Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
08 декември 2019 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Бизнес

БСП алармира за заложена бомба в енергетиката от правителството на Борисов

БСП алармира за заложена бомба в енергетиката от отиващото си правителство на Бойко Борисов и посочи, че ако застудяването продължи, нямаме вече резерви за електроенергия.

Депутатът от левицата Таско Ерменков обясни, че язовирите са празни и единственият вариант е внос. По думите му страната ни се е превърнала от производител и износител във вносител на ток. Ерменков определи управлението на ГЕРБ в сферата като "природно бедствие". Освен язовирите, които били под критичния минимум, от БСП твърдят, че и наличните запаси от въглища са под въпрос.

На 8 януари т.г., допълни Жельо Бойчев, българският електроенергиен оператор се е обърнал към румънския с искане за аварийна помощ, по-късно е ограничен износът на ток от България. Миналата седмица, по информация на БСП, сме внесли ток и от Турция.

"Всеки непланов внос от производител нарушава неговите баланси, застрашава сигурността. Ние сме в състояние на рисков фактор за целия регион, обобщи Таско Ерменков и попита откъде при продължаващите ниски температури ще търсим компенсация на производството на ел. енергия заради повишеното потребление, освен от внос.

От "Позитано"20 предупредиха още, че запасите от въглища, които по закон трябва да поддържат електроцентралите, също са под норматива, особено в ТЕЦ "Марица Изток 2".

На въпрос за опасност да бъдат спрени европари за страната ни, както левицата предупреждава, Жельо Бойчев подчерта, че на третата година от втория програмен период има програми, които още не са стартирали, усвоени са едва 7 на сто от средствата.

Вчерашните думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на националната среща с партийните структури, в които той визира БСП, Бойчев определи като признак на слабост.

 23 януари 2017 | 13:28 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 0

По тази тема все още няма добавени коментари.
Можеш да бъдеш първи!
Бизнес
30 януари 2017 г
28 януари 2017 г
27 януари 2017 г
26 януари 2017 г
25 януари 2017 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2019 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg