Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
22 януари 2020 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Интервюта

Руски издания: Катастрофата с Ту 154 в Черно море "потъна във версии",

Печатът в Русия представя все повече версии за катастрофата на руския Ту 154 в Черно море на 25 декември, но потвърдена засега няма."Росийская газета" припомня вчерашно съобщение на Федералната служба за сигурност (ФСС), че не са открити улики за терористичен атентат или диверсия. Според източник на "Комерсант" обаче следствието ще може окончателно да отхвърли "терористичната версия", едва след като проучи внимателно данните от експертизите на бордовите самописци, телата и отломките, открити след трагедията, отнесла 92 живота.

Чуждо тяло в двигателя - водеща версия за трагедията с руския Ту 154

Приоритетна според "Комерсант" засега е версията за грешка на пилотите, решили "прекалено енергично" да наберат височина при излитането на машината от Сочи. Заради грешно избрания ъгъл на атака самолетът изгубил скорост, докоснал с опашка водата, разпаднал се и потънал.Вестникът открил и "единствения очевидец" - граничар от бреговата охрана, наблюдавал инцидента от катер, плаващ в морето. Той сравнява положението на Ту 154 преди удара с мотоциклет, вдигнат от водача на задно колело.Изданието допуска, че за катастрофата може да са допринесли и технически фактори: претоварване на самолета, нарушена центровка поради изместване на товара, лошо функциониране на задкрилките или стабилизатора, внезапно намаляла тяга на двигателите.

Намериха едната черна кутия на разбилия се в Черно море самолет

ФСС разполага с видеозапис от момента на падането, отбелязва "Росийская газета", напомняйки и други версии като попадане на предмети в двигателя или зареждане с некачествено гориво. Спецслужбата разсея слуховете, че самолетът е бил претоварен или е превозвал някакви мистериозни товари, пише официозът. Версията за атентат е в края на списъка, изтъква той.

Откриха свидетел на катастрофата на Ту 154

"Трагедията с Ту 154 потъна във версии", обобщава в заглавие "Независимая газета".Каквото и да се говори за специалния режим по военните летища, версията за атентати няма толкова бързо да изчезне от социалните мрежи, прогнозира всекидневникът и критикува "многобройните експерти в кавички, които нямат понятие дори от авиация и военно дело".

Версията за терористичен атентат подкрепя и лидерът на руските комунисти "Генадий Зюганов, който през живота си не е седял зад щурвала". "От друга страна, интернет е нещо като виртуален Хайд парк, където всеки може да говори, каквото си ще". Но "в тая глъчка, която пречи на следствието, трудно се чува гласът на специалиста", предупреждава "Независимая газета".

 

Общо шест версии разглежда "Московский комсомолец", добавяйки към вече изредените сблъсък на самолета с птици и неблагоприятни метеорологични условия. Вестникът обаче помества и аргументи, опровергаващи всяка от тях.Например, щом първоначално е било предвидено машината да кацне за дозареждане в Моздок, Северна Осетия, едва ли някой би могъл да сложи в нея взривно устройство точно преди излитането от Сочи, разсъждава всекидневникът.Източник: БТА

 27 декември 2016 | 09:01 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 0

По тази тема все още няма добавени коментари.
Можеш да бъдеш първи!
Интервюта
29 януари 2017 г
27 януари 2017 г
26 януари 2017 г
25 януари 2017 г
24 януари 2017 г
23 януари 2017 г
21 януари 2017 г
20 януари 2017 г
19 януари 2017 г
18 януари 2017 г
17 януари 2017 г
16 януари 2017 г
13 януари 2017 г
11 януари 2017 г
10 януари 2017 г
09 януари 2017 г

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2020 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg