Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   Вицове
26 май 2019 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Среща в АПИ с кметове на 3 общини от Врачанско по инициатива на Хайтов

По инициатива на врачанския депутат Явор Хайтов (на 13 декември) се проведе среща в Агенция "Пътна инфраструктура", на която председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов беше запознат с необходимостта от спешни ремонти на пътища в 3 общини от Врачанска област. Активно в разговора се включиха кметовете на Мездра - инж. Генади Събков, на Роман - Валери Ролански, и на Хайредин - Тодор Алексиев. Народният представител Хайтов лобира за трите местни управи, а в подкрепа бяха представени шосетата в най-тежко състояние.

Републиканският път III-103 "Мездра – Роман" с дължина 23.951 км е основна връзка между двата общински центъра и е събирателен за значителен брой села от двете общини. Това е и единствената пътна връзка между област Враца и област Ловеч. Ремонт на пътя, макар и като частично изкърпване, е правен преди около 10 години и за този период настилката се е компрометирала значително – множество дупки, пропаднали участъци и като цяло преминаването е доста некомфортно и създава опасност от възникване на пътнотранспортни произшествия и сериозна амортизация на автомобилите. Наложителен е частичен ремонт на участъка от Мездра до Роман поне на асфалтовата настилка. По предварителна оценка на пътностроителни експерти трябва да се извърши минимум около 35% от площта машинно изкърпване на съществуващата износена настилка с дефекти и около 1% локални ремонти на пътната конструкция на пропаднали места и такива с намалена носимоспособност.

Републиканският път III-1031 "Роман – Кунино – граница Плевен" с дължина 14,370 км пък е единствената транспортна връзка на южната половина от границата на областите Враца и Плевен. Другата е чак между Бяла Слатина и Кнежа – на около 53 километра. Много малка част от пътя – около 2 км е в окаяно състояние и практически непроходим между селата Кунино във Врачанска област и Реселец – в Плевенска. Участъкът е най-кратката връзка между Червен бряг июжната половина от Плевенска област и градовете Роман, Мездра и Враца. Ремонтът му би позволил да се възобнови едното от трите проходими направления и единственото в южната половина от граничещите Плевенска и Врачанска области. За възстановяване на проходимостта на тази най-кратка и значима не само от местен характер пътна артерия е наложително изцяло да се асфалтират 1 950 метра без почти никаква настилка, да се осигури отводняването и безопасността на движението на трасето и да се изкърпи минимално в останалата част.

Кметът на община Роман - Валери Ролански, припомни наличието на опасно свлачище, което се намира между селата Хубавене и Караш. Той отбеляза и компрометиран участък на третокласен път между селата Караш и Долни рът.

Републикански път III-103 Път III-101 "граница Монтана - Михайлово - Хайредин - Крива бара" - за него кметът на община Хайредин, Тодор Алексиев отбеляза, че е с обща дължина около 28 км., като участъкът е в много лошо състояние и рехабилитация само с изкърпване не би свършила никаква работа. Според инж. Дончо Атанасов, превантивният ремонт на пътя би струвал около 14 - 15 млн. лева. Участъкът е важна пътно-транспортна връзка, водеща до "АЕЦ Козлодуй" ЕАД.

Лошо е състоянието и на друго шосе в община Хайредин - път III-133 "Бързина - Манастирище - до границата с област  Монтана" с дължина 15,169 км. По това шосе пътуват и много ученици, което прави още по-спешна нуждата от извършване на ремонтни дейности. Необходимо е и изграждането на подпорна стена в границите на споменатия участък.

Кметът на община Мездра - инж. Генади Събков, посочи лошото състояние на третокласен път Ребърково-Люти дол. Участъкът в най-лошо състояние обхваща около 5 км. и в него се забелязват две пропадания на пътя и едно свлачище. Инж. Генади Събков коментира и необходимостта от уширение на пътното платно при отклонение спирка "Люти дол".

По време на срещата се дискутираха и уврежданията на пътищата вследствие на претоварените камиони на земеделските производители и на собствениците на кариери. В края на работната среща председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов, пое ангажимент да посети визираните пътни участъци заедно с Явор Хайтов и кметовете на Мездра, Роман и Хайредин до края на календарната 2016 г., за да добие цялостна представа за ситуацията и да предприеме най-ефективните мерки за облекчаване на изключително тежкото положение с пътищата във Врачанска област.

 18 декември 2016 | 09:59 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 1

Страници [1]
 . 19 декември 2016 | 12:06 
Защо не беше толкова активен ,когато Николай Иванов-неговият приятел и съратник беше кмет на Враца,толкова популизъм от човека милионер от Мездра,но малко са хората ,които знаят истината за него
Страници [1]
Враца
22 май 2019 г
15 април 2019 г
11 март 2019 г
13 ноември 2018 г
04 април 2018 г
23 февруари 2018 г
06 февруари 2018 г
03 декември 2017 г
01 декември 2017 г
13 ноември 2017 г
02 октомври 2017 г
12 септември 2017 г
04 септември 2017 г
25 август 2017 г
17 август 2017 г
13 август 2017 г
10 август 2017 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2019 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg