Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
26 февруари 2020 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Парфюми с жасмин – великолепие без граници
01 октомври 2019 г - https:// parfium.bg/

Трудно е да си представим модерната парфюмерия без използването на една специална съставка - жасмин. Растението с право носи титлата цар на цветята. Много нишови парфюми са със страстни и вълнуващи нотки, тръпчиви и свежи, в същото време горчиви и нежни заради този компонент в тях. В някои парфюмни композиции жасминът е с водеща роля, а в други - е с по второстепенна позиция.

Скритата шпионска камера – вашият най-добър съюзник и съветник
30 юли 2019 г - https://spy.bg

Живеем в модерни и доста несигурни времена. Никой не е застрахован от измама, лъжа, клевета, ограбване на имущество и други набези в личното пространство. Но за разлика от преди, днес вие можете да бъдете една крачка пред вашите врагове, при това съвсем лесно. С помощта на скрити шпионски камери, които ви дават информацията, от която се нуждаете напълно достоверно и безпристрастно – просто нещата такива, каквито наистина са.

Парфюми с ванилия – изискана изтънченост за прелъстяване
29 май 2019 г - parfium.bg

Първата ми среща с парфюм с ванилия се случи по време на следването ми в университета, на едно парти, когато усетих до мен топъл облак от сладникав изискан марков парфюм. Обърнах се и видях страхотна мацка, беше руса, красива и с перфектни зъби, а фактът, че миришеше на прясно изпечени захарни бисквитки с ванилия, я правеше просто неустоима.

Кухни и минимализъм – решението е просто
22 май 2019 г - https://kuhnia.bg/

Минимализмът – защо все по-често говорим за това при интериора на дома, а днес, в частност, и при кухните? Минимализмът е изборът на хората от по-големите градове, както и тези, които са перфекционисти. Този стил е предпочитан и от хората с активен начин на живот, които са изискани естети. Реално този стил в интериорния дизайн възниква след възхода на модернизма и в основата е японската култура и философия.

Особености при покупката на геймърски компютър
15 април 2019 г - news.vratza.com

Ако сте запален фен на компютърните игри и отдавна си мечтаете за геймърски компютър, вероятно вече донякъде сте наясно от каква машина имате нужда. Обикновеният компютър, предназначен за работа, не може да се сравнява с мощните машини, които новите игри изискват, за да ви разкрият своя напълно различен и изпълнен с емоции свят.

Рецептата за парфюма на баба с етерични масла
11 март 2019 г - https://parfium.bg/

Бях очарована от парфюма на баба като дете. Мирисът остана запечатан в паметта ми и аз осъзнах, че най-ранните ми спомени са били свързани с конкретен аромат: специалния парфюм на баба. Когато бях на шест, със сестра ми решихме, че искаме да направим свой собствен дамски парфюм и да се опитахме да създадем парфюм от листенца от роза, лайка, вода и други неща, открити в градината.

Тенденции в декорацията през 2019
13 ноември 2018 г - https://benchtalks.com/

Вероятно вече сте чели нашите материали за декорацията на стените у дома, и ако имате интерес в тази област, то настоящата статия ще ви бъде също толкова интригуваща и полезна. Повечето от дизайнерските идеи за следващата година са свързани с външния свят - от огромните разстояния в космоса до дълбините на морето.

Какво да очакваме от скока с бънджи?
13 ноември 2018 г - Adventures.bg

Скачането с бънджи е занимание за смелите и силните. Нищо не може да се сравни с удоволствието да се изправиш лице в лице с риска, надсмивайки се над страховете си. Затова и феновете на този екстремен спорт продължават да се множат – съвременният живот изисква от нас да бъдем волеви, непреклонни пред трудностите и успешни.

Какво да се направи в случай на неочаквани разходи?
04 април 2018 г - https://www.vivus.bg/

Никой не е застрахован от лошо стечение на обстоятелствата или от спешна нужда от пари. На много хора поне веднъж им се е налагало да търсят заем, за да покрият непредвидени разходи. А те могат да бъдат най-различни и от всякакво естество – ремонт на автомобила, на счупена техника, медицински услуги, покупка на медикаменти.

Защо да наемете фирма за чистене след ремонтни работи и строителство
23 февруари 2018 г - news.vratza.com

След определен период на обитаване на едно жилище неминуемо се налага да се направи ремонт. С времето всичко се зацапва, потъмнява или подменя цвета си и става доста неприятна гледка. Друга причина може да е свързана с факта, че както във всичко друго така и при апартаментите и жилищата, като цяло също има мода.

Как да намерите добра компания за извозване на отпадъци
23 февруари 2018 г - news.vratza.com

Когато ремонта е в разгара си, във всички случаи след него остават множество строителни отпадъци от дърво, счупени тухли, стъкла, пластмаси, вредни за здравето и други елементи. Към всичко това идват законите, които трябва да са съобразите от самите съвестни граждани, както и отговорността, която сами носим пред природата, съседите и себе си.

Най-търсените професии в Европа
06 февруари 2018 г - Promedica24

Използвайки високите технологии и средствата за комуникация все повече и повече в ежедневието си, ние започваме да мислим, че в бъдеще най-търсените професии ще бъдат свързани с тези отрасли на бизнеса. Може би се чудите кои са най-търсените професии в света към настоящия момент? Дали и в останалите държави в Европа, дигиталните специалисти са така търсени, както у нас?

Да изгоним влагата от дома
03 декември 2017 г - 8pk.net

Решението за премахване на влагата е снабдяване с влагоабсорбатор, който, както името подсказва, е създаден за да поглъща влагата. На пазара има огромно разнообразие от влагоабсорбатори, и тук ще се опитам да разсея малко неяснотите свързани с избора на влагоуловител за дома. На първо място, абсорбаторите на влага се делят на пасивни и активни*.

Как да се предпазим от кариеси?
01 декември 2017 г - interesnoto.com

Най-добрият начин за предотвратяване на кариес на зъбите е редовната устна хигиена и редовните стоматологични прегледи. Под устна хигиена трябва да разбирате миене на зъбите най-малко два пъти на ден (максимум три пъти), за предпочитане е сутрин и вечер (по възможност с детска електрическа четка за зъби) и използването на конци всеки ден.

Декорация за дома с картини с коне
13 ноември 2017 г - https://benchtalks.com/

Конете са наистина уникални същества и хората са привлечени от тях – и се възползват от силата им – от много, много отдавна. При класическите приложения на фън шуй, образът на коня носи енергията на успеха, славата, свободата и скоростта. Разбира се, това са чувствата, които повечето от нас свързват с енергията на коня!

Електрическа четка за зъби - струва ли си?
13 ноември 2017 г - http://www.elis.bg/

Четките за зъби са, както знаем, един важен и изключително необходим инструмент за почистването и поддържането на оралната хигиена. Напредването на технологиите се е отразило и в стоматологията, чрез създаването на електрическите четки за зъби, за които се счита, че са значително по-ефективни от стандартните.

Пари от Интернет
02 октомври 2017 г - Benchtalks.com

Дори и да не обичаме парите, имаме нужда от тях. А какъв по-приятен начин да изкараме пари, от това да печелим докато правим нещо интересно и полезно – или казано по друг начин: Как да печелим пари от Интернет? В Benchtalks.com започваме нова поредица от статии, които ще имат за цел да помогнат на хората с афинитет към интернет и социалните мрежи да увеличат своите доходи с приятна „надомна работа“, при това без да променят онлайн навиците си драстично.

Всичко за ползите от селена
12 септември 2017 г - lechitel.eu

Може би сте забелязали, че през последните няколко десетилетия доста често се говори за селена и за неговото полезно въздействие върху организма. В тази статия ще ви разкажем повече подробности относно известния минерал и ще обърнем внимание най-вече на какво точно помага той, как да си го набавим в ежедневието и каква е препоръчителната доза, от която се нуждае всеки организъм.

Непретенциозните домашни любимци
04 септември 2017 г - nehape.com

Днес ще поговорим за един малко по-различен вид домашни любимци, а именно декоративните рибки. Казваме „малко по-различен“ просто защото за тях се изискват сравнително по-малко грижи, от колкото за някое куче или котка. Е, няма да можете да ги гушкате и разхождате, но за сметка на това те ще донесат в дома ви хармония и красота.

Всичко за фентъзи жанра
25 август 2017 г - benchtalks.com

Фентъзи жанрът е толкова всеобхватен и разнообразен, че трудно може да му се даде конкретна и точна дефиниция. Обикновено творбите от този стил, независимо дали става дума за литература или кино, включват в себе си елементи от митологията, фолклора, както и сюжети или същества, описвани в класическите вълшебни приказки.

Как да украсим дома си?
17 август 2017 г - benchtalks.com

Всички знаем, че най-важното нещо във всеки дом е уютът. Има безкрайно много начини, чрез които да внесем вкъщи това така приятно усещане за уют и един от тях е именно чрез нашите спомени. Какво по-хубаво от това навсякъде в дома ви да се любувате на запечатаните прекрасни моменти, прекарани със семейството и приятелите ви?

Топ 10 на най-добрите бизнес лимузини в света
13 август 2017 г - benchtalks.com

Днес ще ви представим 10 от най-добрите бизнес лимузини правени някога, като по никакъв начин не слагаме на последно място никое от тези произведения на изкуството. Напротив, искаме да отдадем уважението си на всяка една от тях и за това направихме специално за вас класацията Топ 10 на най-хубавите бизнес автомобили 10.

Как се избира преса за коса и за обем
10 август 2017 г - benchtalks.com

Пресата за обем е специфичен тип преса за коса, чрез който да увеличите визуално обема на косата си. Това е едно страхотно пособие, подходящо особено за дамите с тънки и рядки коси. Обработването на косата с този вид преса се извършва само в корените, като в зависимост от вашето желание, можете да тупирате след това за още по-голям ефект.

Дърво падна върху автомобил в движение
30 януари 2017 г - DarikNews.bg

Видинчанка сигнализирала на тел.112 за това, че управлявайки лек автомобил "Сеат Толедо" по пътя между селата Арчар и Мали Дреновец дърво паднало върху автомобила й. Пристигналата на мястото дежурна оперативна група извършила оглед. Установено било, че неизвестни лица извършвали незаконна сеч от горския фонд в близост до пътя, а едно от отсечените дървета при падането причинило щети по колата – счупило предно панорамно стъкло, десен фар, предна декоративна решетка и изкривило предната регистрационна табела.

Засякоха две нерегистрирани коли
30 януари 2017 г - DarikNews.bg

Двама водачи, шофирали нерегистрирани автомобили, засякоха служители на полицията в Монтана.   Първият - Т.В./23 г./ от гр. Монтана, управлявал лек автомобил "БМВ" с поставени български транзитни табели, но нерегистриран по надлежния ред в последствие. По случая е образувано бързо производство в РУ Монтана.

Млад водач изпадна в кома след катастрофа
30 януари 2017 г - DarikNews.bg

Двама са пострадали при катастрофа, станала предишната нощ в село Лехчево. Водачът на лек автомобил "Фолксваген Венто" с монтанска регистрация при движение с несъобразена с пътните условия скорост загубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение, колата се завъртяла странично и с дясната си част се блъснала в стълб от електропреносната мрежа.

Пожари унищожиха построили в монтанско
30 януари 2017 г - DarikNews.bg

За пожар в три постройки в монтанско съобщават от ОД на МВР. Тази нощ в Берковица е получен сигнал на тел.112, за горяща паянтова постройка на ул. "Митрополит Кирил". На място е извършен оглед. Установено е, че постройката е свързана към електропреносната мрежа. По данни на съседи имотът е необитаем, като на този етап собственикът не е установен.

Засякоха жител на Буковлък с тютюн без бандерол
30 януари 2017 г - DarikNews.bg

По време на специализирана полицейска операция, в село Борован е спрян за проверка лек автомобил "Опел Астра", управляван от С.М./29г./ от с. Буковлък. В автомобила са намерени  38 кг. нарязан тютюн без български акцизен бандерол.

Партиите не се разбраха за зам.председателите на СИК
29 януари 2017 г - DarikNews.bg

Областният управител на област Враца Малина Николова проведе днес консултации с представителите на всички парламентарно представени партии и коалиции за назначаване на състав на Районна избирателна комисия в 6-ти МИР – Враца в насрочените избори за народни представители. Присъстващите бяха запознати с Решение № 4130-НС от 26.

Партиите не се разбраха за зам.председателите на РИК
29 януари 2017 г - DarikNews.bg

Областният управител на област Враца Малина Николова проведе днес консултации с представителите на всички парламентарно представени партии и коалиции за назначаване на състав на Районна избирателна комисия в 6-ти МИР – Враца в насрочените избори за народни представители. Присъстващите бяха запознати с Решение № 4130-НС от 26.

Мъж "забравил" за канабиса в джоба си?
29 януари 2017 г - DarikNews.bg

Млад мъж, влязъл в полицията да подаде сигнал, бил спипан с канабис, съобщиха от ОД на МВР Враца. 29-годишнят Т.К  загубил документите си за самоличност и отишъл да съобщи в РУ Козлодуй. На място на мъжа била извършена проверка, при която полицейският служител открил пакетче със зелена листна маса. При направения тест се оказало канабис.

Пешеходец в болница след инцидент
28 януари 2017 г - DarikNews.bg

Възрастен пешеходец е в болница след като е бил блъснат от автомобил във Враца. 77-годишният Й.Й. е настанен в болницата в града с фрактура на дясното коляно. Мъжът е ударен от лек автомобил "Дайхатсу" с водач В.В., на 42 години. Причините за злополуката се изясняват. Пробата за алкохол не е отчела употреба на такъв, уточняват от ОД на МВР Враца.

Инфраструктурата – приоритет на бюджет 2017 г на Община Враца
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Общинските съветници от Враца приеха бюджета на общината за 2017 г. "За" гласуваха 22 съветници от групите на ГЕРБ, ВМРО, БДЦ и РБ, "против" бяха Либерален алианс и БСП. Съветниците от Коалиция "НС за Враца" не участваха в гласуването, защото напуснаха залата още преди дебатите. Те внесоха предложение за отмяна на точката за бюджета с мотива, че в него за заложени средства по наредби, които още не са гласувани от съветниците.

Подпалиха автомобил в Козлодуй
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Тази нощ в 01.44 ч.  в  Районното управление "Полиция" в Козлодуй  е подаден сигнал за пожар. Подпален бил  лек автомобил "БМВ 330Д". Колата била паркирана в жк 3 в крайдунавския град.  Огънят бил загасен от местни пожарникари. Все още не е ясно как и защо е била подпалена колата, изясняват се и щетите.

Горя кафене във Враца
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Минути след 19.30 ч. снощи е получен сигнал за пожар в обществено заведение във Враца. Кафенето, където лумнал огъня, се намира жк "Дъбника". Пристигналите на мястото пожарникари угасили пламъците. При разследването било установено, че причината за пожара е електрически уред.

Македонец отказва да напусне България
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Македонец, който е трябвало да напусне България до 20 октомври миналата година и все още не го е направил, е задържан. Той бил открит вчера при специализирана полицейска операция с цел противодействие на незаконната миграция на територията на общините Враца и Криводол. Проверени били места за подслон и пет частни адреса, на които пребивават чужди граждани.

Крадци влизат в незаключени къщи и коли
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Разсеяни стопани се лишиха от свои вещи, заради това, че не са спазили елементарните правила за защита. От незаключен масивен гараж в кв. "Кошарник" в гр. Монтана била извършена кражба на лек автомобил "Шкода Фелиция". Освен, че гаражът бил отключен, контактният ключ на колата бил на таблото. Собственик е Т.

Крадец върна уиски
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Около 18.00 часа снощи жена от град Кула подала сигнал в полицията, че крадец влязъл в парното помещение в дома й. Мъжът се вмъкнал през прозорец на помещението. На тръгване, от съседната стая, си взел бутилка уиски. Полицаите разкрили крадеца – 42-годишният Г. Г. от същия град. Мъжът доброволно предал откраднатото уиски.

Приемат бюджета на Враца за 2017 г.
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Общинският съвет във Враца днес се събира на редовно заседание, на което ще се гледа бюджета на общината за 2017 година. Вносител е кметът Калин Каменов, като рамката на основния финансов документ е 45 175 039 лв по приходната и разходната части.:

Проверки установиха десетки работници без договори
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Четиридесет случая на врачани, които са работили без трудови договори, са били установени при проверки през 2016 г. Това съобщи Румен Младенов – директор на Инспекцията по труда във Враца. Санкциите за работодателя в този случай започват от 1500 лева за първо такова нарушение на трудовото законодателство и стигат до 10 000.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
30 юли 2019 г
23 февруари 2018 г
17 август 2017 г
30 януари 2017 г
29 януари 2017 г
27 януари 2017 г
26 януари 2017 г
25 януари 2017 г
24 януари 2017 г
23 януари 2017 г
20 януари 2017 г
19 януари 2017 г
17 януари 2017 г
13 януари 2017 г
12 януари 2017 г
11 януари 2017 г
10 януари 2017 г
08 януари 2017 г
07 януари 2017 г
02 януари 2017 г
29 декември 2016 г
27 декември 2016 г
23 декември 2016 г

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2020 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg