Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
22 януари 2020 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Бизнес

НСИ: Несигурната икономическа среда ограничава бизнеса
30 януари 2017 г - DarikNews.bg

През януари 2017 г. общият показател на бизнес климата се покачва с 0.8 пункта в сравнение с декември 2016 г., показват данни на Националния статистически институт. Положителната тенденция се отдава на подобрения бизнес климат в промишлеността и сектора на услугите. Как германските инвеститори виждат България?

"Газпром" отчете нов рекорд в газовите доставки за Европа
28 януари 2017 г - DarikNews.bg

"Газпром" постави нов исторически денонощен рекорд за износ в страни извън т. нар. близка чужбина на Русия - извън постсъветското пространство. На потребителите бяха изпратени 636,4 милиона куб. м газ, съобщи руският газов холдинг, цитиран от ТАСС. Текущата седмица е рекордна за "Газпром", който вече четвърти ден поред постига нови абсолютно максимални доставки в Европа за денонощие, изтъква компанията.

Гръцки фермери успяха да блокират границата ни за малко (ВИДЕО/СНИМКИ)
28 януари 2017 г - DarikNews.bg

Гръцки фермери направиха пробив в полицейската блокада на границата ни. Този следобед трактори от пограничните села блокираха за кратко път близо до пункта Промахон, съобщава NOVA. Въпреки засиленото полицейско присъствие, около 16:00 ч. тракторите достигнаха на 200 метра от границата ни при пункта за събиране на тол такси.

Крумова: Няма опасност от спиране на европейски средства за България
28 януари 2017 г - DarikNews.bg

Няма опасност от спиране на европейски средства за България. Това увери в "Седмицата" на Дарик Малина Крумова, служебен вицепремиер по еврофондовете. Крумова обясни, че има само 11 предварителни условия, които не са завършени, но срокът за това е до юни месец тази година. "По-скоро те са изпълнени до голяма степен, т.

Фич понижи вчера кредитния рейтинг на Турция до ниво "боклук"
28 януари 2017 г - DarikNews.bg

Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) понижи вчера кредитния рейтинг на Турция до ниво "боклук", изтъквайки ставащото в политиката и областта на сигурността, което "подкопава икономическите показатели и институционалната независимост", предаде ДПА.Суверенният дълг на Турция бе понижен до "ВВ+" (лат.

В България се продават и най-евтините цигари в ЕС
28 януари 2017 г - DarikNews.bg

Най-евтината храна в Европейския съюз (ЕС) не е в България, а в Полша. Преди нас по евтини храни се нарежда и Румъния. Така, въпреки че доходите ни са най-ниски в ЕС, по отношение на цените на храните за България остава на трето място.Средно в ЕС 16% от разходите на домакинствата са за храна. В Полша цените на храните са 61% от средното за ЕС ниво.

Строят нов град на 20 км от София
28 януари 2017 г - DarikNews.bg

Нов град ще бъде издигнат на 20 км от София. Той ще носи името "Хълмовете на Плана" и ще се намира в Плана планина, между София и Самоков.По проект след седем години броят на жителите му ще достигне 3000. "В града предвиждаме детски градини, основно училище, търговски център, фитнес център, ресторанти.

Близо 29% повече пътувания в чужбина през декемви 2016 спрямо предходната година
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Пътуванията на българи в чужбина през декември 2016 г. са 397.3 хил. или с 28.6 на сто над регистрираните през декември 2015 година, съобщи Националният статистически институт. През декември 2016 г. посещенията на чужденци в България са 531.1 хил. или с 20.4 на сто повече в сравнение с декември 2015 година.

Студенти ще помагат на българските компании
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

Форумът MySuccess.bg 2017 - Аз и БИЗНЕСЪТ! събира студенти и предприемачи на едно място Мениджърите на някои от водещите компании у нас ще се консултират с млади специалисти за преодоляването на реални бизнес предизвикателства по време на форума MySuccess.bg 2017 - Аз и БИЗНЕСЪТ!, който ще се проведе на 23 февруари в Университета за национално и световно стопанство в София.

Банковите лихви продължават да падат и през декември, отчита БНБ
27 януари 2017 г - DarikNews.bg

През декември 2016 г. основният лихвен процент (ОЛП) е 0.00%. В сравнение с ноември 2015 г. ОЛП намалява с 0.01% (пр.п.) , а спрямо ноември 2016 г. запазва нивото си, съобщава Българската народна банка.Средният лихвен процент по депозитите с договорен матуритет за фирмите в левове през декември 2016 г.

КЗП алармира, че се увеличава броят на сигнали с неустановени търговци
26 януари 2017 г - DarikNews.bg

10% повече жалби срещу търговци в Комисията за защита на потребителите (КЗП) за 2016 г. в сравнение с предната година, отчетоха от Комисията. Европейският потребителски център също отчита ръст на жалбите, като 70% от оплакванията са свързани с проблеми при пазаруване онлайн в други страни от ЕС. Половината оплаквания са срещу търговци регистрирани в Румъния.

Стотици висши държавници с "пропуски" в декларациите пред Сметната палата
26 януари 2017 г - DarikNews.bg

Сметната палата установи разминавания в 323 декларации на висши държавници.От одитния орган съобщават, че са публикувани списъците по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, с ежегодна декларация или уведомление, подадени през 2016 г., както и встъпителни и финални декларации, подадени през периода от 1 януари 2016 г.

Наши превозвачи готови за контраблокада, ако гръцки фермери блокират границата
26 януари 2017 г - DarikNews.bg

Протеста на гръцките фермери е ограничен от властите в района на Серес. Към момента няма информация за затворени пътни участъци и движението в гръцката ни съседка се осъществява нормално, каза Илиян Филипов от Съюза на международните превозвачи. Той уточни, че засега няма индикации за затваряне на граничния пункт Кулата-Промахон, но превозвачите остават в готовност за контраблокади.

Драгажни фирми готови да преградят Дунава
26 януари 2017 г - DarikNews.bg

Драгажни фирми са в готовност да преградят плавателния път на река Дунав заради увеличена такса. Недоволството на Българската асоциация на дунавските драгажни предприятия е предизвикано от увеличението на такса на добит материал от 1 лев на 2,55 лева за кубик наносни отложения. Исканията им са връщане на стария размер на таксата.

Програма за финансова грамотност на учениците започва в десет училища в страната
26 януари 2017 г - DarikNews.bg

Програмата за финансова грамотност "Нашите пари" започна пилотно в десет училища в страната от втория срок на учебната 2016/2017 и в нея ще се включат 300 ученици от девети до 11-и клас. Училищата са в София, Пирдоп, Враца, Плевен, Панагюрище, Сопот, Варна, Русе и Пловдив, съобщиха организаторите. Инициативата, включваща уроци по финансова грамотност, се осъществява от банки в партньорство с Висшето училище по застраховане и финанси, и с платформата за видео образование ucha.

КЗП ще предложи нормативно решение за контрол на "споделената икономика"
26 януари 2017 г - DarikNews.bg

Комисията за защита на потребителите (КЗП) има амбицията да изготви и предложи нормативно решение за контрол на т.нар. споделена икономика. Това каза Димитър Маргаритов, председател на комисията.Знаем случая "Юбер" (компания за споделените пътувания), който се тук се разви по странен начин, каза Маргаритов.

Столичната община ще инвестира 149 млн. лв. в транспортна инфраструктура
26 януари 2017 г - DarikNews.bg

Столичната община планира да инвестира 149 млн. лева за закупуване на нови превозни средства и за развитие на транспортната инфраструктура на града. От тях 54 млн. лева са за основни ремонти, изграждане и реконструкции на улици и булеварди. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на бюджета на Столичната община за 2017 г.

Euler Hermes: Българската икономика ще продължи да расте и през 2017 г.
26 януари 2017 г - DarikNews.bg

Българската икономика ще продължи да расте и през 2017 г. с очакван ръст на БВП от 2,8% (при 1,6% за Европа), прогнозира световният лидер в застраховането на търговски кредити - Euler Hermes. Така, макар и с леко забавяне, ще бъде продължена положителната тенденция от 2015 година (3,6%) и 2016 година (по оценка 3,3%).

Застрахователите ще станат по-мнителни при изплащането на обезщетения от ПТП-та
25 януари 2017 г - DarikNews.bg

Застрахователите ще станат по-мнителни при изплащането на обезщетения от ПТП-та, заради последните промени в Закона за движение по пътищата. Това стана ясно от думите на председателя на Асоциацията на застрахователите в България Светла Несторова. Тя обясни, че наредбата, с която шофьорите вече нямат задължение да уведомяват КАТ за произшествия без ранени дори при обездвижени коли, ще позволи на мошениците да се вихрят на воля и ще се появи казус кое е измама и кое истина при щетите по автомобилите.

Асоциацията на индустриалния капитал ще атакува в съда днешното решение за увеличаване на минималната заплата
25 януари 2017 г - DarikNews.bg

Асоциацията на индустриалния капитал ще атакува в съда днешното решение на правителството за увеличаване на минималната заплата от 420 на 460 лева. Това постановление определя нов размер на минималното възнаграждение, без да е спазена процедурата за консултации с работодателите и синдикатите, заяви пред Дарик Ивелин Желязков, директор "Тристранно сътрудничество" в работодателската организация.

Животновъди заплашиха с протести, ако не се променят спорни за бранша наредби
25 януари 2017 г - DarikNews.bg

Животновъди заплашиха с протести, ако не се променят спорни за бранша наредби. От сектора не са съгласни с проектонаредбата за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. Освен това животновъдите искат да отпадне ограничението за директна продажба на продукцията само в съседни области.

Увеличават заплатите на младежите по програмата "Старт в кариерата"
25 януари 2017 г - DarikNews.bg

Държавата увеличава с 50 лева заплатите на младежите по програмата "Старт в кариерата" и на психолозите и мениджърите по програмата "Активиране на неактивни лица". Това е заложено в плана за субсидирана заетост през 2017-та година, одобрен на днешното заседание на правителството. Той предвижда мерки и програми, които ще осигурят работа на 23 хиляди безработни, а над 11 хиляди души ще бъдат включени в обучение, което да ги направи конкурентоспособни на трудовия пазар.

Определиха превозвач за директни полети от и до Канада
25 януари 2017 г - DarikNews.bg

Авиокомпанията Би Ейч Еър е определена за въздушен превозвач от България до Канада.Правителството в оставка определи авиокомпанията Би Ейч Еър за въздушен превозвач, който да извършва полети от България до Канада. Превозвачът е заявил готовност да започне експлоатация на директна редовна линия София-Торонто-София, като първоначалните намерения са две честоти седмично.

От 1 януари 2017 г. минималната работна заплата е 460 лв.
25 януари 2017 г - DarikNews.bg

От 1 януари 2017 г. минималната работна заплата е 460 лв. С правителствено постановление размерът й е увеличен с 9,5 на сто спрямо миналата година, съобщи пресслужбата на кабинета. Последно заседани на кабинета "Борисов" 2: Гласуват увеличаването на минималната заплата С повишаването ще се мотивират търсещите работа и ще се гарантира по-добро задоволяване на потребностите на наетите на минимална работна заплата и техните семейства.

Търсят се най-социално отговорните бизнес проекти
24 януари 2017 г - DarikNews.bg

Българският форум на бизнес лидерите удължи срока за номинации в Годишните награди за отговорен бизнес до 13 февруари. Остават три седмици, в които компаниите могат да подават своите номинации за най-утвърдения и авторитетен конкурс за корпоративна социална отговорност у нас. Кандидатстването е безплатно и изцяло онлайн на уебсайта на БФБЛ.

Няма надписани битови сметки за ток, установи държавна проверка
24 януари 2017 г - DarikNews.bg

Между 18 и 20 януари съвместни екипи на Министерството на енергетиката на Комисията за енергийно и водно регулиране извършиха проверки в трите електроразпределителни дружества на над 150 произволно избрани електромера на битови клиенти, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. Стартираха съвместни проверки на МЕ и КЕВР в ЕРП-тата Не е установено надписване на количества използвана електроенергия, както и повредени електромери или такива без метрологична проверка.

Кои са най-атрактивните оферти за работа в електронната борса на Агенцията по заетостта?
24 януари 2017 г - DarikNews.bg

Заплата от 11 хиляди лева за капитан на самолет и 8000 лева за втория пилот са най-атрактивните предложения за работа, публикувани към момента в електронната борса на Агенцията по заетостта. Над 11 400 са свободните работни места на държавната борса, които се виждат в реално време чрез електронната страница на агенцията.

След скандал между БСП и ГЕРБ Петкова отсече: Рискове за енергийната система няма
24 януари 2017 г - DarikNews.bg

Българските граждани да бъдат спокойни, енергетиката е в стабилно състояние и няма никакви рискове за нея. Това каза ресорният министър в оставка Теменужка Петкова в парламента в отговор на твърдения на депутати от БСП. БСП и ГЕРБ влязоха в спор в парламента има ли криза в електроенергийната система на страната.

Победителите във Forbes Business Awards 2016
24 януари 2017 г - DarikNews.bg

Forbes България обяви победителите в конкурса Forbes Business Awards 2016 на официална церемония в София. Както всяка година, и този път събитието събра на едно място хората, които създават работни места, завземат нови пазари и променят икономиката на България. За призовете във Forbes Business Awards 2016 се надпреварваха 86 компании, които подадоха общо 165 кандидатури.

Тръмп обяви план за значително съкращаване на данъците
23 януари 2017 г - DarikNews.bg

Новата администрация на САЩ разглежда възможността за съществено съкращаване на данъчното натоварване както върху средната класа, така и върху бизнеса. Това заяви президентът Доналд Тръмп на среща в Белия дом с представители с предприемаческите среди в страната. "Опитваме се сериозно да намалим данъците както за средната класа, така и за компаниите", изтъкна държавният глава.

БСП алармира за заложена бомба в енергетиката от правителството на Борисов
23 януари 2017 г - DarikNews.bg

БСП алармира за заложена бомба в енергетиката от отиващото си правителство на Бойко Борисов и посочи, че ако застудяването продължи, нямаме вече резерви за електроенергия. Депутатът от левицата Таско Ерменков обясни, че язовирите са празни и единственият вариант е внос. По думите му страната ни се е превърнала от производител и износител във вносител на ток.

Гръцките фермери се отказали от блокадата на границата ни
22 януари 2017 г - DarikNews.bg

Гръцките фермери са се отказали от блокадата на границата ни в понеделник, съобщи БНР, цитирайки Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи. Все още българските превозвачи не са получили обезщетения за миналогодишното затваряне на границите и са готови с контрамерки, ако в последния момент гръцките фермери променят мнението си, допълни Арабаджиев.

Туристическият сектор трупа печалби от гей пътуванията
22 януари 2017 г - DarikNews.bg

Туристическият сектор отчита ръст на доходите от хомосексуалисти, които са склонни да харчат доста повече, отколкото другите туристи – особено за горещи и луксозни дестинации като Ибиса. Тази тенденция бе подчертана на ежегодния Международен туристически панаир в Мадрид тази седмица. Западната област Екстремадура например ежегодно насърчава годишните гей празници в Бадахос.

Русия намали производството на петрол със 100 000 барела дневно
21 януари 2017 г - DarikNews.bg

Русия е намалила производството си на петрол със 100 000 барела на ден, заяви министърът на енергетиката Александър Новак пред журналисти в навечерието на ключова среща във Виена.Към края на миналата година Русия и Оман влязоха в комитета по контрол на нефтения добив в ОПЕК. 12-те страни извън картела се договориха да съкратят добива си на нефт до 600 000 барела дневно от началото на тази година, за да се даде тласък на цените.

Новото летище на Берлин няма да заработи и през 2017-а
21 януари 2017 г - DarikNews.bg

Дългоочакваното откриване на новото летище на Берлин няма да стане факт и през 2017 г., потвърди ръководителят му Карстен Мюленфелд, цитиран от ДПА.Въпреки отдавна обявеното откриване все още има затруднения пред пускането в експлоатация на новото международно летище на германската столица. Първоначалните планове бе то да заработи през 2011 г.

Две заведения и един магазин запечатали данъчните в Пампорово
20 януари 2017 г - DarikNews.bg

От началото на януари до момента в курорта Пампорово са извършени 170 проверки. Освен наложените глоби данъчните са запечатали и три обекта в комплекса. Два от тях са били заведения за хранене, а единият е бил магазин, уточниха за Дарик от офиса на НАП в Смолян. Масови проверки на данъчните в зимните курорти Най-честито срещаните нарушения са били за неиздаване на касови бележки, и разлика между наличните пари в касата и отчетения оборот на касовия апарат.

Дончев: Евросредствата по програмата за наука и образование не са загубени
20 януари 2017 г - DarikNews.bg

Евросредствата от 350 млн. лв. по ОП за наука и образование по процедурите за създаване и развитие на центровете за върхови постижения и компетентност нито са спрени, нито не са загубени. Това заяви на брифинг в НС вицепремиерът в оставка Томислав Дончев в отговор на упреците на депутати от "БСП лява България", които малко преди това огласиха негово писмо до министъра на образованието в оставка Меглена Кунева.

БСП сигнализира за опорочени процедури по европрограмата за наука
20 януари 2017 г - DarikNews.bg

Депутати от БСП представиха на брифинг в парламента писмо от вицепремиера в оставка Томислав Дончев до вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева, в което се посочва, че има сгрешени и опорочени процедури по Оперативна програма "Наука, образование и интелигентен растеж".

Въвеждат тримесечна винетка за леките коли
20 януари 2017 г - DarikNews.bg

Народните представители приеха на второ четене промени в Закона за пътищата, според които в зависимост от срока винетните такси биват годишна, тримесечна, месечна, седмична и дневна, предаде репортер на Агенция "Фокус". За превозни средства, предназначени за превоз на товари, които имат техническа допустима максимална маса 12 или повече тона, за предназначените за превоз на пътници с повече от 8 места за сядане, без мястото на водача, както и пътните превозни средства, които имат максимално допустима маса, по-малка от 12 тона се издават годишна, месечна, седмична и дневна винетки.

Въвеждат наказателна такса за транзитно минаващите коли без винетка
20 януари 2017 г - DarikNews.bg

Парламентът въведе компесаторна такса за транзитно преминаващите през страната автомобили, които не са платили винетна такса. Това стана с приемане на промени в Закона за пътищата на второ четене. Водач на пътно превозно средство, който се движи по републиканските пътища, включени в трансевропейската пътна мрежа, както и по такива, които са извън нея или по техни участъци, без да е заплатил винетна такса, заплаща компенсаторна такса.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
11 януари 2017 г
15 септември 2016 г
02 август 2016 г
28 юли 2016 г
04 август 2016 г
31 май 2016 г
09 май 2016 г
05 май 2016 г
04 май 2016 г
03 май 2016 г
02 май 2016 г
25 април 2016 г
26 февруари 2016 г
11 февруари 2016 г
24 декември 2015 г
15 декември 2015 г
03 декември 2015 г
24 ноември 2015 г
02 октомври 2015 г
01 октомври 2015 г
30 септември 2015 г
14 септември 2015 г

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2020 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg