Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
08 декември 2019 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Бизнес

Цветан Василев: Докладът за КТБ замита следи

"Мозъчният" тръст на атаката срещу КТБ реши да включи едно от поредните си оръжия, за да замете следите на организираното от него престъпление. Безусловно единствената му цел е да ме обвинят и линчуват публично, за да оправдаят вандалската атака от май - юни 2014 г.

Това написа банкерът на фалиралата КТБ Цветан Василев на личния си сайт.

"Аликс Партнърс е трябвало да стигнат до основния момент - "г-н Василев самостоятелно или чрез съдружници, е причинил значителни (невъзстановими) загуби в резултат на действията си." И още - "грешните, неправилни и потенциално престъпни действия са от страна на г-н Василев в качеството му на председател на Надзорния съвет на КТБ, мажоритарен акционер... и т.н.", пише банкерът.

Разсекретиха доклада за КТБ

"Такава е била задачата, поставена от организаторите на рейдърската атака, но платена от банката, т.е. от нейните кредитори и акционери. Съвсем неслучайно нито предметът на договора, нито цената по него са обявени по същество.

Надявам се, че поне българският текст е автентичен превод на оригинала, за да могат моите адвокати да заведат в скоро време дело срещу "Аликс Партнърс" за спорния подход и абсурдните твърдения, които изобилстват в него", казва още Василев

"Ще подчертая още веднъж, че както аз, така и изпълнителните директори на банката, нито за миг през всичките тези 14 години на нейното съществуване не сме си позволили да подготвяме активи за кражба, каквито намеци има в доклада, например че "непредоставянето или предоставянето на минимални обезпечения предполага, че тези намерения са били изначални".

Публикуваха доклада за КТБ, имало близо 500 неизплатени заема

Историята на банката и документите от архива само могат да го потвърдят. Все пак за този период капиталът на банката е увеличен с над 400 млн. лева: 200 млн. лева са предоставени като подчинени срочни дългове.

Продължавам да твърдя, че обемът на активите към 31.05.2014 г. е бил достатъчен, за да покрие всичките задължения на фирмите, поставени в групата "Василев" и "група за търговия с главници", т.е. над 2 млрд. евро.

Това е неудобната истина за тези, които опитвайки се и успявайки да откраднат част от тези 2 млрд. евро, се стараят да прехвърлят вината върху мен", завършва Василев.

 09 май 2016 | 21:26 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 3

Страници [1]
 Дани 15 май 2016 | 16:32 
Ти за бесило, бе! Какво замита точно, че не разбрах? Не ти изнася, че казват истината!
 Asina 11 май 2016 | 11:11 
Парите ги няма . Кой ще поеме отговорност, като само играят на горещ картоф.
 brave@mail.bg 10 май 2016 | 22:50 
Жалка история. Източи парите на хората и избяга в чужбина и въпреки това има наглостта да твърди, че бил невинен. Съд до дупка за този престъпник!
Страници [1]
Бизнес
30 януари 2017 г
28 януари 2017 г
27 януари 2017 г
26 януари 2017 г
25 януари 2017 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2019 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg