Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
22 януари 2020 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Интервюта

Митовете, легендите и лъжите около Хитлер

Всички знаете кой е Адолф Хитлер и какво е направил, така че ще говорим за нещо друго - за митовете, легендите и лъжите, с които е обсипана неговата биография. Много хора, които са живели, работили или интервюирали Хитлер, доста уебдително говорят, че не всичко, което знаем сега, е цялата истина.

Адолф Хитлер е личност, която и до днес крие много загадки. Вече знаем достатъчно неща, за да можем съвсем спокойно да кажем, че е брилянтен актьор, който и до днес продължава да ни подвежда - благодарение на митовете, изтъкани от самия него.

Ново разкритие за Хитлер

Примерите са много, но да започнем от самото начало.

Това, че Хитлер произхожда от бедно семейство, изобщо не отговаря на истината - родителите му са били по-скоро заможни хора.

Невярно е и широкоразпространеното убеждение, че като фюрер и канцлер Хитлер водел самотен живот и почти не се интересувал от материалните неща. Всъщност костюмите на Хитлер са били шити по поръчка, обичал е скъпите лимузини, а приходите от "Майн Кампф" са възлизали на милиони.

НЛО и тайните проекти на Хитлер

С особено голям успех се ползва твърдението на Хитлер, че изобщо нямал личен живот, тъй като влагал всичките си сили в името на германския народ. Всъщност животът му е много по-богат и разнообразен, отколкото са можели да си представят някои негови съвременници, а по-късно и историците. Той редовно се е събирал с приятели и политически съмишленици, а с тях често гледал филми. Интересен подарък му прави Гьобелс през 1937 година - подарява му сбирка от 18 филма за Мики Маус, които Хитлер много харесвал.

Много важни са риторичните и артистичните дарби на Хитлер. И ако като художник и архитект Хитлер е бил по-скоро посредствен, в сферата на политиката той е истински талант, бил е изключително тактичен, със светкавична бързина е разпознавал ситуациите, от които е можел да се възползва. Бил е далеч по-напред от конкурентите си в политиката.

Защо Хитлер нямал нормален мустак, а малки смешни мустачки?

В този смисъл погледът към личността на Хитлер действително би могъл да помогне да бъде обяснено неговото издигане. Той е разполагал с невероятната способност да привлича на своя страна хора с най-различни позиции, като всеки път, точно като актьор, е влизал умело в ролята, отговаряща на съответната ситуация. Когато се е налагало да излъчва симпатия, е правел точно това. Даже е можел при нужда и сълзи да пророни. Така е успявал да се хареса на целия народ - от ветераните от войните до благородните дами. И макар на външен вид да не е бил нищо особено, на политическата сцена той се превръщал в демагог, какъвто не само германската, ами световната история не е виждала до тогава.

Хитлер е бил блестящ оратор и даровит политически актьор. Но има едно нещо, което никога не е прикривал - радикализма си. Това се откроява най-вече във фанатичния му антисемитизъм. Диктаторът може и да е бил изключително талантлив политик, но той никога не се е опитвал да завоалира посланията си. В това отношение Хитлер винаги е бил автентичен.

Защо управлението по времето на Хитлер се нарича Третия райх?

Звучи абсурдно, но той всяка сутрин упорито е тренирал мускулите на ръцете си - за да е в състояние да стои продължително време с изпъната ръка, докато приветства дефилиращите военни части.

Друга популярна теория е, че без неговото знание, през най-критичната част от неговото управление е бил дрогиран от неговия лекар. Всъщност това не е истина. Точно обратното. Хитлер се вманиачава по наркотиците от момента, в който Теодор Морел става негов личен лекар и му изписва лекарство наречено Мутафлор. Има информация, че Хитлер е злоупотребявал с най-различни субстанции от хероин до амфетамини, което до голяма степен обяснява и поведението му.

Това видео няма за цел да събуди каквито и да е симпатии у вас или да омаловажи престъпленията му към човечеството. Просто някои неща прекалено рядко се споменават, когато се говори за него.

Не забравяйте да се абонирате за канала Портретъ за още интересни истории!

 05 април 2016 | 06:45 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 1

Страници [1]
 wJajFcoKG 12 май 2016 | 20:06 
Don’t talk to me about weather, I live in London, UK. Having just seen the wettest spring and summer for many years with the exception of a few bright days during the Olympics and Paralympics (thfykaulln), its a serious business. When you go to a summer music festival, a waterproof is a must, even if it appears to be dry and bright. Ireland is even worse. You can have four seasons in one day over there.
Страници [1]
Интервюта
29 януари 2017 г
27 януари 2017 г
26 януари 2017 г
25 януари 2017 г
24 януари 2017 г
23 януари 2017 г
21 януари 2017 г
20 януари 2017 г
19 януари 2017 г
18 януари 2017 г
17 януари 2017 г
16 януари 2017 г
13 януари 2017 г
11 януари 2017 г
10 януари 2017 г
09 януари 2017 г

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2020 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg