Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
22 януари 2020 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Нов лекарски кабинет ще обслужва половината врачани

Дежурен лекарски кабинет, който ще обслужва врачани в извънработното време и почивните дни на техните лични лекари, ще отвори врати във Враца. Това ще стане на 1 януари 2017 г., съобщиха днес д-р Емил Миленков и д-р Даниела Торбова от ръководството на Дружеството на общопрактикуващите лекари във врачанска област. В новия кабинет ще се преглеждат пациентите на 22-ма лични лекари от Враца. Това са малко повече от половината от общопрактикуващите лекари в града, които са 40.

Работното време на дежурния кабинет ще е вечер от 20 ч. до 8 ч. сутрин и в празнични и почивни дни, когато екипът му ще е на разположение на врачани по 24 часа в денонощието. Заявления за дежурства в него са подали 11 лекари, което е напълно достатъчно, за да се покрие грижата за пациентите. Кабинетът ще се намира в "Дауд медицински център", който е на главната търговска улица в жк "Дъбника".

В него ще могат да потърсят помощ хора, които не са в спешни и животозастрашаващи състояния. Тези състояния ще продължат да се обслужват от екипите на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. Д-р Даниела Торбова обясни, че случаите, при които непременно трябва да се потърси Центърът за спешна медицинска помощ, са всички здравословни проблеми на децата до 1 г., бременните, родилките, всички животозастрашаващи състояния – кома, гърч, кръвоизлив, както и неотложните състояния, които са потенциално опасни за здравето и живота, ако има изчакване.  "Колегите от Центъра за спешна медицинска помощ нямат право да връщат и пациенти, които са се преценили за спешни, без да ги прегледат" – коментира още д-р Торбова.

За всички останали здравословни проблеми пациентите ще могат да се обръщат към екипа на дежурния кабинет. Личните лекари дори са направили списък на най-популярните заболявания, при които вечер, през нощта и по празници, ще може да се търси помощта на новия кабинет. Това са вирусни заболявания, грип, повишено кръвно налягане, ухапвания от куче или кърлеж, обриви, невралгии, дископатии, кръвоизливи в окото и от носа, стомашно-чревни заболявания, проблеми с вестибуларния апарат, алергии, смяна на катетър и други, ще се прави също обработка на рани, ще се поставят мускулни и венозни инжекции и системи, ще се издават и съобщения за смърт, след разговор с личния лекар.

След прегледа на всеки пациент, ще се предписва лечение и ще се издава амбулаторен лист, който ще описва състоянието му, предназначен за личния лекар или ако се налага ще се потърси помощта на Центъра за спешна медицинска помощ.

 

В дежурният кабинет ще се извършват и платени прегледи на пациенти на други лични лекари и от други населени места, при желание от тяхна страна.

 29 декември 2016 | 14:39 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 1

Страници [1]
 путио маринкин 29 декември 2016 | 17:47 
абе орангутани у сириус у мбал елитком сити сот ще ви еба путката майна на всичките пъдари!пари на 5 месеца емиле ломски гей дай пари къде е нафтата 85 л кой изпи спирта?вади баретите от мангал барета не става къде са камерите у мбал бе шизофреници сириус?у мбал има циганин пъдар ей ще те возим жив у катафалка бе копиле!рак ше те спари по ташаците и дробовете хаха!тошко ше ви ебе мамата ше снима как ебете и спите у спешния ей олигофрени!живи ще ви запалим като факли на плаца!
Страници [1]
Враца
01 октомври 2019 г
30 юли 2019 г
29 май 2019 г
22 май 2019 г
15 април 2019 г
11 март 2019 г
13 ноември 2018 г
04 април 2018 г
23 февруари 2018 г
06 февруари 2018 г
03 декември 2017 г
01 декември 2017 г
13 ноември 2017 г
02 октомври 2017 г
12 септември 2017 г
04 септември 2017 г
25 август 2017 г

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2020 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg