Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
22 януари 2020 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Съветниците от БСП с позиция за снегопочистването на Враца

След колегите си от ГЕРБ и общинските съветници от БСП във Враца излязоха с позиция за снегопочистването в града. Публикуваме документа без редакция: "Обилните снеговалежи и ниските температури създадоха изключително тежка обстановка както в цялата страна, така и в община Враца. Четвърти ден голяма част от града е непроходим. Общинската пътна мрежа е почти блокирана. На риск са подложени здравето и живота на пешеходци , водачи на МПС , на всички жители на община Враца. Метеорологичните прогнози бяха достатъчно ясни и навременни , за да се създаде необходимата организация за снегопочистване и осигуряване на необходимите условия за придвижване на гражданите .

Всички сме свидетели, че това не се случи. С цялото уважение и респект към всички работещи в снегопочистващите организации, които вече над 72 часа в изключително тежки условия правят и невъзможно да се справят със ситуацията , към всички наши съграждани, които масово изпълниха гражданския си дълг и почистиха пространствата пред домовете си и работните си места, изразяваме нашата признателност. Изключително негативна е оценката ни за действията на местната власт по изпълнение на задълженията и в тази зимна обстановка. Най-лесно е да хвърли вината върху хората, които са на улицата при минус 15 градуса. Трудно е да се поеме отговорност и да се признае публично, че има провал на общинската управа. И декларациите, в които ясно прозират панически усилия да се измъкнат от справедливия гняв на хората, само доказват това.

Ние, общинските съветници от БСП, не желаем да ставаме съучастници в нелепия ПР, който властимащите в общината си правят на гърба на хората.Ние, обаче, питаме:1. Защо в разгара на зимата кметът и общинската администрация допуснаха да няма сключени договори за зимно поддържане и снегопочистване?2. Защо вече четвърти ден кметът и отговорните длъжностни лица не информират обществото за резултатите от контрола , който осъществяват и оценката им за зимната обстановка и предстоящи санкции.3. Защо управляващото мнозинство в община Враца , начело със общинските съветници от ГЕРБ , едва сега се сетиха, че те са принципал на всички общински дружества , а не в Общинския съвет , когато на няколко заседания се обсъждаше конкретно контрола на "БКС"- Враца , чрез назначения пак от мнозинството на ГЕРБ контрольор на дружеството ?

Всички тези въпроси са риторични и опитите сега да се персонифицира вината са безсмислени и издават управленска немощ. Декларациите, които си разменят управляващите от ГЕРБ в Общинския съвет и общинската администрация са "след дъжд качулка".Настояваме за публичен отчет на всички действия на Община Враца в тези тежки дни пред всички общински съветници и всички наши съграждани."

 11 януари 2017 | 11:12 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 1

Страници [1]
 хаха 11 януари 2017 | 15:11 
Уважаеми властолюбци.Когато става въпрос за дейности,включително и снегопочистването се харчат пари.Които за съжаление липсват.С демагогия не става,трябват работни места за достойни доходи,от които да се плащат данъци,с които да се купи техника и с нея да се работи.Която струва пари.Които с приказки няма как да дойдат.
Страници [1]
Враца
01 октомври 2019 г
30 юли 2019 г
29 май 2019 г
22 май 2019 г
15 април 2019 г
11 март 2019 г
13 ноември 2018 г
04 април 2018 г
23 февруари 2018 г
06 февруари 2018 г
03 декември 2017 г
01 декември 2017 г
13 ноември 2017 г
02 октомври 2017 г
12 септември 2017 г
04 септември 2017 г
25 август 2017 г

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2020 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg