една линейка, за по-доброто обслужване на населението в Община Криводол, ще е една от главните цели, които си е поставил градоначалникът.

Битката за Борован започна, жалби заваляха в местната комисия
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Предизборната битка в Борован се заплита. Само за ден четири жалби постъпиха в местната Общинска избирателна комисия. По-голямата част от жалбите е свързана с нерегламентирана предизборна агитация и указван натиск върху местната администрация, става ясно от справка със сайта на комисията. Тон в жалването до нея е дал бившият кмет на общината Петър Цветковски.

Мераклия за съветник отпадна заради недостоверни документи
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Общинската избирателна комисия в Мездра заличи регистрацията на мераклията за общински съветник в Мездра от Социалистическата партия на България Георги Савчев. Въпреки че по-рано миналата седмица членовете на комисията са приели и регистрирали документите на мездренчанина, след сигнал те са провели повторна проверка за достоверността им.

Кандидат за кмет сгафи с предизборните плакати
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Нови предизборни плакати трябва да печати предизборният щаб на кандидата за кмет на Видин Герго Гергов, след като Централната избирателна комисия указа на инициативния комитет за издигане кандидатурата му да приведе разпространените агитационни материали в съответствие с нормативните изисквания. Припомняме, че наскоро в Общинската избирателна комисия на дунавския град постъпи жалба от страна на предизборния щаб на БСП, че в плакатите на досегашния кмет на Видин надписът "Купуването и продаването на гласове е престъпление" не е разположен на 10 процента от повърхността им.

Община получи два имота в туристическа зона
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

На официална церемония областният управител на Монтана Ивайло Петров връчи на и.д. кмет на Община Берковица Гергана Антонова договор за безвъзмездно прехвърляне право на собственост върху имоти - частна държавна собственост. Имотите се намират в местността Голямо мочурище и са с обща площ 71 479 кв.

Нов маршрут за Световния ден на ходенето
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Община Враца организира проява, посветена на Световния ден на ходенето. Спортното събитие е традиционно и цели популяризиране на по-активен и здравословен начин на живот за жителите на Враца. Желаещите да се включат, трябва да извървят маршрут с дължина около 2 км. Стартът е пред Община Враца, а трасето е: пл.

Местни джипита на предни позиции в национална класация
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Пет джипита от Врачанско се наредиха сред най-добрите 100 в страната. Класацията е създадена по поръчка на Министерството на здравеопазването. Мястото в списъка на всеки лекар е определено след изследване, анализ и оценка по утвърдени критерии на ефекта от диагностично-лечебните дейности при болни със захарен диабет, сърдечно-съдови и други заболявания.

Съдействат за лесен достъп на американските туристи до информационните услуги на посолството на САЩ
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

От страна на посолството на САЩ у нас потърсиха съдействието на Община Видин, за да се намери по-ефективен начин американските туристи, посещаващи града, да се свържат с представителството на страната им. От общината бе предложeно информацията с нужните контакти да бъде поставена на видно място на най-посещаваните туристически обекти и бюра, като допълнително ще бъдат изработени и стикери.

Запознават фермери със задължения и санкции
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Областна дирекция "Земеделие" във Враца покани всички животновъди от областта на обучение, което е част от Националната обучителна кампания за болестите по животните. Мероприятието е организирано от Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните. Кампанията беше предприета, тъй като собствениците на животни често не спазват ветеринарномедицинското законодателство.

Врачанската връзка с Ботевия род
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

Кирил Андровски Един от най-известните у нас родове е така нареченият Ботев род. Той е комплекс от различни клонове, който обединява повече от 700 представители. Някои от тях достигат над 180 членове - Нектариеви от Сопот, Накови - 80, Слепови - 50. А Печевите от Карлово - над петдесет. Характерно за родовете е, че обичат България и посвещават живота си за повишаване благосъстоянието на българския народ, участват в борбата за свобода и независимост, за вяра и възтържествуване на българския дух.

Недоволен младеж си "върна" на къщата
07 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Полицията установи извършителят, счупил прозорците на къща в с.Паволче. След проведени издирвателни мероприятия е установено, че деянието осъществено от 23-годишния А.А. от същото село. На 1 септември младежът успял да счупи 9 стъклопакета на частния дом.

Дъб от Врачанско се бори да победи в конкурса „Дърво с корен 2015”
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

180-годишен горун (зимен дъб) от врачанското село Соколаре се бори тази година в конкурса "Дърво с корен 2015". Столетникът е номиниран от местното Народно читалище "Н. Й. Вапцаров - 1920". Преди стотици години около село Соколаре, Врачанска област, се е простирала вековна дъбова гора. В нея са виели гнезда на соколи.

Перната знаменитост полетя за първи път
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

В първите дни на октомври бебето лешояд Мишел напусна своята ниша във Врачански Балкан. Това е първият белоглав лешояд, излюпен и отгледан в района от близо 70 години насам, припомнят от "Зелени Балкани". От неправителствената организация споделят и че най-сетне са успели да разгадаят и кои са родители на Мишел.

Местни творци четоха стихове по повод Международния ден на поезията и музиката
07 октомври 2015 г - ZovNews.com

По повод Международния ден на поезията и музиката Клуб на дейците на културата във Враца организира литературно четене. Свои лирични творби представиха врачанските автори Върбан Велчев, Иван Пенев, Татяна Стоянова, Георги Ралчев, Диана Николчева, Стефчо Добрев, Анета Дилова, Златка Петрова, Ботьо Гарвански, Валентина Панова, Дарина Цветкова, Ирена Върбанова, Ваня Попова, Димитър Иванов.

Полицията в Монтана - с нов началник
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 05.10.2015 г. гл. инспектор Илиян Филипов е назначен за началник на РУ МВР в гр. Монтана. Той е завършил АМВР в гр. София, магистър "Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". Назначен е в РУ Монтана през 1996 г. в криминална полиция.

Издирват ловна пушка
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Полицията във Вълчедръм обяви за общодържавно издирване ловна пушка. При проверка в дома на собственика на пушката - 53-годишния С.Г. в с. Черни връх относно съхранението на ловно огнестрелно оръжие е установено, че ловна пушка "ИЖ 58", кал. 16, липсва от металната каса, предназначена за съхранението й.

Нападнаха възрастна жена в дома й
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Двама неизвестни са ограбили възрастна жена в с Дъбова махала, съобщават от ОД на МВР Монтана. Двамата проникнали през незаключена входна врата на лятна кухня в двора на жената и й поискали всичките налични пари, като и мобилния й телефон. Жената, която в момента гледала телевизия, станала и дала 27-те лева, които имала в дамската си чанта на единия от мъжете, като им обяснила, че телефон няма.

Жена си отмъсти на друга с брадва
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Вбесена жена накълца входната врата и прозорците на къща на друга жена в Берковица. Нападението станало посред бял ден - около 9,30 ч., на 5 октомври. Къщата с разбитите прозорци и врати е собственост на 38-годишната В.Т. от балканския град. След издирвателни мероприятия е установено, че извършителка е 41-годината А.

Община Видин съдейства на американското посолство
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

От страна на посолството на САЩ у нас потърсиха съдействието на Община Видин, за да се намери по-ефективен начин по който американските туристи, посещаващи града, да се свързват с представителството на страната им. От страна на общината бе предложено информацията с нужните контакти да бъде поставена на видно място на най-посещаваните туристически обекти и бюра, като допълнително ще бъдат изработени и стикери.

Кръстьо Петков: Златко Живков е един от силните кметове в Северна България
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

"Трябва да се заложи на силните кметове . Те винаги теглят нещата напред, а има и критерии по които могат да се определи кои са силни и кои не. Посочих Златко Живков като един от силните кметове в Северна България". Това заяви професор Кръстьо Петков на кръгла маса на тема " Интелигентният град - икономически, екологически и социални измерения".

Йорданка Фандъкова и Янка Такева подкрепиха кандидата на ГЕРБ в Монтана инж. Дилян Димитров.
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Синдиката на Българските учители към КНСБ Янка Такева гостуваха в Монтана и подкрепиха кандидата за кмет на областния град от ГЕРБ Дилян Димитров. На конференция в областната управа в Монтана, организирана от депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, бяха коментирани новият закон за училищно и предучилищно образование, увеличението на учителските заплати, делегираните бюджети на училищата и други въпроси около работата на учителите.

Синдикатът на българските учители подкрепи кандидатурата на Николай Иванов
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

По повод Международния ден на учителя, независимият кандидат за кмет Николай Иванов се срещна с учителите от Враца. На поканата му се отзоваха близо 200 преподаватели от училища и детски градини. Преди година Синдикатът на българските учители удостои Николай Иванов с най-високо звание - най-добрият социален партньор кмет за 2014 г.

Врачански творци четоха стихове
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

По повод Международния ден на поезията и музиката Клуб на дейците на културата във Враца организира литературно четене. Свои лирични творби представиха врачанските автори Върбан Велчев, Иван Пенев, Татяна Стоянова, Георги Ралчев, Диана Николчева, Стефчо Добрев, Анета Дилова, Златка Петрова, Ботьо Гарвански, Валентина Панова, Дарина Цветкова, Ирена Върбанова, Ваня Попова, Димитър Иванов.

Социални асистенти ще стачкуват, не са взимали заплати от август
06 октомври 2015 г - ZovNews.com

Пред стачни действия са социалните асистенти от Монтана. Мотивът за недоволството им е, че от месец август досега не са получавали трудовите си възнаграждения. Асистентите са наети по европейски проект. Много от тях са роднини на хората, за които се грижат, и на практика въпросните възнаграждения са единственият доход в семействата.

ВМРО подкрепи финансово самодейци за участие във фестивал на патриотичната песен
06 октомври 2015 г - ZovNews.com

Красимир Богданов: Управляващите трябва да са с лице към проблемите на хората от крайните квартали на града и жителите на селата във Врачанската община. Кандидатът на ВМРО-БНД за кмет на Враца Красимир Богданов и представители от листата на организацията за общински съветници се срещнаха с жители на селски райони в общината.

Патриотите чуха проблемите на търговците и уважиха творците на поезия
06 октомври 2015 г - ZovNews.com

Кандидатът за кмет на Враца от ВМРО-БНД и представители от листата на организацията за общински съветници се срещнаха със собственици на обекти в територията на складовата база на ОКС в града. Търговците споделиха за неудобствата, които са им причинили строителните работи по проекта на водния цикъл и недоволството си, че подизпълнителите не са съобразили дейностите си с най-натоварения сезон и трафик в района.

Николай Иванов се срещна с клубовете по плувни спортове
06 октомври 2015 г - ZovNews.com

Независимият кандидат за кмет на Враца Николай Иванов присъства на откриването на новия сезон по плувни спортове. Кандидатът за кмет се срещна с представители на клубовете, които благодариха за съдействието при оборудването на залата за силови тренировки. На същата зала е направен и освежителен ремонт.

Лютаджик благодари на Николай Иванов
06 октомври 2015 г - ZovNews.com

Жителите на Лютаджик благодариха на независимия кандидат за кмет на община Враца Николай Иванов за това, че през изминалите четири години в селото значително е подобрена инфраструктурата. "Трябва да признаем тези усилия на Николай Иванов. Лютаджик е село, в което 90 процента от улиците и тротоарите са ремонтирани" - похвалиха се те.

Образование според нуждите на бизнеса ще реализират ГЕРБ през следващия мандат
06 октомври 2015 г - DarikNews.bg

Образование, ориентирано към нуждите на бизнеса, изравняване на условията в детските градини и училищата в града и селата на община Враца, модерна спортна инфраструктура във всяко училище и разширяване на възможностите за висше образование във Враца са само част от мерките, заложени в управленската програма на ГЕРБ и Калин Каменов за следващите 4 години.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
07 октомври 2015 г
06 октомври 2015 г
05 октомври 2015 г
03 октомври 2015 г
02 октомври 2015 г
01 октомври 2015 г
30 септември 2015 г
29 септември 2015 г
28 септември 2015 г
25 септември 2015 г
24 септември 2015 г
23 септември 2015 г
21 септември 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2015 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg