Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
08 декември 2019 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Бизнес

Увеличават заплатите на младежите по програмата "Старт в кариерата"

Държавата увеличава с 50 лева заплатите на младежите по програмата "Старт в кариерата" и на психолозите и мениджърите по програмата "Активиране на неактивни лица". Това е заложено в плана за субсидирана заетост през 2017-та година, одобрен на днешното заседание на правителството. Той предвижда мерки и програми, които ще осигурят работа на 23 хиляди безработни, а над 11 хиляди души ще бъдат включени в обучение, което да ги направи конкурентоспособни на трудовия пазар.

От 1 януари 2017 г. минималната работна заплата е 460 лв. През тази година младежите, които започнат работа по програмата "Старт в кариерата", ще получават заплата от 550 лева. Това са лица, завършили висше образование, които започват в администрацията, или лица със средно професионално образование, които отиват при частен работодател, кандидатствал по тази програма.

По-големи ще бъдат и възнагражденията по програмата "Активиране на неактивни лица", насочена към обезкуражените хора и младите, които не работят и не учат. Назначените по нея психолози и мениджъри на случай ще получават по 600 лева месечно.

Нова мярка в плана са финансовите стимули за мобилност на безработните хора. Ако работното място е на повече от 50 км от настоящия адрес на безработния, държавата ще му дава по 200 лева месечно в продължение на 12 месеца, за да покрива разходите за наем и за ясла или градина за децата.

По-богати или по-бедни ще сме през 2017-а?

От 1-ви юни се въвежда и стимул за майките, които желаят да се върнат по-рано на работа - ако го направят преди изтичане на първата година от раждането, те ще получават 50 процента от майчинството, докато детето навърши една година. Същото право ще имат бащите и настойниците.

 25 януари 2017 | 16:48 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 0

По тази тема все още няма добавени коментари.
Можеш да бъдеш първи!
Бизнес
30 януари 2017 г
28 януари 2017 г
27 януари 2017 г
26 януари 2017 г
25 януари 2017 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2019 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg