Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
22 януари 2020 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Ясни видинските победители в конкурса "Пожарникар на годината"

Видинската регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" проведе областния етап от ежегодния Националния конкурс "Пожарникар на годината" за 2016 година. Комисия разгледа номинациите, оценките и информациите за работата на служителите, постъпили от съответните структури на дирекцията, оцени дейността им по постигнати резултати и излъчи отличените от РД ПБЗН-Видин. Днес, на тържествена церемония в присъствието на директора на ОДМВР-Видин старши комисар Янко Янколов и журналисти, комисар Станислав Генчев - директор на РД ПБЗН - Видин връчи грамоти и плакети на победителите.

Победител в областния етап в подраздел "Ръководен състав" е старши инспектор Филип Иванов Филипов - началник на група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност" в РС ПБЗН - Видин. Ст. инспектор Филипов започва работа в системата на МВР през 2000 г. Отличен професионалист, ръководещ с вещина и авторитет групата в РС ПБЗН-Видин. Инспекторът участва активно в обучения по пожарна безопасност в училища и детски градини, както и в провеждане на занятия по евакуация на ученици, учители и помощен персонал.

През 2016 г., ръководената от него група извършила 46 комплексни проверки, 199 контролни проверки и 602 тематични проверки, при което са констатирани 153 нарушения на противопожарните правила. Извършени били 193 проверки в новостроящи и рекоструиращи се обекти, изготвени са 31 становища за съответствие на инвестиционните проекти с правилата и нормите за пожарна безопасност. Изготвени били и 147 становища за допускане на земеделската техника в жътвената кампания, както и съставени 37 акта за установяване на административни нарушения, за които са издадени наказателни постановления.

Победител в областния етап в подраздел "Младши изпълнителски състав" е младши инспектор Сашо Ваньов Петров - водач на специален автомобил ­­II степен, той и пожарникар/водач на подемнотранспортни машини/ в група "Пожарогасителна и спасителна дейност" в РС ПБЗН - Видин. Мл. инспектор Петров е назначен на работа в системата на МВР през 2009 г. Инспекторът има отлична професионална подготовка. Той е един от водещите служители, които осъществяват аварийно-спасителни дейности с използване на алпийски техники. През месец август м.г., в екстремни условия взима правилно решение и благодарение на отличната си алпийска подготовка, успява да предотврати опит за самоубийство. Тогава е награден от началника на РС ПБЗН - Видин с "Писмена похвала".

Двамата служители - победители в областния етап на Националния конкурс "Пожарникар на годината" са наградени и с "Писмена похвала" от директора на РД"ПБЗН"-Видин.

Победител в категория "Отличени в Национален конкурс "Пожарникар на годината" е Николай Цолов - председател на Управителния съвет на Свободен младежки център - Видин. Под негово ръководство през 2016 година са разработени и одобрени за финансиране два трансгранични проекта по Програма INTERREG V-A Румъния-България. С изпълнението на дейностите по тези проекти, основната заслуга за които е на г-н Цолов, ще се достигне по-високо ниво на подготовка както на учениците, учителите и доброволните формирования, така и на други представители на местната общност, с което ще бъде подпомогната превантивната дейност на структурите на пожарна безопасност и защита на населението в Видинска област.

Ежегодният Национален конкурс "Пожарникар на годината" има за цел да популяризира дейността и да издигне престижа на органите за пожарна безопасност и защита на населението, да стимулира работата на служителите в тях, както и да изведе, покаже и мултиплицира добри практики в областта на пожарогасенето и защитата на населението. Конкурсът се провежда в две категории: І Категория - "Пожарникари на годината" и ІІ Категория - "Отличени в Националния конкурс "Пожарникар на годината". В категория "Пожарникари на годината", конкурсът се провежда по комплексни показатели сред държавните служители от основните направления на дейност на ГДПБЗН и има следните раздели: А/ "Пожарникар на годината - комплексен победител"; Б/ "Пожарникари на годината" от направление "Пожарогасителна и спасителна дейност"; В/ "Пожарникари на годината" от направление "Контролна дейност"и Г/ "Пожарникари на годината" от направление "Превенция".

 

 26 януари 2017 | 13:52 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 3

Страници [1]
 Сервиз Пожарогасители www.kat-eood.com 04 ноември 2018 | 22:48 
Сервиз за Зареждане на Пожарогасители Враца www.kat-eood.com
 найс 04 ноември 2018 | 22:35 
вери найс
 www.kat-eood.com 16 септември 2018 | 18:36 
Поздравления!

Противопожарна Техника КАТ ЕООД Враца

ул. „Подбалканска“ 2А, Враца

+359888505488

Страници [1]
Враца
01 октомври 2019 г
30 юли 2019 г
29 май 2019 г
22 май 2019 г
15 април 2019 г
11 март 2019 г
13 ноември 2018 г
04 април 2018 г
23 февруари 2018 г
06 февруари 2018 г
03 декември 2017 г
01 декември 2017 г
13 ноември 2017 г
02 октомври 2017 г
12 септември 2017 г
04 септември 2017 г
25 август 2017 г

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2020 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg