Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Снимки   Хороскоп   Запознанства   Момичета   Обяви   Тестове   Вицове
16 април 2014 г.
74  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Партиите се разбраха за съставите на СИК
16 април 2014 г - DarikNews.bg

Само за 10 минути представителите на политическите партии и коалиции, които ще имат свои членове в секционните избирателни комисии се разбраха за съставите на СИК в община Враца. Всички единодушно приеха разпределението, изготвено от отдела "Работа с кметствата, обслужване на общинския съвет и АСД" в общинската администрация, който е пряко ангажиран с организацията на предстоящия евровот.

Пътят Враца-Мездра като "скоростна" отсечка за млади водачи
16 април 2014 г - DarikNews.bg

Лек автомобил, движещ се с 252 км в час, е засекла стационарната камера на пътя Враца - Мездра, съобщиха от "Пътна полиция" Враца, цитирани и от Нова тв.Водачът, който управлявал мощна немска кола, не е местен. Той буквално "прелетял" ниско на правата отсечка, при максимално допустима скорост на този път от 90 км в час.

ВК "Бдин-Вида" - победител във Великденския турнир по волейбол
16 април 2014 г - DarikNews.bg

Великденският турнир по волейбол за момичета се проведе в Спортна зала "Фестивална" във Видин. Организатори на събитието бяха Община Видин и Волейболен клуб "Бдин-Вида". Финалният мач се разигра между ВК "Ботев", гр. Враца и домакините от "Бдин-Вида". Най-добри в турнира се оказаха момичетата от Видин.

Кмет и губернатор се хванаха „гуша за гуша” заради земя
16 април 2014 г - ZovNews.com

Земеделска земя, общинска собственост, вкара в съда кмета на Бяла Слатина Иво Цветков и врачанския губернатор Венцислав Василев. Утре в Административния съд на Враца стартира процесът, който трябва да определи дали близо 520-те декара земя в Бяла Слатина са отдадени правомерно под наем на дружеството "Клас - ПД" от Мездра.

Намериха дрога
16 април 2014 г - ZovNews.com

На 14 април в полицейското управление на Враца е получено съобщение от 36-годишен жител на областния град, който заявил, че пред кафене в ж.к. "Сениче" мъж му е дал шест полиетиленови сгъвки с бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест то е реагирало на хероин. Работата по случая продължава.

Проверяваха фирми
16 април 2014 г - ZovNews.com

Специализирана полицейска проверка се проведе в територията на Мездра. Органите на реда са проверявали 140 човека, 67 моторни превозни средства, 14 питейни заведения, както и пет фирми, изкупуващи метали. Железничарските ченгета са провели и беседи с пет човека. Констатирани са общо 32 нарушения, които са санкционирани с 19 акта и пет фиша.

Наближава Националната фармацевтична конференция
16 април 2014 г - ZovNews.com

Враца ще бъде домакин на Национална фармацевтична конференция на тема :"Да възстановим екстемпоралната рецептура и променим българската фармация". Мероприятието ще бъде на 26 април в Градската концертна зала. Ще присъстват председателят на Съюза на българските фармацевти проф. Илко Гетов, деканът на Фармацевтичния факултет и завеждащ катедрата по технология проф.

Първа жалба в Районна избирателна комисия
16 април 2014 г - ZovNews.com

Първата жалба, получена в Районната избирателна комисия по повод предстоящите евроизбори, е вече факт. С нея е направено искане за възстановяване на закрита избирателна секция № 23 в село Бутан, община Козлодуй. Оплакването е подадено от Невелин Найденов, Юлиян Ангелов, Герго Цветков, Петър Владимиров и Рубин Владимиров.

Виден кулинар ще журира местни баници
16 април 2014 г - ZovNews.com

Видният кулинар Иван Звездев тази година ще е председател на журито на Празника на баницата във врачанското село Баница, който ще се проведе на 17 май. От екипа му вече са потвърдили неговото тридневно гостуване в региона. Освен да оценява вкусните печива, Звездев ще гостува и в селата Паволче, Челопек и Згориград, където местните майсторки ще му покажат традиционни врачански рецепти.

Депутат иска оставката на селски първенец
16 април 2014 г - ZovNews.com

Кметът на белослатинското село Галиче Ценко Чоков да си подаде оставката като управник на населеното място. За това призова депутатът от ДПС и лидер на ромите в страната Александър Методиев. Той е категоричен, че ще поиска проверка от компетентните органи на кметското управление, което продължава вече четвърти мандат.

Осъдиха гимназия за незаконно уволнение
16 април 2014 г - ZovNews.com

Преподавателка осъди Професионалната техническа гимназия "Никола Вапцаров" във Враца. Училищното ръководство бе изправено на подсъдимата скамейка заради неправомерното освобождаване на Миглена Р. от длъжността старши учител по практическо обучение. В съдебната зала тя бе категорична, че отстраняването й от работа е неправомерно.

Обществена пералня ще обслужва детски заведения
16 април 2014 г - ZovNews.com

Обществена поръчка за пране, гладене, сушене, опаковане и транспортиране на спално бельо, одеяла, покривки, пердета и униформи за детските градини и техните филиали в община Враца обявиха от кметската управа в града. Основните изисквания към изпълнителя са да осигурява транспорт от и до съответните детски заведения, както и да пере, глади, суши и опакова вещите със свои материали и техника.

Недка Димитрова: „Великден е най-семейният християнски празник”
16 април 2014 г - ZovNews.com

Недка Димитрова е родена в гр. Сухиндол, област Велико Търново. Завършва средно образование в СПУ "Бачо Киро" - Павликени. През 1977 г. придобива висше образование във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", специалност "История". От 1987 г. до настоящия момент е уредник в отдел "Етнография" на Регионалния исторически музей-Враца.

Отпускат стипендии за студенти от ромски произход
16 април 2014 г - ZovNews.com

Областна администрация - Враца уведомява всички студенти и кандидат-студенти, че Ромският образователен фонд отпуска стипендии за студенти от ромски произход на база академични постижения. Кандидатстването става изцяло по електронен път. Крайният срок за изпращане на документите е 26 май 2014 година, за кандидатстване за стипендии за студенти в медицинските университети и колежи, както и за обучение по право и хуманитарни науки - 2 юни 2014година.

Откриват училище и университет чрез Панаир на образованието
16 април 2014 г - ZovNews.com

Трето издание на Панаир на образованието се проведе вчера във Враца. В него по традиция участват всички начални, средни и профилирани училища и професионални гимназии в града. За първи път в изложението се включват Центърът за кариерно развитие във Враца, филиалите на Медицинския университет - София и на ВТУ "Св.

Показваха знания в състезанието „Познавам ли моята България?”
16 април 2014 г - ZovNews.com

Отбори от четири врачански училища вчера показваха знания в интерактивната игра "Познавам ли моята България?". Това състезание е поредната инициатива в новия сезон на Програмата за патриотично възпитание на Община Враца. Играта протече в три кръга, а участниците бяха от СУ "Св. Климент Охридски", СОУ "Отец Паисий", СОУ "Христо Ботев" и СОУ "Никола Войводов".

БЪДЕЩИ ДИЗАЙНЕРИ ПРОВЕДОХА ПРАКТИКА
16 април 2014 г - ZovNews.com

Приключи дейността на следващата група по специалността "Мултимедиен дизайн" от врачанската Професионална гимназия "Димитраки Хаджитошин" по проект "Ученически практики", осъществяващ се с финансовата подкрепа на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". В продължение на няколко месеца трима ученици от 12 клас, специалност "Компютърна графика", отработиха 240 ч.

Пътешественикът Любчо Куртелов стигна до крайискърски град
16 април 2014 г - ZovNews.com

Пътешественикът Любчо Куртелов от Охрид посети Мездра в рамките на своята велосипедна обиколка из Македония и България. При краткия си престой в крайискърския град той разгледа Археологически комплекс "Калето", придружаван от председателя на Общинския съвет Делян Дамяновски и от група приятели от ВМРО.

Организират авиошоу за Великден
16 април 2014 г - ZovNews.com

За трета поредна година Берковица ще посрещне Великден с авиошоу. Полети с балон и автожир са сред атракциите на 19 и 20 април в местността Хмела край града. Събитието е под патронажа на кмета на Община Берковица Димитранка Каменова. В спектакъла ще участват още моторни и безмоторни парапланери, моторни и безмоторни делтапланери и парашутисти.

Представиха премиера на „Сватбата на Фигаро”
16 април 2014 г - ZovNews.com

Великолепна премиера подариха от Народно читалище "Постоянство"1856 на приятелите и почитателите на театралното изкуство в Лом. Комедията "Сватбата на Фигаро" на френския писател, драматург и публицист Пиер Огюстен дьо Бомарше, беше представена блестящо на ломска сцена, а спектакълът препълни до краен предел читалищния салон.

„Басейн” отново на върха в класация
16 април 2014 г - ZovNews.com

За поредно, трето издание, врачанската група "Басейн" покори музикалната класация Ново 10+2 по БНТ с песента си "Грим". Тази седмица състезанието беше изключително оспорвано и до последно не се знаеше кой ще заеме челната позиция в музикалната класация. Все пак "нашите хора" успяха да се справят с конкуренцията и да заемат за пореден път най-високото място в класацията.

Показват в изложба българските институции във видинско след Освобождението
16 април 2014 г - DarikNews.bg

Документална изложба "Институции на държавността – от Освобождението до Независимостта" организират днес Областна администрация Видин и Държавен архив. Поводът е 135-годишнината от приемането на Търновската конституция. Очаква се на събитието да присъстват Георги Чернев, главен секрeтар на Държавна агенция "Архиви" и Анна Динева, директор на Регионален държавен архив - Монтана.

По-голям брой безработни сред мъжете през 2013
16 април 2014 г - DarikNews.bg

Коефициентът на безработица в област Враца за 2013 година  е бил по-висок от средния за Северозапада, сочи изследване на НСИ. Спрямо 2012 коефициенът е отбелязал ръст от 5,5 пункта и е достигнал 14,9 %. За сравнение средният за Северозапада е бил 14 %, а за страната – около 12,9 %. За отчетния период безработните лица са били 10.

Избран е изпълнителя на ремонтните дейности на изгорелия храм „Свети Николай“
15 април 2014 г - tv-vratsa.bg

Избран е изпълнителят на аварийно – възстановителните и строително – ремонтните дейности на изгорелия храм „Свети Николай“ в центъра на Враца. За победител в обявената обществена поръчка е определена врачанската фирма „Строителство на сгради и съоръжения“. Договорът за изпълнение, Общината ще сключи след изтичането на срока за обжалване на резултатите.

Акция на КАТ
15 април 2014 г - tv-vratsa.bg

Акция по метода на широкообхватния пътен контрол се проведе днес в района на Железния мост, на изхода за Монтана. В рамките на няколко часа, служителите на КАТ установиха редица нарушения, които бяха санкционирани с актове и фишове.  

Акция за следене на скоростта
15 април 2014 г - tv-vratsa.bg

Европейската мрежа на службите „Пътна полиция“ в страните членки на Евросъюза провеждат акция за спазването на скоростния режим от водачите. Акцията стартира вчера и ще продължи до края на седмицата. Скоростта на движение на територията на област Враца ще се следи във всички точки, фиксирани за това.

Полицията установи извършителката на двете нагли кражби
15 април 2014 г - tv-vratsa.bg

Полицията установи извършителката на двете нагли кражби, извършени миналата седмица в аптека във Враца. Потърпевшите бяха възрастни врачанки.

Кредитиране на земеделските производители
15 април 2014 г - tv-vratsa.bg

Националният гаранционен фонд е подкрепил отпускането на кредити за над 110 милиона лева на земеделски производители с проекти финансирани от програмата за развитие на селските райони. За област Враца издадените от фонда гаранции са за 500 000 лева за четири инициативи. Подпомагат се основно малки и средни производители, като днес във Враца бяха представени възможности и условията за получаване на гаранции от фонда.

Панаир на образованието
15 април 2014 г - tv-vratsa.bg

За трета поредна година община Враца осигури възможност на всички училища и професионални гимназии да представят своите постижения и възможностите за обучение и развитие на учениците. В станалия традиция „Панаир на образованието“ тази година се включиха и филиалите на висшите училища във Враца и центъра за кариерно развитие.

Маратон на четенето
15 април 2014 г - tv-vratsa.bg

В рицари на книгата се превърнаха днес учениците от СОУ „Васил Кънчов“. Училището за поредна година се включи в инициативите от програмата на националната кампания „Маратон на четенето“.

Омайваме Иван Звездев с вкусни манджи
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Видният кулинар Иван Звездев тази година ще е председател на журито на Празника на баницата във врачанското село Баница, който ще се проведе на 17 май. От екипа му вече са потвърдили неговото тридневно гостуване в региона. Освен да оценява вкусните печива, Звездев ще гостува и в селата Паволче, Челопек и Згориград, където местните майсторки ще му покажат традиционни врачански рецепти.

Водачите - сравнително изпълнителни
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Пътна полиция"-Враца проведе днес следобяд акция по метода "широкообхватен пътен контрол". Проверени са 45 моторни-превозни средства, като са констатирани 17 нарушения. Нарушителите са санкционирани с 5 акта  и 12 фиша. С технически неизправни автомобили са били 5-ма водачи, без включени светлини – 5, без винетки – 4, без колан – 1.

Обособяват места за прием на документи след 7-и клас
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Документите за прием на ученици след 7-и клас ще се подават на едно място, дори ученикът да кандидатства за повече училища, съобщиха от РИО на МОН Враца. Документите ще могат да се подават в 6 специално обособени места в областта. За Враца – в Центъра за кариерно ориентиране, който се намира на първия етаж в сградата на инспектората.

Пътешественикът Любчо Куртелов от Охрид посети Мездра
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Пътешественикът Любчо Куртелов от Охрид посети гр. Мездра в рамките на своята велосипедна обиколка из Македония и България. При краткия си престой в крайискърския той разгледа Археологически комплекс "Калето", придружаван от председателя на Общинския съвет Делян Дамяновски и от група приятели от ВМРО.

Кражба на проводници
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Над 100 метра проводници са били откраднати от улични мрежи в с.Акациево, видинско. В късния следобед, вчера в дежурната част на полицията е получен сигнал за кражбата. Неизвестният извършител е отрязал чрез използване на техническо средство 70 метра меден проводник, собственост на ЧЕЗ и 35 метра меден проводник, захранващ уличното осветление, собственост на кметството.

Работни срещи по общини на тема пожарна безопасност
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Ръководството на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението"-Видин инициира работни срещи с кметовете на общини. Целта е подобряване на взаимодействието между звената за пожарна безопасност и защита на населението и органите на местната власт. На срещите ще се разискват въпроси свързани с предприемането на конкретни превантивни мерки за осигуряване пожарната безопасност във връзка с предстоящите избори, пожароопасния сезон в горите и жътвената кампания.

Ученици се състезаваха по родолюбие
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Отбори от четири врачански училища днес показваха знания в интерактивната игра "Познавам ли моята България?". Това състезание е поредната инициатива в новия сезон на Програмата за патриотично възпитание на Община Враца. Играта протече в три кръга, а участниците бяха от СУ "Св. Климент Охридски", СОУ "Отец Паисий", СОУ "Христо Ботев" и СОУ "Никола Войводов".

Панаир на образованието се провежда във Враца
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Трето издание на Панаир на образованието се провежда днес във Враца. В него по традиция участват всички начални, средни и профилирани училища и професионални гимназии в града. За първи път в изложението се включват Центърът за кариерно развитие във Враца, филиалите на Медицинския университет – София и на ВТУ "Св.

Една година работа на центровете за "Домашни грижи"
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Първата година от работата на Център"Домашни грижи" в гр. Оряхово ще бъде отбелязана днес в крайдунавския град. Центърът е създаден в рамките на пилотен проект "Домашни грижи за независим и достоен живот", който се осъществява от Български Червен кръст, в партньорство с Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването и Швейцарския Червен кръст.

Продължава представянето на конкурса за младежки проекти
15 април 2014 г - DarikNews.bg

Областен информационен център (ОИЦ) – Видин проведе четвъртата си среща с ученици, посветена на конкурса за младежки проект под мотото "Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти". Националният конкурс е първата за този програмен период инициатива на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
16 април 2014 г
15 април 2014 г
14 април 2014 г
12 април 2014 г
11 април 2014 г
10 април 2014 г
09 април 2014 г
08 април 2014 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Запознанства| Малки обяви | Момичета | Тестове | Вицове
© 1998-2014 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg