Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
26 февруари 2020 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Бизнес

Застрахователите ще станат по-мнителни при изплащането на обезщетения от ПТП-та

Застрахователите ще станат по-мнителни при изплащането на обезщетения от ПТП-та, заради последните промени в Закона за движение по пътищата. Това стана ясно от думите на председателя на Асоциацията на застрахователите в България Светла Несторова. Тя обясни, че наредбата, с която шофьорите вече нямат задължение да уведомяват КАТ за произшествия без ранени дори при обездвижени коли, ще позволи на мошениците да се вихрят на воля и ще се появи казус кое е измама и кое истина при щетите по автомобилите. Възможно е това да повлияе и на цената на застраховките.

В страната ежегодно стават над 9000 тежки катастрофи, по които екипите на КАТ работят, обясни шефът на Пътна полиция Бойко Рановски:

"Хората за това плащат застраховки и затова имат опцията да попълват двустранни протоколи. Има случаи, когато не е необходимо да чакат посещение от органите на Пътна полиция. Все пак на година стават над 9000 тежки ПТП-та, които задължително се посещават от наши служители. Останалите произшествия, които са с материални щети, са хиляди и едва ли можем да посетим всяко произшествие".

Рановски обясни още, че промените в Закона за движение по пътищата, които разписват новите правила, са направени с цел да се уеднаквят разпоредбите от новия кодекс за застраховането. По думите му застрахователи масово не са изплащали обезщетение на собственика, в случаи, в които единия автомобил е с лека щета, но според закона тя възпрепятства неговото предвижване. А според изпълнителния директор на една от застрахователните компании у нас, Евгени Игнатов, промените ще доведат до увеличаване на застрахователните измами.

Председателят на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова смята, че най-голямата опасност за гражданите е:

"Този занижен контрол. На практика мошениците ще могат да действат на воля. Застрахователите ще трябва да станат по-мнителни".

Тя допълни, че цената на застраховките е следствие от проявлението на риск. По думите й, ако има измами и проявлението на риска се засили, а възможността за контрол отпадне, това ще се отрази на цените на застраховките.

 25 януари 2017 | 18:24 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 0

По тази тема все още няма добавени коментари.
Можеш да бъдеш първи!
Бизнес
30 януари 2017 г
28 януари 2017 г
27 януари 2017 г
26 януари 2017 г
25 януари 2017 г

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2020 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg