Търси в:      
  Враца On-Line   Новини   Форум   Интересно   Хороскоп   Проверка   Кучета   Обяви   Тестове   За дамите
08 декември 2019 г.
0  новини
 за днес
ВРАЦА
БЪЛГАРИЯ И СВЕТА
ТЪРСЕНЕ
АРХИВ
Моля изберете дата.

Новини и медии

НОВИНИ НА
ДРУГИ МЕДИИ
БЛОГОВЕ
Враца

Константин Проданов: Искаме по-голям кръг от хора да взимат решенията

Новият председател на ПП АБВ Константин Проданов посети тази вечер Враца за среща с местните общински ръководства и симпатизанти. Той бе придружен от зам. председателят на партията Марин Киров, а домакин на срещата бе областният лидер Иван Аспарухов. Това е първата среща на лидера на партията извън столицата.

 

"Нашата цел е да се върнем там, където АБВ стартира. Първо - партия тип "движение", където идеите се генерират отдолу нагоре. Не е толкова важна партийната структура, членството и т.н., по-важно е да привлечем по-голям кръг от хора, които да взимат решенията. Ще отидем навсякъде в страната за да чуем и коментираме на място реалните проблеми на всяко едно място и на това да стъпи в последствие програмата на партията. Да се върне към традиционните леви ценности като солидарност, социална справедливост, равенство на шансовете, по-активна роля на държавата в икономическия живот, активна политика по доходите, бедността и експлоатацията, по-справедлива данъчна система. Ние в момента например сме малцинство по отношение на борбата срещу плоския данък", обясни К.Проданов и допълни: "Иначе просто ще загубим хората. Знам, че на този етап това звучи малко общо, но имаме конкретни предложения, които ще лансираме в хода на кампанията".

По думите на лидера на ПП АБВ целта не е само да минат бариерата за влизане в парламента, а да създадат по-солидна група, която да влияе на политиката в страната. Заради това се водят преговори с други леви формации, сред които "Движение 21". Макар и да няма все още коалиционно споразумение, по някои от темите вече нещата са изчистени, увери Проданов.

"Като цяло смятам, че ще заемем нишата за лява формация, която предлага конкретни мерки, а не дава обещания на едро, което стана много свойствено напоследък. Избуяха доста продавачи на илюзии. Ние не сме от този тип партии", категоричен бе К.Проданов.

В момента в партията вече върви процес на номинации, търсят се известни, не опетнени местни личности, съпричастни към лявата кауза и с позиции в обществото. Финалната дума за подредбата на листите ще има Националния съвет на партията.

 

По отношение на малкото време, което имат като ново ръководство да се утвърдят и да привлекат нови хора към идеята, Проданов коментира, че това, че са нови в известен смисъл е и позитив. "Ако има един натрапващ се извод от последните избори е това, че хората казаха на политическата класа "Не ви щем". Има тотално недоверие към тези, които са били дълги години в изпълнителната власт, в парламента. Ние даваме добър тон с промяната, която направихме, четирима от 5-мата в тясното ръководство на партията са под 40 години.  Аз съм работил досега в сфери с голяма динамика, много стрес, в които се изискват  бързи решения. Има някои преносими решения, но е и доста различно. Но във Враца ще идвам със сигурност, най-малкото затова, че като алпинист съм прекарвал много време на палатка под голямата стена, тук го чувствам като втори дом."

 26 януари 2017 | 21:27 [назад]
ТВОЯТ КОМЕНТАР
* Вашето име или e-mail:


* Вашият коментар


  
КОМЕНТАРИ ПО ТЕМАТА общо 0

По тази тема все още няма добавени коментари.
Можеш да бъдеш първи!
Враца
01 октомври 2019 г
30 юли 2019 г
29 май 2019 г
22 май 2019 г
15 април 2019 г
11 март 2019 г
13 ноември 2018 г
04 април 2018 г
23 февруари 2018 г
06 февруари 2018 г
03 декември 2017 г
01 декември 2017 г
13 ноември 2017 г
02 октомври 2017 г
12 септември 2017 г
04 септември 2017 г
25 август 2017 г
ВРЕМЕТО

ХОРОСКОП
Овен Везни
Телец Скорпион
Близнаци Стрелец
Рак Козирог
Лъв Водолей
Дева Риби
Съновник и още предсказания
Враца On-Line | Новини | Форум | Хороскоп |WebCam | Телевизори| Малки обяви | Компютри | Тестове | Вицове
© 1998-2019 Враца On-Line. Всички права запазени.
DREAMmedia.bg