Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
АРХИВ
14 юли 2010 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Бизнес

Трайков кани "Арселор Митал" за "Кремиковци"
14 юли 2010 г - bulgarianpost.com

Икономическият министър Трайчо Трайков е поканил най-големия производител на стомана в света - компанията "Арселор Митал", да участва в предстоящия търг за активите на металургичния комбинат "Кремиковци".

Младенов представи идеите за пенсионната реформа пред социалната комисия
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Разработени са над четири предложения за изчисляване и индексиране на пенсиите, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Пред депутатите от парламентарната социална комисия той представи предстоящите промени в пенсионната реформа. Младенов уточни, че най-добрият вариант ще бъде избран след обсъждане в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт и Съвета за тристранно сътрудничество.

Увеличаване на търговията – ключ за възстановяване на икономиката
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Увеличаването на търговията може да изиграе ключова роля във възстановяването на световната икономика в момент, когато правителствата се чудят дали да вдигат данъците или да режат разходите. Това заяви канадският министър на външната търговия Питър ван Лоан, който е на обиколка в Европа по повод предстоящото подписване на споразумение за свободна търговия Канада - ЕС.

"Мини Открит въгледобив" - Перник премина на петдневна работна седмица
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Петдневна работна седмица е новият работен график на "Мини Открит въгледобив" в Перник, съобщи заместник-изпълнителният директор на въгледобивното предприятие Огнян Зарев. За 119-те години съществуване на пернишката мина това е първият случай, в който се нарушава непрекъснатият режим на работа. Мярката е въведена заради спадналото потребление на въглища.

С 11,5 % са намалени парите за заплати във Врачанско
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

С 11,5 % са редуцирани средствата за работни заплати на Общинска администрация - Враца. Промяната е във връзка с приетата актуализация на държавния бюджет за 2010 година. Кметът д-р Костадин Шахов предложи на своите служители като временна антикризисна мярка да излязат в неплатен отпуск по пет дни, съответно за юли и август, до приемането на актуализацията на бюджета на община Враца и преструктурирането на общинската администрация.

Евро/долар и петролът стабилни на пазарите
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Еврото стои над нивото от 1.27 срещу долара. Малко преди финала на сесията на Стария континент единната валута се разменяше срещу зелените пари на ниво от $ 1.2709 за € 1. Междувременно, за първи път от шест дни доларът поевтиня срещу йената заради по-лошите от очакваното данни за продажбите на дребно в САЩ.

"Булгаргаз" е воден умишлено към фалит, твърди Борисов
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

"Булгаргаз" е воден умишлено към фалит, заяви премиерът Бойко Борисов. На брифинг по енергийни въпроси, в който участваха още шефът на "Булгаргаз" Димитър Гогов и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, стана ясно, че страната ни ще опита да договори по-ниски доставни цени на руския газ на входа на газопреносната ни мрежа.

1,4 % годишна инфлация отчитат през юни в еврозоната
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Годишната инфлация в еврозоната през юни е била 1,4 процента, сочат окончателните данни на Евростат. Данните потвърдиха предварителните оценки на европейската статистика, които бяха оповестени на 30 юни. Годишната инфлация в еврозоната е забавила ход - през май тя беше 1,6 на сто, припомнят от Евростат.

Обстановката на БФБ остава летаргична
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Сесията на Българската фондова борса днес премина скучно, но три от индексите успяха да изплуват на положителна територия. Оборотът обаче остана слаб - едва 469 372 хил. лв. SOFIX +0.89% до 364.82 пунктаBG-40 +1.35% до 104.47 пунктаBGREIT -0.23% до 38.48 пунктаBGTR30 +0.57% до 276.37 пункта Ръстът на двата водещи индекса се дължи на повишение в цената на акциите на Индустриален Холдинг България, които прибавиха 8.

Експертна група ще проверява опасните дупки в София
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Създадена е експертна група между Столична полиция и агенция "Пътна инфраструктура", която ще извършва проверки на опасните дупки по пътищата в София и района. Това съобщи председателят на Управителния съвет на агенцията Божидар Йотов. Експертите са организирани вследствие на подадени сигнали за спукани гуми на ТИР-ове заради опасни дупки.

2800 длъжници са сключили споразумения да плащат на части
14 юли 2010 г - bulgarianpost.com

През 2009 г. 2815 фирми със запорирани банкови сметки са получили позволение от данъчните да извършат неотложни плащания към контрагенти, така че да не фалира бизнесът им. През 2008 г. такива разрешения са получили само 1 284 дружества.

Подписаха договора за ЛОТ 3 на магистрала "Тракия"
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Подписаха договора за строителството на третия лот на автомагистрала "Тракия" в отсечката Нова Загора - Ямбол. Предпоследното трасе от аутобана ще се строи от гръцкия гигант "Актор". Фирмата спечели при голяма конкуренция, което показва повишен интерес към търговете на Агенция "Пътна инфраструктура", каза след подписването председателят на управителния съвет на агенцията Божидар Йотов.

Борисов отсече: Без отсрочка за отпуските
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

ГЕРБ стои твърдо зад решението, че натрупаните отпуски трябва да бъдат изчистени до края на 2011 година. Допълнителни шест месеца няма да се дават, категоричен беше премиерът Бойко Борисов. На брифинг в Министерски съвет той опроверга информациите, че ГЕРБ са готови на отстъпление от позицията си. Това означава, че управляващите ще отхвърлят ветото на президента Георги Първанов, наложено върху поправките в Кодекса на труда.

Пращат доклада за ЕРП-тата на главния прокурор
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Още днес на главния прокурор Борис Велчев ще бъде изпратен докладът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за извършения одит на трите електроразпределителни предприятия. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след заседанието на правителството. По думите на министър-председателя всички нарушения в ЕРП-тата са ставали с мълчаливото съгласие на държавата.

Хампарцумян: Банките имат мното тлъстини за изгаряне!
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Голяма част от така наречените лоши кредити са обезпечени и те не са тотална загуба за банките. Това коментира в интервю за DarikFinance.bg Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк и член на УС на Асоциацията на банките в България. По повод намерението на кредитни институции да въведат такса за транзакциите, които се правят чрез пос терминал, Хампарцумян коментира, че все пак това е услуга и струва пари, които "най-прозрачно" ще е да плати клиентът.

Черен списък на фирмите, които предлагат "соева мешаница" вместо кайма
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

В "черен списък" на сайта на земеделското министерство ще бъдат качвани онези фирми-производители на местни и млечни продукти, които не спазват стандартите за качество на храните. Това обяви пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. След заседанието на правителството той коментира хода на разговорите по прилагането на подготвяния БДС /Български държавен стандарт/ за храните.

Да не се спекулира с цената на хляба, предупреди Найденов
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов предупреди да не се спекулира с цената на хляба и зърнената пшеница. Той съобщи, че от началото на седмицата е стартирала активно жътвата в страната. Земеделският министър съобщи още, че следващите, които ще подлежат на стриктни проверки, са хлебопроизводителите.

Европейският фонд за финансова стабилност ще е действащ преди август
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Европейският фонд за финансова стабилност на еврозоната на стойност 440 милиарда евро ще стане действащ в края на месеца. Това заяви генералният директор на спешния фонд Клаус Реглинг в интервю за вестник "Файненшъл таймс". "Ще бъдем готови да действаме веднага, щом политиците ни кажат", обясни Реглинг.

НАП издала 2 пъти повече разрешения за неотложно плащане за година
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

2 800 данъчни длъжници са получили разрешения за неотложно плащане през миналата година, съобщиха от приходната агенция. Така в хазната са постъпили 64 милиона лева. Разрешенията за неотложни плащания са договори между държавата и длъжника, според които длъжникът погасява между 10 и 20 процента от задълженията си, а останалите средства се разсрочват, за да му останат свежи пари, с които да работи.

НАП издала над 2 пъти повече разрешения за неотложно плащане за година
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

2 800 данъчни длъжници са получили разрешения за неотложно плащане през миналата година, съобщиха от приходната агенция. Така в хазната са постъпили 64 милиона лева. Разрешенията за неотложни плащания са договори между държавата и длъжника, според които длъжникът погасява между 10 и 20 процента от задълженията си, а останалите средства се разсрочват, за да му останат свежи пари, с които да работи.

Прогнозират ниски добиви на зърно в Сливо поле
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

Земеделската реколта в община Сливо поле, Русенско е сериозно пострадала от проливните дъждове. Лошото време и калта попречиха на машините да приберат зърното. Близо 7000 декара земеделски земи са подгизнали в региона, 600 декара са напълно залети след високите води на Дунав миналата седмица. В Областната дирекция по земеделие вече са постъпили 16 заявления от производители за извършване на огледи и оценка на щетите в земите им, засети с пшеница, ечемик, слънчоглед и царевица.

Евро/долар над 1.27. Петролът над $ 76
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

На стоковите пазари цената на петрола леко се понижи. Лекият американски петрол се котира за $ 76.83 за барел, а нефтът сорт брент е на ниво от $ 75.41 за барел. Играчите са оптимистично настроени за тримесечните отчетите на компаниите, както и за глобалното икономическо възстановяване. Очаква се запасите от петрол да паднат с 1.

Подписват договора за Лот 3 на "Тракия"
14 юли 2010 г - DarikNews.bg

В Агенция "Пътна Инфраструктура" ще бъде подписан договорът за строителство на Лот 3 на АМ "Тракия" в отсечката "Нова Загора - Ямбол". Гръцката компания "Актор" ще строи предпоследната отсечка от аутобана с дължина около 36 километра. Гръцкият гигант "Актор" предложи най-ниска цена за строителството - 1,9 млн.
НАЙ-КОМЕНТИРАНИТЕ
11 януари 2017 г
15 септември 2016 г
02 август 2016 г
28 юли 2016 г
04 август 2016 г
31 май 2016 г
09 май 2016 г
05 май 2016 г
04 май 2016 г
03 май 2016 г
02 май 2016 г
25 април 2016 г
26 февруари 2016 г
11 февруари 2016 г
24 декември 2015 г
15 декември 2015 г
03 декември 2015 г
24 ноември 2015 г
02 октомври 2015 г
01 октомври 2015 г
30 септември 2015 г
14 септември 2015 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2019 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg