Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
08 декември 2019 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Бизнес

Пеевски продължава да разпродава бизнеса си

Бизнес участията, които депутатът от ДПС Делян Пеевски бе осветил миналата година, продължават да намаляват. Вчера се разбра, че той се е разделил с още три дружества - Richi International Ltd., Uno De Senso Group Ltd. и Redwood Capital Ltd., на които беше едноличен собственик, пише "Сега". В декларация, подадена в Народното събрание на 28 април по Закона за конфликт на интереси, Пеевски съобщава, че е продал трите компании, които беше придобил в края на 2015 г. и началото на 2016 г. За този кратък период така и не стана ясно къде са регистрирани тези дружества, нито какъв е предметът им на дейност.

Лукарски: Виждам оттеглянето на Пеевски, не знам как ще се отрази на икономиката

Миналото лято депутатът започна ударно да разкрива данни за придобити от него бизнеси. Най-напред обяви, че разполага с 50% от акциите на "Балканска медийна компания" АД - фирма, която контролира редица печатни издания. Дотогава едноличен собственик беше майка му Ирена Кръстева. Последователно Пеевски съобщи, че е придобил 5% от "Булгартабак холдинг" и 18% от фабриката за цигарени гилзи и опаковки и че смята да купи врачанския завод "Химко", веригата "Техномаркет" и телевизионния "Канал 3".

Напуска ли Пеевски политиката и България?

През март тази година обаче депутатът публично обяви, че е жертва на незаслужени атаки и че се отказва да прави бизнес в България. Така пропадна сделката за "Химко", въпреки че Пеевски беше подписал предварителен договор за 11.7 млн. лева. Кандидат-купувачът бе внесъл 1.17 млн. лева "капаро" до сключване на окончателния договор. При провал на сделките парите би трябвало да останат в сметката на "Химко", разкрита от синдика.

Междувременно Пеевски продаде дяловете си в "Булгартабак" и "Юрий Гагарин". А оттеглянето на депутата от тютюневия холдинг съвпадна с решението на "Булгартабак" да прекрати износа си за основните си пазари - Близкия изток, и да затвори цигарената фабрика "София БТ".

Пеевски се отказва и от сделката за "Канал 3"

Сделката за веригата за битова техника "Техномаркет" обаче бе финализирана.

През февруари депутатът получи охрана от НСО заради отправени заплахи за живота му. В средата на април премиерът Борисов обяви в интервю пред bTV: "Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната. Много скоро вече няма да е дъвка. Аз не знам тогава какво ще измислят, какво ще говорят".

 04 май 2016 | 08:12 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 1

Страници [1]
 eCVYD72h9p 12 май 2016 | 20:09 
If you are not getting paid on your second mortgage you do a normal foreclosure. If the 1st mortgage starts a foreclosure you must make up all past due payments and foreclosure expenses and start a foreclosure of your own for what you paid the 1st lene.reRefdrences : Own 240 mortgages. 0Was this answer helpful?
Страници [1]
Бизнес
30 януари 2017 г
28 януари 2017 г
27 януари 2017 г
26 януари 2017 г
25 януари 2017 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2019 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg